pikica* -> RE: Naj kupiva to hišo? (18.7.2008 11:15:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Midva sva takole (in še malo bolj) zapufana za 15 let s takimi dohodki in nam čisto nič ne manjka. Res mi ni jasno, kako zapravite tistih preostalih 1500 EUR, da mislite, da potem ne ostane nič? Nam nič ne manjka, gremo na dopust, jemo kdaj tudi zunaj, absolutno ne šparamo na kvaliteti hrane, niti oblačil, hišo gradiva in opremljava z zelo kvalitetnimi in tudi dražjimi materiali... Poleg plačanega kradita nama vsak mesec še precej ostane, pa imava 2 avtomobila in majhnega otroka, za katerega plačujeva privat varstvo. Kot pravim, vsak si naredi računico zase in nama se absolutno izide in me ni strah za prihodnost, ker imava še vedno rezervo. Seveda se da. Tudi s 1.000€ na mesec se da preživet. Vprašanje samo, kako potem živiš. Vsak ima pač svoj način življenja, svoje potrebe. Pri nas damo vsak mesec samo za položnice, varstvo za otroke in ostale fiksne stroške 800€. Lahko se na trepalnice postavim pa jih žal ne morem znižat. Potem je pa tukaj še hrana, obleka, bencin, dopust itd. Tega se ogromno nabere. Ampak pri kreditih je odločitev stvar posameznika. Nama vsak mesec ostane cca. 1.000€ prihranka pa si nisva upala vzet kredita z mesečno anuiteto cca. 600€ za približno 15 let. Preveč bi se sekirala in kvaliteta življenja bi bila na psu. Majch sem pa svetovala, naj se za nakup ne odloči, ker se mi zdi, da bi zelo težko odplačevali tako visoko anuiteto, če že zdaj ne morejo veliko prišparat. Saj se da stisnit, ampak vprašanje, če je vredno.
|
|
|
|