|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   opoldansko spanje
16.7.2008 12:43:38   
maya2
Kdaj so vaši malčki prenehali spat podnevi? naša je stara dve leti in že drugi teden 'štrajka'. Vmes je mogoče spala le dva dneva... Je pa popoldan nenormalno sitnauser posted image , in bog ne daj da se kam z avtom zapeljemo že spi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: opoldansko spanje
16.7.2008 12:49:32   
Nika v službi
Hja, naša spanec še vedno potrebuje, pa bomo sredi septembra dopolnili že 3 leta. Sicer je kak dan tudi brez spanja, ampak večinoma pa se po kosilu lepo odpravi spat in tudi spi vsaj uro, uro in pol.

Po moje je od otroka odvisno, koliko spanja oz. počitka rabi. Glede na to, da je sitna in nerazpoložena, mogoče poskusi vsaj z vztrajanjem pri počitku, torej ležanje, mirovanje v posteljici. Mogoče bo zaspala ali uvidela, da je fajn spočiti se. Lahko pa bo ostala budna. Mogoče pa res ne potrebuje več spanca...

Kdaj pa zvečer hodi spat? Mogoče bi jo zvečer dala prej spat...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.7.2008 13:02:22   
dory
Moj včasih tudi štrajka in ne zaspi...ampak sem idejo o prekinitvi opoldanskega spanja opustila,ker mi pade dol ob šestih...pa je star štiri leta...spi mi od dvanajstih do treh...potem je šele fit do nekje devetih zvečer..

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2008 13:08:07   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Kdaj pa zvečer hodi spat? Mogoče bi jo zvečer dala prej spat...

ne jaz mislim da bi še rabila malo spanca, ampak ne vem kaj jo daje, po uro in pol se pogovarja, pa prevale dela po postelji pol me pa pokliče pa reče: mami jaz ne bom več spalauser posted image user posted image user posted image , zvečer je tako onemogla da imamo huronsko vpitje in jok, da jo komaj pomirim za spat, pol mi pa zvečer ob enajstih še vedno pleše po posteljiuser posted image user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2008 13:24:22   
*raci*
Pri nas je skoraj isti problem. Naša ima 2,5 leti in tud noče več spat čez dan, kadar je doma. Zbudi se sama od 7-8 in gre spat od 19,30 do 20,30. Čeprav je čist na konc se upira in histerično dere, da ne gre spat itd. Ko je v varstvu je druga pesem. Zbudimo se ob 5,45 in se ji čist trga, čez eno uro v varstvu že spi kot top, verjetno bi spala tud 3 ure, če bi jo varuška pustila, potem pa še po kosilu 1,5 ure, ampak je potem pa zvečer problem, ker mi ne zaspi pred 23 uro. Nobena variante  se mi ne dopade. Mla me celo skrbi da ima premalo spanca za razvoj.user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.7.2008 13:37:26   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: *raci*

Mla me celo skrbi da ima premalo spanca za razvoj.user posted image

Ne verjamem...

Naša tudi ponoči še vedno ne spi vso noč se zbuja, hoče to in ono,...
Zato me fuuul moti ker zdaj še podnevi nočeuser posted image po drugi strani pa tuhtam mogoče bo pa potem vsaj ponoči??? Samo če bi bila potem normalno dobre volje popoldan ne bi rekla, je pa sitna k sršenuser posted image nič ji ne paše, pa skoz mora met dudico, pa kužija, ki ga ima za spat, pa največja fora je, da reče gremo ajat potem pa kot da oživi v postelji začne vriskat (zdajle že eno uro in pol takouser posted image , vmes se pogovarja, me kliče, .....) - je dost bolj živahna kot prej ves dopoldanuser posted image user posted image user posted image , ko me je na sprehodu prosila da gremo domov počituser posted image user posted image
Je pa prej hodila vedno spat opoldan pa do pol treh ali celo treh....

(odgovor članu *raci*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.7.2008 13:40:39   
maya2
Evo zdaj poje: žiga žaga poje žaga, rom pom pom kladivo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ......................... men ni več nič jasno, čez eno uro bo pa čist hin in sitnauser posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2008 14:21:35   
honey
Naš 3-letnik še vedno popoldan hodi spat - ko je v varstvu, brez problema, doma pa včasih štrajka. Ampak mi rešimo problem (če noče zaspat popoldan), da ga enostavno napokam v avto, češ, da greva z avtom nekam in po 1 km ponavadi že spi. Potem pa ga prenesem v hišo na kavč in spi. Se pa zgodi tudi, da ne gre čez dan nič spat, ampak potem pade dol do 21.00 sigurno. Pa ni nič tečen čez dan. Če bi pa bil, bi ga sigurno dala spat.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2008 14:57:19   
nežka
moj mali je tudi okrog drugega leta začel protestirati in se je začel upirati takoj, ko je videl da gremo v sobo. Potem smo ga pa posedli v avto in je zaspal v sekundi. Ker je seveda rabil spanec. Po moje je tudi še prekmalu, da ne bi spla čez dan, ker zvečer pade dol. Pa ga je treba mal na finto vreči. Samo da spi.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2008 15:26:55   
ily
Naša tastarejša ne spi čez dan od leta in pol - smo jo rinili na vse načine in z vsemi fintami, pa ne in ne. In smo jo potem kar pustili! Pri nas je bilo tudi tako, da ni spala niti ponoči, pa ni bilo nič bolje, ko je prenehala podnevi. Celo noč je prespala šele okoli tretjega leta in pol.
Buba pa za enkrat še spi, je pa skenslala eno uro - je do nedavnega spala dve uri, zdaj samo še uro. Je popoldne sitna, vendar pa zvečer ni nekega hudega navdušenja za v posteljo!

Ravnaj se po svojem občutku. Mi smo prekinili s spanjem podnevi, in je bilo vse v redu! Če se ti pa zdi, da spanje potrebuje, jo pa malo sili....

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2008 16:06:45   
mojsoncek
Nas dveletnik v vrtcu se vedno spi brez problema (se kar sam zacne slacit in sezuvat, ko pojejo kosilo). Doma/cez vikend je pa to cisto druga zgodba in to ze kar nekaj casa. Saj vecinoma nam ga uspe spravit spat (se malo pregovarjamo in delamo plane za popoldan user posted image ), kadar pa nam ne uspe, pa pac ne gre spat. Sicer ima potem popoldan eno krizo in je siten za znoret, ampak ko gre kriza mimo pa zdrzi normalno do vecera in gre spat ob njegovi uri za spanje.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu ily)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.7.2008 15:49:03   
biga
Koliko pa spijo vaši malčki, ki so stari okrog 14 mesecev? Moj sin še vedno dopoldne in popoldne zaspi za uro do uro in pol. Kdaj pa ponavadi spijo le še enkrat podnevi?

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2008 17:52:17   
frutka_
Naš je star 4 leta in še vedno vztrajam pri opoldanskem spancu. Včasih zaspi, včasih ne. Če ne zaspi se vsaj malo spočije v tem času.
V vrtcu noče več spati in je popoldan včasih grozno siten.
On je vztrajen ampak jaz sem še bolj, za vse je boljše, če se malo spočije. Tako da...user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.7.2008 20:39:27   
N _ B
Stara je 5 let. Slabo leto med vikendi ne hodi več spat, v vrtcu pa jo še zmanjka. Počivat gredo vsi, kdor zaspi zaspi, kdor ne, pa kasneje vstane in se gre igrat.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.7.2008 21:25:53   
rija
jaz sem gledala neko super neni....pa je rekla, da ni nujno, da otrok spi. lahko tudi samo leži, počiva.

moj dvoinpolletnik spi opoldan dlje, kot je kdajkoli prej spal....vleče tudi 3 ure....smo ga danes šli na silo budit, pa se enostavno obrne stran in spi naprej user posted image

...vox populi...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.7.2008 21:51:36   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: rija
moj dvoinpolletnik spi opoldan dlje, kot je kdajkoli prej spal....vleče tudi 3 ure....smo ga danes šli na silo budit, pa se enostavno obrne stran in spi naprej user posted image

Pri nas je enako. Pri enem letu in pol je pa spala max 1 uro. Se pa zgodi, da ne gre spat (če smo kje zunaj-piknik itd) in potem brez problema zdrži do večera. Vmes mogoče dvakrat malo zatrma in pomenca učke in to je to.

Včasih se na vse kriplje upira, da bi šla spat, se meče po postelji, poje... potem pa zaspi v 5-15 minutah.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.7.2008 22:17:49   
mojcaziga
Na š je junija dopolnil 6 let in še vedno spi popoldne, vsaj večino vikendov, in to včasih po 3 ure. Že od malega imamo borbe spravit ga spat, ampak ko pa zaspi ga pa komaj zbudimo. Zadnje leto se že kar sam po kosilu odpravi počivat, tudi če ne zaspi, leži v malo zatemnjeni sobici, ampak ponavadi mrkne user posted image user posted image user posted image user posted image
Očitno imamo malega zaspančka, čeprav bi jaz osebno bila bolj zadovoljna, če bi takole lepo spančkal v svojem prvem letu.user posted image user posted image Očitno nadomešča.

lp, Mojca

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.7.2008 10:57:40   
Marelica
Naša tavečja glede opoldanskega spanja ponavadi nima problemov. Je navajena na svoj ritem in običajno ob 12 zaspi vsaj za uro in pol, če je mir pri hiši. Če so pa obiski ali drugačen ritem med vikendi, zna bit pa problem. Edino kar je obvezno, da pred spanjem vsaj nekaj poje/popije. Potem jo vprašam, koliko je ura in mi reče da za ajat. In to je to. Stara je pa dobri 2 leti.

Pri malem se pa že od rojstva dajemo za to dnevno spanje. user posted image  Tako da ob rizičnih dnevih, ko se ga res ne da prepričat, grem spat kar supaj z njim (in mi zaspi med dojenjem. Ker drugače mi še tavečja ne bi hotela spat zaradi galame. Če ne bi vztrajala, bi bilo pa res hudo pri hiši. Znata bit tečna kot roj muh, če nista naspana.

Tako da sem prepričana, da je zelooooooo odvisno od otroka do otroka.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.7.2008 14:17:01   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: biga

Koliko pa spijo vaši malčki, ki so stari okrog 14 mesecev? Moj sin še vedno dopoldne in popoldne zaspi za uro do uro in pol. Kdaj pa ponavadi spijo le še enkrat podnevi?

Naš je pr 6-7 mesecih hodil spat samo opoldne ampak to mu moreš ti sama ritem dat..... in od takrat kos mo prišli v ritem še vedno je isto pa je zdej star skoraj 25 mesecev.... zvečer gre spat ob 21 in spi do 8-9 zjutraj in potem ob 12-12:30 spet spat in spi do 15-16 ure popoldne včasih še več sam pol ga pa zbudim.... če pa kak dan noče spat jst ga dam lepo v posteljco in je tam notri vsaj 1,5 ure in se mal igra počiva in poje.... še vedno boljše k da je cel dan na nogah..... ponavadi pa v tistem času omaga.... je pa res da ne joka ko ga dan not pač ve da je čas za počitek in je to to ampak resnično smo začel delat na ritmu pr 3 mesecih takrat je hodu spat ob 12-ih in ob 17:30 no kasneje pa smo tisto uro ob 17:30 opustil ostalo je ostalo enako..... je pa tak ve morte vedet kaj želite in kaj je prav in v prvi vrsti se mormo starši držat ritmov tud za vikend..... ne pa da za vikend tekamo okol malčki ne vedo kaj je nedelja in kaj je ponedeljek...

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.7.2008 14:30:52   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

..... je pa tak ve morte vedet kaj želite in kaj je prav in v prvi vrsti se mormo starši držat ritmov tud za vikend..... ne pa da za vikend tekamo okol malčki ne vedo kaj je nedelja in kaj je ponedeljek...

Ja, saj, ampak to je teorija... Po tej teoriji bi moral naš ati čez vikend v službo in absolutno ne bi smeli kam iti ali sprejemat obiskov... To mi je pa spet mimo. Saj malo prilagajanja tudi malčkom ne škodi, pa čeprav tiste dneve manj spijo ali pa spijo samo v avtu in ob drugačnih urah.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.7.2008 12:52:49   
aezzy
to je pa enako, kot pri nas.
le da moja ne spi cez dan ze od aprila nekje, nekako na 3-4 dni zaspi za kaksno urico. stara je tocno 23 mesecev. ze pri enem letu je prvic spustila kaksen dan.
predlagam ti, da ko je cas za spanje ne gre spati ampak se ulezita in preberita kaksno knjigo, se ulezita na kavc in poglejta kaksno risanko, skratka, naj se umiri, naj lezi, da telo pociva. tako delamo mi in deluje. nic je ne slilim (kar sem dolgo pocela, ker so mi rekli, da tako majhen mora spati - napaka!), ce sama rece ajat in gre k postelji je drugo, ce hoce jo seveda dam spati.
sama sem dvomila, da ne bi potrebovala spanca, ampak tako je, enostavno ga ne potrebuje vec in tudi lepse zvecer zaspi, ker je utrujena. spat gre med 20. 15 in 20.30, vstane okoli 7h.
ne zameri, ampak mislim, da ti gre spati veliko prepozno - kdaj se pa zbudi? ker ce ti bo zjutraj vstala nekje okoli 7h, zna biti okoli 13h ze utrujena - je pa odvisno spet kaksen je vajin dan ali se veliko gibata zunaj in to. in ce ne bo spala preko dneva, ti zna zvecer lepse zaspati.
ne razumi narobe, ne vztrajaj, da ne spi, to bi bilo mucenje, samo ce je pa ob 18h zelo zelo utrujena, pa poskusita pocivati in brati knjigo se takrat in naj proba zdrzati vsaj do 20h, pa jo takrat daj spati.
vem kako zgleda, ko krici, ker je enostavno prevec utrujena tudi  za spanje...
tega ritma ne bos uspela popraviti cez noc, predvsem naj hodi zvecer prej spati ali pa zacni tako, d ajo zjutraj zbudis okoli 7h, kar je itak ena taka ura za vstat (ne vem ali hodi v vtrec ali je doma) in bos videla kaj bo. prvo urico bo sitna ampak saj se zaigra in gresta verjetno ven.
ce se ti pa zdi v redu, pa lahko tudi tako, kot smo uredili mi: ker ji itak ni pasalo spati, pac ni sla spati in ko je bila okoli 18h ze tecna in to grozno, sem kar malo na silo vlekla do 20h. to se je ponovilo 2x ali 3x in sedaj se je uredilo.
glede dudice je pa obdobje, moja je prej skoraj ni imela, sedaj jo pa vlece kot nora, pa ima ze vse zobe, enostavno ji je vsec in hoce biti nazaj dojencek, pije iz flaske od dojencka igrače, ima njegovo dudo v ustih....drugace je ze brez dude in pije iz kozarca.

sporoci kako vam gre.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.7.2008 12:55:35   
aezzy
p.s. moj odgovor se nanaša na Mayo2
lp

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.7.2008 13:40:42   
maya2
aezzy: hvala za odgovor... ne vem mogoče gre res za eno obdobje pač, ali spremembo ritma, bom ugotovilauser posted image Res pa je,, da se je začelo z mojim dopustom, prej sem jo vsako jutro zbudila in odpeljala k varuški, zdaj pa jo pustim da se sama zbudi, kar pomeni okoli osmih lahko tudi kasneje. Jo dam tudi kasneje spat 13. - 14- ampak ne gre vedno, v nedeljo in ponedeljek recimo ni hotela včeraj in danes pa je... sem razmišljala tudi to, če je lahko krivo da nima pred spanjem kosila.... ga namreč jemo k pride moj iz službe, pri varuški je bilo kosilo ob 12. Pa sem ji prejšnji teden potem vsak dan posebej skuhala toplo kosilo, pa vseeno ni pomagalo user posted image Zvečer pa tako pozno hodi že kako leto.... enostavno ji ni nikol potegnilo prej, če sva jo 'rinila' v posteljo ob osmih ali celo devetih je bil cel user posted image , če sva jo dala pa tam od 21:30 - 22, je pa lepo mirno in hitro zaspala.
Spi vseskozi v svoji postelji, nikoli pri nama.

LP

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.7.2008 13:58:03   
lenika
Naš dveletnik spi doma podnevi še več kot v vrtcu, s tem, da se tudi zjutraj kasneje zbudi. Res pa je, da imamo kar se tiče  hranjenja in spanja tudi doma podoben ritem kot v vrtcu in to brez izjem. vse ostalo se podredi temu. Včeraj je zjutraj spal do 8.15, šel spat ob 12.30 in spal do 15.30- Zvečer je šel brez problema spat ob 20.30 in spal do 8.00. Spi veliko več kot je spal kot enomesečni dojenček.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
24.7.2008 0:49:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?