Anonimen
|
Ko je telo lačno, ko se ti zasmili in ga potolažiš....s hrano Toliko kot je lacno telo, je lacna tudi tvoja glava oz. tvoja psiha. Vem, to je navada, da se tolazis s tem, da posegas po hrani, nisi ne prva ne zadnja. Ravno prej sem na cvekicah razlagala, da preberem kaksno knjigo o hrani; ce si malo predstavljas, da telo s hrano mucis in da se po doloceni hrani pocutis slabo...ali pa ce si predstavljas, kako blagodejno se po drugi pocutis (daj, poskusi si predstavljat, za 15 sekund :), enostavno dobis nekaj vzpodbude, da lepo in zmerno jes. Glej, te diete, to je (obicajno) en bulsit. Poglej najprej, kaj nosis v glavi, kaj jes, kdaj, kaj te porine, da jes. Potem poisci nekaj hrane, ki ti je dobra in ki je hkrati zdrava (meni je to npr. korenckov sok , pa pire krompir, pa kuhan fizol, pa bucno olje-mascoba mora bit ) in jo poskusi nadomestiti v teh stresnih situacijah. Samo bohnedaj vse naenkrat, z neko grobo dieto, ker je to za telo prevelik sok, vsaj po moje. Lahko ti sicer reagiras drugace, ampak kolikor se meni zdi, so te instant diete tko tko.
|