aezzy -> RE: opoldansko spanje (23.7.2008 12:52:49)
|
to je pa enako, kot pri nas. le da moja ne spi cez dan ze od aprila nekje, nekako na 3-4 dni zaspi za kaksno urico. stara je tocno 23 mesecev. ze pri enem letu je prvic spustila kaksen dan. predlagam ti, da ko je cas za spanje ne gre spati ampak se ulezita in preberita kaksno knjigo, se ulezita na kavc in poglejta kaksno risanko, skratka, naj se umiri, naj lezi, da telo pociva. tako delamo mi in deluje. nic je ne slilim (kar sem dolgo pocela, ker so mi rekli, da tako majhen mora spati - napaka!), ce sama rece ajat in gre k postelji je drugo, ce hoce jo seveda dam spati. sama sem dvomila, da ne bi potrebovala spanca, ampak tako je, enostavno ga ne potrebuje vec in tudi lepse zvecer zaspi, ker je utrujena. spat gre med 20. 15 in 20.30, vstane okoli 7h. ne zameri, ampak mislim, da ti gre spati veliko prepozno - kdaj se pa zbudi? ker ce ti bo zjutraj vstala nekje okoli 7h, zna biti okoli 13h ze utrujena - je pa odvisno spet kaksen je vajin dan ali se veliko gibata zunaj in to. in ce ne bo spala preko dneva, ti zna zvecer lepse zaspati. ne razumi narobe, ne vztrajaj, da ne spi, to bi bilo mucenje, samo ce je pa ob 18h zelo zelo utrujena, pa poskusita pocivati in brati knjigo se takrat in naj proba zdrzati vsaj do 20h, pa jo takrat daj spati. vem kako zgleda, ko krici, ker je enostavno prevec utrujena tudi za spanje... tega ritma ne bos uspela popraviti cez noc, predvsem naj hodi zvecer prej spati ali pa zacni tako, d ajo zjutraj zbudis okoli 7h, kar je itak ena taka ura za vstat (ne vem ali hodi v vtrec ali je doma) in bos videla kaj bo. prvo urico bo sitna ampak saj se zaigra in gresta verjetno ven. ce se ti pa zdi v redu, pa lahko tudi tako, kot smo uredili mi: ker ji itak ni pasalo spati, pac ni sla spati in ko je bila okoli 18h ze tecna in to grozno, sem kar malo na silo vlekla do 20h. to se je ponovilo 2x ali 3x in sedaj se je uredilo. glede dudice je pa obdobje, moja je prej skoraj ni imela, sedaj jo pa vlece kot nora, pa ima ze vse zobe, enostavno ji je vsec in hoce biti nazaj dojencek, pije iz flaske od dojencka igrače, ima njegovo dudo v ustih....drugace je ze brez dude in pije iz kozarca. sporoci kako vam gre.
|
|
|
|