|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko pojejo dojeni...
21.7.2008 23:13:07   
sxy
Koliko pojejo vaši izključno dojeni user posted image na obrok, seveda tiste, ki jih tehtate pred in po obroku???

Midva sva stara 7 tednov in poje na obrok povprečno 90ml, včasih tudi 120ml, čez dan se dojiva na približno 2 ure, včasih tudi na uro če zahteva, verjetno za žejo!!! Ponoči pa prvo rundo spi od 22 do 3, potem pa še do 6 ure. Sj sem kr zadovoljna z spanjem, a bi kakšna noč pasala tudi brez vmesnega "pit stopa"!!! Verjetno je žejen bolj kot lačen ponoči. Kdaj so pa vaši spustili nočni obrok in so prespali celo noč??? Ali je to odvisno tudi kako močno se zvečer naje??? Jaz mislim da ne, saj pri našem je vseeno a poje ob 22 uri 90 ali pa 120ml, spi približno isto do okoli 3 ure, je pa razlika v planici!!! Kako je z vašimi škrateki??? Koliko pojejo in koliko spijo, zanima me pa izključno za dojene, ker vem da je razlika med dojenimi in tistimi ki jim dodajate.

L.p
SXY

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 23:31:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko pojejo dojeni...
22.7.2008 7:25:04   
pepa6
Moja Lara je stara 5 dni, pa ker imam vdrte bradavice, in tud z nastavkom je ne morem dojit-ne zna vlečt po nastavku, si pač mleko izbrizgam, pa jo po flaški hranim. Ona poje nekje med 35 in 50 ml na obrok. Ima pa nekje 7 obrokov. Je pa tak, da vsakič ko se vstane pogledam, če je pokakana/polulana, pol jo previjem, nahranim, in spi naprej. Je bolj tak zaspanček. Deloma jo tud hranim po flaški, ker mi je v bolnici izgubila skoraj 10 % teže, ker nisem vedela koliko spije. Se pa je ogromno drla. Zdaj je že boljše.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.7.2008 8:30:26   
*Naja
Moja pikica je stara 5,5 mesecev in je izkjučno dojena. Glede ml ti ne znam povedat koliko spije, mislim pa, da si lahko zelo srečna, da ti tako lepo spi ponoči. Za primerjavo ti povem, da je naša mogoče 2x do sedaj spala tako, da se je ponoči le 1x zbudila za hranjenje. Drugače pa se zbudi 3x, zadnji teden pa kar vsako uro. No, prvo rundo potegne ene 3 urce, tam od polnoči pa potem ob .1.00, 02.00, 03.00, 04.00, 05.00....tle približno jo prestavim k nama v posteljo, kjer se potem kakšno uro igra in vriska, nato pa zaspi še za eno urouser posted image .

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.7.2008 9:14:50   
matic0105
Naš user posted image  ni prav hud jedec, malo se podoji (bolj pocrklja), potem pa po steklenički po cca 70, redko 100ml. Vse skupaj okoli 600ml dnevno (kar je za njegovih dobrih 5kg kar malo). Ga pa kar malo posilim s hrano - čez dan je na 2,5 do 3 ure, ponoči pa tudi na 3 ure. Se sam predrami, mal pojamra, zbudi še mene, pol se pa nafutrava. Ti povem, da ga je ponoči v spanju prav užitek futrati - mirno in z užitkom vse poje brez napenjanja in zvijanja (tako kot podnevi).

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.7.2008 9:21:23   
zelja
Res si lahko srečna, da ti tako spi ponoči. Moj je star 6 mesecov in se je zbujal po petkrat na noč. Mislim, da mu je primankovalo goste hrane in sem ga pri 5,5 meseci začela hraniti z GH, začela sem z kosilom vendar sem kar hitro uvedla tudi večerjo. Včeraj je bil 4 dan od kar je dobil večerjo in sva že boljše spala, zbudil se mi je trikrat.

< Sporočilo je popravil zelja -- 22.7.2008 9:22:59 >

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.7.2008 15:01:12   
sxy
Hvala za odgovore... No vidim da imam pa res srečo s spanjem saj res lepo spi ponoči. Je pa problem ker si moram jaz črpati mleko iz ene dojke, saj ponoči spije samo iz ene, druga pa zaradi razmaka dojenja skoraj poči. Kako pa ve ponoči??? Ali si črpate mleko? jaz imam čez dan včasih kr mal mal mleka pa me je strah da če si jih ponoči ne praznim, da se bo še manj mleka delalo, kako je s tem???

Hvala za pomoč...
SXY

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...

(odgovor članu zelja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.7.2008 16:01:29   
wing
Koliko pojejo vaši izključno dojeni na obrok, seveda tiste, ki jih tehtate pred in po obroku???

Nikoli nisem tega počela. Ravnala sem se in se še zmeraj po svojem občutku, ki je verjemi tako kot tvoj-nezmotljiv. Opusti to tehtanje in poslušaj sebe in otroka. Če si odločena, da boš dojila- potem ti povem samo to, da pusti ml in vse ostalo ter uživaj v dojenju in s svojim otrokom!user posted image

Kdaj so pa vaši spustili nočni obrok in so prespali celo noč??? Ali je to odvisno tudi kako močno se zvečer naje???

Pri 8m ima še vedno 1-2 nočna obroka. Na vstajanje se navadiš. Pri nas nočno vstajanje ni odvisno od nasitnosti zadnjega obroka pred spanjem, ker tudi zdaj ko že je Gh in se še pred spanjem doji, je ritem enak. Po moje je to bolj odvisno od njegovega ritma. Hm, ne vem, morda je pa le pri nas tako.

Glede dojenja na eni dojki ponoči...Probaj mu dati z obeh, če ima ponoči le en obrok in sicer naj se ti z ene naje , z druge pa ti naj tudi potegne toliko, da se napetost sprosti, naslednji obrok pa potem začni na tej isti strani. S tem boš preprečila neprijetno zategovanje zaradi polnjenja in hkrati vzpodbudila nastajanje novega.

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.7.2008 16:25:58   
Lena Larsson
Hej vsem!
Imam hčerkico,staro skoraj 3 mesece!Tudi jaz sem bila v dilemi,ali imam dovolj mleka,ker sem sina "na polno" dojila le slaba 2 meseca,ampak mala mi čudovito spi,čez dan je na 3 ure ali 2 in pol,ponoči pa skupaj prespi tudi do 6 ur! Pridobiva po tričetrt kile mesečno,kar je čisto okay! Zato bom na polno dojila dalje,pa čeprav mi sorodnice že od hčerinega rojsva naprej svetujejo stekleničko,in tudi,če bodo zdravniki rekli,naj dodajam!
     Ne se sekirat,pa bo tudi vaš otroček brezskrbno spal!user posted image Kram,Lena

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.7.2008 22:39:53   
Anonimen
Moja Nežka je stara 6 tednov in jo tud polno dojim.Koliko poje za en obrok ne vem,očitno dovolj,da mi spi tudi po 3,5 ure.Čez dan pa koker kdaj,ko hoče jest jo dam k zizi.Pa če je to 2 krat v eni uri je pa dvakrat.Sploh se ne ukvarjam s tem.Dokler lepo pridobiva na teži se mi zdi da poje dovolj.Sem pa že tud skor bila ob mleko,zato sem jo sama večkrat "silila"da je jedla pa se je vse porihtalo.

(odgovor članu Lena Larsson)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.7.2008 22:50:35   
Anonimen
Stari smo 9 tednov poje pa od 100ml do 140 ml. Največkrat pa 120ml.

(odgovor članu sxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.7.2008 23:09:04   
CatJa
Jaz ga nikoli nisem tehtala oz. merila koliko poje, ker je do zdaj več kot dobro napredoval in nisem imela potrebe po tem. Kadar sem si mleko izčrpala, ga je bilo v eni dojki od 100 do 170 ml, čist odvisno. Kolk od tega poje pri posameznem podoju pa ne vem. Sva bila pa prejšnji teden v bolnici in sem ga morala pred in po podoju tehtat in zapisovat razliko, ta pa je bila od 65 pa do 155 gramov, največkrat 110 g. Ponoči se je do dveh mesecev običajno zbujal do dvakrat, zdaj samo še enkrat ali pa celo prespi. Aja, star je 11 tednov.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.7.2008 19:31:31   
Alči
mi smo imeli enako težavo-koliko poje??? Tudi jaz ti težko povem koliko poje, ker običajno se sam odstavi ko ima dovolj, oz, ko vidim, da se samo crklja in zraven spi, ga jaz odstavim, Dojim po nastavkih, (ker očitno nekaj ne delam prav ali pa imam pač zelo občutljivo kožo in mi bradavice stalno pokajo in mi teče kri), včasih si izčrpam mleko, sploh ko je bradavica čist boga že. Star je 14 dni na en obrok po flaški mu dam tam okol 70-80 ml, ima 6-8 obrokov, odvisno kdaj zvečer zaspi in kdaj se zbudi. Prvi teden sem ga budila, ker ni dovolj jedel, zdaj se zbuja sam. Me pa moti pri črpanju to, da potem po flaški kar teče ven in mali golta tisto mleko, potem pa po možnosti vse zbruha ven...tko da mam črpalko res samo za silo, oz,da dam mleko zmrznit. Žal glede količine težko rečem kaj konkretnega no...user posted image , mi kar nekak tolk kot on želi...nisem ddost pametna...ena pa mi je napisala da je 120-150 ml na kg telesne teže na dan...kok pa to drži...pa ne vem...

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?