honey -> Skrbijo me smreke nad hišo (18.7.2008 14:22:15)
|
Nad hišo imamo kar nekaj visokih smrek (pribl. 30 m) - ki pa niso naše, da ne bo pomote. Lastnica zgornje parcele je menda pred kratkim umrla in je dedinja hči. Glede na zadnje neurje, ki je pustošilo po Sloveniji, pa naju je z možem strah, da ne bo kakšna od teh smrek padla na hišo. Smreke so nad našo hišo približno 30 m, tako v grič in če se katera podre, pade direktno na streho. In je mož klical pokojničenega moža, ki mu je povedal, da je dedinja hči oz. mu je dal telefon logarja, ki skrbi za njihove gozdove. Ta mu je povedal, da se ta teden dobila s to gospo - dedinjo in da ji bo obrazložil situacijo. No in danes ta logar pokliče mojega moža in mu pove, da dedinja ne pusti sekati smrek. Pa da ne bo pomote, posekali bi jih na naše stroške, les bi ostal pa njim, če bi ga hoteli, mi2 ga nimava kaj rabit. In ko je mož klical njenega očeta (njene številke oz. njenih podatkov nimamo), mu je ta odgovoril, da so smreke stale tam že dolgo pred našo hišo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] WTF? Hišo imava zavarovano, ampak problem ni v tem, problem je v tem, ker vsakič, ko bo kakšna nevihta z močnim vetrom, bova v strahu, da se nam bo smreka podrla na glavo. Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj narediva? Ali je smiselno najeti odvetnika oz. pri notarju sestaviti kakšen papir, da pač dedinja ne dovoli posekati teh smrek, za primer, če se zgodi najhujše? Kaj mislite? Pa še to: kdo v primeru, da se smreke podrejo, odgovarja? Upam, da lastnik, saj je znan.
|
|
|
|