Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako se preneha dojenje? 15.7.2008 17:25:04
|
|
|
|
Ayo
|
Jaz sem si zacela 2 tedna nazaj crpati, ker sem zacela s sluzbo. Mleka ful, v 10min sem si ga napumpala tudi do 200ml (z elektricno), tako da sem si zacela delati tudi zaloge v skrinji. Sedaj pa kar naenkrat iz danes na jutri joske niso vec trde in polne, ko si iztiskam, pritece le nekaj kapljic. Zjutraj in zvecer se se dojiva, pa ne vem koliko sploh popije glede na to, da pri pumpanju ne pritece nic... Se blizamo koncu? Se to lahko zgodi kar tako naenkrat?
|
|
RE: Kako se preneha dojenje? 15.7.2008 19:07:52
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Ja, zakaj pa ne? Sej glede na to, da hodiš že v službo, je malček verjetno že dovolj velik za prenehanje. Lahko, da si zgubila mleko zaradi naporov, tempa...Pa po moje se ni treba sekirat. Sej si bila dost pridna!
|
|
RE: Kako se preneha dojenje? 15.7.2008 19:08:45
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Aja - pa še to: bodi srečna, če si ti takole na izzi prineha in nimaš problemov z zastoji po končanem dojenju!
|
|
RE: Kako se preneha dojenje? 15.7.2008 20:45:16
|
|
|
|
Raho
|
Ne, Ayo, to ni konec dojenja, samo količina mleka se prilagaja povpraševanju. Meni se je enako zgodilo... In že več kot 3 mesece si komaj načrpam za eno malo flaško mleka, če me ni doma v kosu več kot 8 ur (npr. službena pot v LJ), da se naša dama malce posladka. Jaz ti toplo svetujem, da se ne obremenjuješ glede količine mleka. Mleko je - če ne, bi tvoj sonček že protestiral. In če ti ni odveč, ga poskusi dojiti do dopolnjenega enega leta. Se pravi, da do decembra
|
|
|
|
RE: Kako se preneha dojenje? 15.7.2008 21:27:16
|
|
|
|
Naja30
|
Se strinjam z raho.
|
|
|
|
RE: Kako se preneha dojenje? 15.7.2008 22:02:48
|
|
|
|
Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho Ne, Ayo, to ni konec dojenja, samo količina mleka se prilagaja povpraševanju. Meni se je enako zgodilo... In že več kot 3 mesece si komaj načrpam za eno malo flaško mleka, če me ni doma v kosu več kot 8 ur (npr. službena pot v LJ), da se naša dama malce posladka. Jaz ti toplo svetujem, da se ne obremenjuješ glede količine mleka. Mleko je - če ne, bi tvoj sonček že protestiral. In če ti ni odveč, ga poskusi dojiti do dopolnjenega enega leta. Se pravi, da do decembra sem vedla na koga se moram obrniti!!
|
|
RE: Kako se preneha dojenje? 16.7.2008 14:20:24
|
|
|
|
JEŠA
|
Jaz pa imam problem. Mala je danes stara 10 mesecev in vedno bolj nora na joške. Ful sem v dilemi ker ne vem kaj naredit glede prenehanja dojenja. Po eni strani si želim dojit še vsaj do konc avgusta in pol preden grem v službo (začetek septembra) prenehat, po drugi strani pa ne morem več...... Mala že od rojstva je po malem na 2 uri, prve mesece je ponoči zdržala tudi 3-4 ure, zadnje čase pa le še uro, uro in pol,...največ dve. Odvisno če prihaja kakšen zobek. Kajti pri 8 mesecih smo dobili že 7 zobkov. Zadnje čase težko zaspim nazaj in sem ful ful utrujena, danes vidim, pa da imam tudi manj mleka,.... Zame je to ful izčrpajoče in ne vem kaj bo ko bom šla v službo saj zdej potegnem z njo spanje do 9,30 zjutraj, ma pol....... Mala pa ne mara niti dude niti flaške,... Malček je še pila vodo al čaj zdej pa pije na silikonski nastavek. Ful jo imam rada a v meni bije bitka, al nehat in kako nehat..... al nadaljevat. Ponoči sem probala ji dat za pit kaj druzga a tuli kot nora.... Prosim vas za kakšen nasvet. Hvala LP Ješa
|
|
|
|
RE: Kako se preneha dojenje? 16.7.2008 17:47:52
|
|
|
|
Raho
|
Ayo, malenkost Ješa - meni so vedno vsi govorili, da mojega malčka ne morem odstaviti, ker sama pri sebi nisem razčistila tega, da ga želim nehati dojiti. Pa še prav so imeli - vedno je bila neka zadeva, ki me je podzavestno odvračala od tega, da naj bi prenehala. Nekega dne pa sem se sama pri sebi trdno odločila, da je dojenja nepreklicno konec. In ko sem to sklenila pri sebi, je bilo tako enostavno (no, s tem, da je moj sin bil star 3 leta in 3 mesece).
|
|
|
|
RE: Kako se preneha dojenje? 16.7.2008 21:11:05
|
|
|
|
Ayo
|
Danes zjutraj sem si nabrizgala 120ml v 10min. Sem bila ful vesela! In tudi popoldne sem imela spet polna prsa, in ker je moj mali tudi prehlajen, se veckrat dojiva, saj mu pomaga odmasiti nosek. No in je bilo ful mleka. Spet ful vesela! Ja Raho, jaz ima ful zeljo dojit, to mi je nekako najljubse opravilo. Tako lepo je, ko imas svojega otroka na prsih in ga vidis zadovoljnega. Ko pa te med dojenjem pogleda v oci in se se nasmeje, pa je res nekaj bozanskega!! Tako da ce mi uspe, do njegove 1. svecke sigurno gremo naprej!
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?