|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrbijo me smreke nad hišo
18.7.2008 14:22:15   
honey
Nad hišo imamo kar nekaj visokih smrek (pribl. 30 m) - ki pa niso naše, da ne bo pomote. Lastnica zgornje parcele je menda pred kratkim umrla in je dedinja hči. Glede na zadnje neurje, ki je pustošilo po Sloveniji, pa naju je z možem strah, da ne bo kakšna od teh smrek padla na hišo. Smreke so nad našo hišo približno 30 m, tako v grič in če se katera podre, pade direktno na streho. In je mož klical pokojničenega moža, ki mu je povedal, da je dedinja hči oz. mu je dal telefon logarja, ki skrbi za njihove gozdove. Ta mu je povedal, da se ta teden dobila s to gospo - dedinjo in da ji bo obrazložil situacijo. No in danes ta logar pokliče mojega moža in mu pove, da dedinja ne pusti sekati smrek. Pa da ne bo pomote, posekali bi jih na naše stroške, les bi ostal pa njim, če bi ga hoteli, mi2 ga nimava kaj rabit. In ko je mož klical njenega očeta (njene številke oz. njenih podatkov nimamo), mu je ta odgovoril, da so smreke stale tam že dolgo pred našo hišo user posted image  WTF?

Hišo imava zavarovano, ampak problem ni v tem, problem je v tem, ker vsakič, ko bo kakšna nevihta z močnim vetrom, bova v strahu, da se nam bo smreka podrla na glavo.

Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj narediva? Ali je smiselno najeti odvetnika oz. pri notarju sestaviti kakšen papir, da pač dedinja ne dovoli posekati teh smrek, za primer, če se zgodi najhujše? Kaj mislite? Pa še to: kdo v primeru, da se smreke podrejo, odgovarja? Upam, da lastnik, saj je znan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skrbijo me smreke nad hišo
18.7.2008 14:41:42   
Anonimen
Če logar meni, da so smreke zdrave in dovolj odmaknjene od vaše parcele, ne bo lastnik kriv, ker jih ni odstranil, pač bo  naravna nesreča.
Je pa zoprn občutek verjamem, ampak na to se kaj posebej ne da vplivat, pa posekati gozdov zaradi tega tudi ne moremo. Pri nas imamo tudi 2 smreki, ena okoli 30 in druga okoli 20 metrov, pa me tudi vse bolj skrbi...
Odvetnik ti tukaj ne bo pomagal dosti in ne boste nikamor prišl, razen s stroškii, žal...

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.7.2008 14:49:38   
Nika v službi
Ja, po moje tudi ne moreš kaj posebnega narediti. Pravno veljavno je zemlja (in smreke) njena, ne moreš nikogar prisiliti, da jih poseka ali da ti da kakšno izjavo glede morebitne nesreče.

Tista pripomba, da so bile že prej tam, pred vašo hišo, pa ima vseeno težo, čeprav se tebi zdi malce čudna. Če so bile res že prej tam, potem si to vedela takrat, ko si postavljala hišo in si morala morebitno nevarnost vzeti v zakup.

Tudi mi imamo okoli bajte drevesa, ki jih morebitno neurje lahko podre na našo hišo, ampak s tem se res kaj posebej ne ukvarjam. Vedno ne moremo imeti vsega pod kontrolo, čeprav bi si želeli.

Mogoče pogledaš tudi z drugega zornega kota - verjetno ti prav te smreke dajejo tudi določeno zaščito - senco, zaščito pred vetrom, prahom...

To je pač moj pogled, je pa seveda treba upoštevati faktor, da realne situacije ne poznam, nisem je v živo videla in doživela, tako da...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.7.2008 15:04:41   
srki
Verjamem, da ti je moteče in da vaju je strah, samo da meni kdo reče, naj jih posekam zaradi tega, bi se mi tudi malo tako-tako zdelo. Kaj pa veš, mogoče se še odebelijo, pa čakajo več denarjauser posted image . Lahko bi tudi ona rekla, kaj pa ste šli hišo tja delat, saj so bile smereke že prej tam.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.7.2008 15:49:10   
FORZA
Pa še kako te razumen in vajin strah, da bi smreka padla na hišo. Pri nas se je zgodilo, vendar na srečo je padla mimo hiše in mimo avtomobila za par cm je zgrešila avto. Sedaj ob vsakem neurju imamo še večji strah, sploh otroka.
Jas bi še kar vstrajala in poskušala se nekako pogovoriti z lastnico na lep način. Preko odvetnika nevem če bi kaj dosegla, ker je le njena last.
Glede na to da lahko pričakujemo še kakšno tako neurje je vajin strah čisto upravičen.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2008 18:01:53   
honey
Najbolj smešno se mi zdi to, ker so parcele  zazidljive. Se pravi jih bo slej ko prej prodala - s smrekami ali brez. In tiste 2, 3 smreke res nič ne ovirajo, če je vreme lepo, ko pa je neurje, je pa nevarno. Je pa edina varianta, da padejo mimo hiše je ta, da bo padla na levo stran in še to bo morala zelo prečno pasti. Ponavadi pade dol in to pomeni direktno na našo hišo. Ne vem pa, kako naj dobimo podatke lastnice, ker logar nam jih ne sme dati, z njenim očetom se pa očitno ne da pogovarjati. Že prvič je moža nahrulil, da kaj se gre, kaj kliče, pa danes spet. Tako da od njega nimamo kaj pričakovat. Edino upamo lahko, da se bo lastnica spametovala.

Kar pa se tiče odvetnika, sem pa mislila samo na to, da bi se napisalo na papir, da sva jo prosila, da naj pač podre smreke, pa jih ni hotela. Za primer, da bi prišlo do najhujšega. Samo najbrž nama to res ne bi pomagalo.

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.7.2008 19:04:58   
~Biba~
Če logar pravi, da ni potrebe..potem ni potrebe, da bi posekali ta drevesa.
Tvoj strah razumem; ampak ČE bi vsi tako trepetali zarad takih dreves in zahtevali enako; potem bi morali posekat kar veliko dreves; ki so tako blizu hiš...bi blo množično podiranje drevesuser posted image

Če pa te je strah, da pride do najhujšega; pa pač poskusi zavarovat hišo. Verjetno je vsota zavarovanja nekje enaka ceni odvetnika in stroškov na sodišču.

< Sporočilo je popravil kleja -- 18.7.2008 19:06:08 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2008 19:36:57   
April
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Kar pa se tiče odvetnika, sem pa mislila samo na to, da bi se napisalo na papir, da sva jo prosila, da naj pač podre smreke, pa jih ni hotela. Za primer, da bi prišlo do najhujšega. Samo najbrž nama to res ne bi pomagalo.

...in kaj misliš, da bi ta papir potem pomenil?user posted image
Če zi smreka na hišo pade, bo to nesreča. Tko al pa drgač, nima veze kok sta vidva to prej predvidela ali njo prosila.
Največ kar lahko storita je, da je hiša zavarovana. In ne gledat tko črnogledo, da bo zdaj smreka ob neurju padla na hišo.
Pa še glede telefonske. To je pa res najmanjši problem dobit telefonsko od lastnice. Mal se znajta.
Če se postavim v njeno kožo, mi tud ne bi blo pri volji poslušat paničnih sosedov.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.7.2008 19:45:56   
Anonimen
Največ kar lahko storita je, da je hiša zavarovana. In ne gledat tko črnogledo, da bo zdaj smreka ob neurju padla na hišo.

Se strinjam.

Drugace ti lahko tudi meteor danes pade na streho :).
Ce ste s sosedi v solidnih odnosih, se poskusite pogovoriti, brez panike, kdaj kasneje.

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.7.2008 22:33:21   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Verjamem, da ti je moteče in da vaju je strah, samo da meni kdo reče, naj jih posekam zaradi tega, bi se mi tudi malo tako-tako zdelo. Kaj pa veš, mogoče se še odebelijo, pa čakajo več denarjauser posted image . Lahko bi tudi ona rekla, kaj pa ste šli hišo tja delat, saj so bile smereke že prej tam.

Srki, jaz pa jo še kako razumem in se tukajle ne strinjam popolnoma s teboj. Tudi mi imamo poleg hiše smreke, ki so državna last in v zadnjem neurju je podrlo dve ogromni tik ob naši hiši, k sreči je veter pihal kontra od hiše. Eno je prav izruvalo s koreninami, drugo pri polovici odlomilo. Če bi veter pihal v drugo smer, bi obe padli na hišo, škoda bi bila velika.  Seveda bomo krajevno skupnost zaprosili, da odstranijo vsaj tiste, ki nas najbolj ogrožajo...
Če se postavim v kontra situacijo, da so smereke moje, hiša sosedova, nikakor ne bi čakala da mu smreke zrušijo bajto. Vse se da dogovorit. A ni bolje, da smreko lepo podreš, dokler je še cela in jo prodaš, kot pa da čakaš, da ti jo polomi neurje, pa še sosedu naredi veliko nesrečo.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.7.2008 20:53:30   
pikecpokec
Mislim, da se tako neurje kot je bilo zadnjič, lahko ponovi na vsakih 50 - 100 let (no, glede na to, kaj delamo z ozračjem, se lahko že prej user posted image ). Tako da je veliko bolj verjetno da vam npr. toča razsuje streho ali pa da vam kaj zgori (bognedaj, ampak to sem dala za primerjavo). Po moje soseda ne bo hotela podret smrek. baš jo boli če tebe skrbi. A veš, še par let počaka, pa bojo še bolj debele in več vredne user posted image

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.7.2008 21:23:46   
mika
Mislim, da se tako neurje kot je bilo zadnjič, lahko ponovi na vsakih 50 - 100 let (no, glede na to, kaj delamo z ozračjem, se lahko že prej ).

to pa ni res. Sem poslušala meteorologinjo, ko je rekla, da prihajajo k nam tornadna neurja in da ne bo to več nič novega pri nas. Ne morejo napovedati kdaj in kje se bodo razvila, dejstvo je, da je k nam prihajajo takšne podnebne razmere.

Ne verjamem, da ne moreš nič....posvetuj se z odvetnikom, zavarovalnico....še prej pa se pozanimaj za tel št. od lastnice. mogoče ona sploh ne ve za to ali pa ji oče bogve kako to razlaga.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2008 11:12:20   
pikecpokec
Ne vem, no. Potem bi lahko prišlo do množočne sečnje smrek, ker je ogromno takih primerov da imajo smreke blizu hiš. Hočem reči, da zaradi ene ga takega neurja še ni treba panike delat. To je tako kot če bi vsakič ko kakšna hiša zgori zaradi npr. plinske bombe ki pušča ali zaradi slabe električne napeljave, naredili paniko in se znebili plinskih bomb, pa napeljavo na novo naredili. Pa je takih primerov veliko več kot pa neurij kot je bilo prejšnji teden.
Mi tudi živimo blizu reke in smo vsakič, ko je poplava, zaliti (k sreči samo klet). Pa? Naj se preselimo? Čisto nič ne moremo.

Jaz te po eni strani razumem, da te je strah, po drugi strani pa razumem tudi lastnico, da noče posekat. Razen če je tako žleht in vam hoče nagajat. Ampak to je že druga zgodba... 

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.7.2008 19:00:53   
mika
To je tako kot če bi vsakič ko kakšna hiša zgori zaradi npr. plinske bombe ki pušča ali zaradi slabe električne napeljave, naredili paniko in se znebili plinskih bomb, pa napeljavo na novo naredili

mi imamo plinsko bombo za kuhanje in ob vsakem priklopu preverjamo z milnico.

Men se to ne zdi panika, ampak upravičena skrb.

in neurja naredijo veliko več škode letno, kot pa plin.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.7.2008 10:59:26   
Nika v službi
Samo v razmislek - neupravičena sečnja gozdov vpliva na klimatske spremembe in posledično tudi na vse večja neurja (v kombinaciji z drugimi dejavniki seveda).

Torej, več bomo sekali, manj bo zaščite. Res je, da ti drevo lahko pade, ampak drevo ti lahko tudi zaščiti hišo pred divjim vetrom. Zakaj ne pomislite malo širše, no?

Zavaruj hišo, poskušaj se sicer še pogovorit z lastnico direktno (na ZK lahko dobiš izpisek za to konkretno parcelo in podatke o lastniku), ampak predvsem misli pozitivno. In na tisto vražjo smreko za novo leto obesi lučke, da bo imela vsaj kak pozitiven vpliv.user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.7.2008 11:33:44   
kalbo
Ma za vse to je kriv klinčev Pop TV s svojim Ameriškim načinom povzročanja vsesplošne panike in strahu. Zadnjič so privlekli enega kvazi strokovnjaka, ki je nakladal, da je bil v Gozdu tornado. Pol pa poslušam izkušenega meteorologa, ki je rekel, da vrtinčast veter pri nas ni nič novega, da je pa res, da prihaja v tem času bolj pogosto do neurij.
Pol se še preden ljudje pomolijo nosove iz hiš prikradejo kvazi novinarji in sprašujejo še frišno zaprepadene ljudi, ki jim je odkrilo streho (mimogrede je odkrivalo predvsem salonitke in pleh) če so kdaj že doživeli kaj takega. Valda da bodo rekli, da ne, če se pa še zadnji grom ni polegel, pa majo že novinarja na vratih.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.7.2008 13:05:34   
honey
user posted image user posted image user posted image  Kalbo, zaradi mene lahko ne vem kdo ne vem kaj razlaga po TV-jih, ker enostavno ne vem, kdaj sem nazadnje gledala poročila. Tako da moram reči, da to mene ne gane preveč.

Strah me je zato, ker se je že lansko leto 2x zgodilo na našem koncu, da so padale smreke, pa tudi druga drevesa. Ker smo na takem koncu, da pri nas piha, če nikjer drugje ne. Pa če bi bile te smreke na ravnem za hišo, tudi ne bi bil noben problem. Problem je samo v tem, ker so na griču  in že zdaj vse veje visijo dol, proti naši hiši oz. na našo parcelo.

Lastnica je videla situacijo, ker sta bila z logarjem na ogledu, logar ji je sicer potrdil, da so smreke zdrave, ampak da obstaja velika verjetnost, da se podrejo - in padle bodo direktno na našo hišo. Tako da ne delam panike za brez veze. Če pogledamo, da je veter na našem koncu v tem zadnjem neurju izruval 2 veliki lipi, stari več kot tiste smreke za našo hišo, potem mislim, da me je upravičeno strah. Najbolj se mi zdi neumno to, da je parcela zazidljiva in bo sigurno enkrat, ko bo prodala vse skupaj (kar definitivno bo), vse skupaj šlo k vragu. Samo do takrat je lahko še par let in v teh parih letih se lahko zgodi marsikaj.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?