Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 12:43:53
|
|
|
|
MetiLu
|
Rižev narastek uspel se že bašem Janez je pridno spal uro in pol, zdej pa tle zraven mene afne gunca na tleh Mesečnica, na šihtu so mi kar hitro dal delat "pomembne" stvari, ker so punce res v gužvi in ne sfolgata. Sej išče še eno za polni delavnik ... zaenkrat sem kar zadovoljna no, če primerjam s "prejšnjo" službo bom pa vidla pol, ko se bova zmenile za redno, torej plača, delovni čas... vseeno upam, da se bom lahko zmenila za 6 urni delavnik. Sem mi zdi ravno prav, ne preveč, ne premal
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 12:46:22
|
|
|
|
srečka nosečka
|
mesečnica - za obrate, naša jih izvede še bolj poredko . Se pa hitro začne bunit, če je predolgo na trebuščku. meti - a ti računaš na 6-urni delovnik po končani porodniški?
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 12:49:49
|
|
|
|
MetiLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka meti - a ti računaš na 6-urni delovnik po končani porodniški? Ja, če se bo le dalo. Po zakonu nam pripada oz. imamo pravico do 4 ali 6 urnega delavnika do otrokovega 3. leta starosti. V stari službi za to pomojemne bi bil problem, ker je sodelavka ki se je vrnila s porodniške ravnotako koristila tak delovni čas... Upam, da se bom lahko tud tukaj zmenila tako Kako ste pa kaj ostale s službo? Kakšni delavniki vas potem čakajo?
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 12:55:25
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka meti - a ti računaš na 6-urni delovnik po končani porodniški? Ja, če se bo le dalo. Po zakonu nam pripada oz. imamo pravico do 4 ali 6 urnega delavnika do otrokovega 3. leta starosti. V stari službi za to pomojemne bi bil problem, ker je sodelavka ki se je vrnila s porodniške ravnotako koristila tak delovni čas... Upam, da se bom lahko tud tukaj zmenila tako Kako ste pa kaj ostale s službo? Kakšni delavniki vas potem čakajo? To bi bilo super, če se ti bo uspelo dogovorit. Mene zgleda čaka novo delovno mesto - mi ga sedaj šparajo . Sicer je pri nas vse super, samo dvomim, da bi se to lahko zmenila. V jeseni imam sestanek z našim direktorjem, pa bom videla kako in kaj. Bi se pa ta čas tudi jaz raje posvetila Lani kot službi.
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:05:27
|
|
|
|
itata
|
meti: ja sej danes sem prec bolš k je 2 dni bolj mirno spal. še dobr. sej lahk še gagnem... no tko hitr se glih ne dam mene čaka običajen 8 urni delavnik pa še pravosodni izpit bi šla rada delat. tko da bom obdržala ta urnik sam bom dejansko delala 5 ur, ostale 3 ure se bom pa probala učit za ta izpit, ker imam zdej to delo tolk že naštudirano, da bi mi to to leto zneslo. pol bom pa vidla. edin za prve par mesecev bi bila za 4 urni delavnik zainteresirana, sam po mojem ne bo posluha za to se pa tolažim, da bosta jakoba pač dedi in babi (oba v penziji) prej iz vrtca jemala in imela doma, če bo bolan al pa se mu ne bo dalo it pa tko naprej.... tko da ne bo cele dneve tam tko al tko - mene bi revki čakal od 7h zjutraj do 17h popoldne... jencili suzi: vsem
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:06:46
|
|
|
|
Februarka08
|
Dan, punce. Mene tud ni v Kavalu Še dobr da nism šla, sem obiske dobila pa še do dr.sem skočila tiste šive pokazat No, zdej pa Larisa moja fletno spi, jaz pa kuham... danes bom nardila piščančje zrezke v zelenjavni omakci, pire krompir, solato, če mi pa rata pa še za sladico bananin puding matr, sem si zadala kosilo za Lariso pa danes kuham krompir in špinačko, upam da ji bo teknilo po kosilu se pa s kolegico dobiva na čveku in ledeni kavi seveda gre moja princess z mano grem kuhat, pa pridem še F5 mal stisnt Jencili, upam da ste v redu preživeli in da Taj že lahko papca
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:14:44
|
|
|
|
larisa
|
Meti, glede ? za mirenco. Moj je tud ene 2krat od začetka rekel da ga je špikalo, ampak mi je G rekla, da je to normalno, ker so trakovi še ful trdi. Potem pa se od sluznice navlažijo in zmehčajo in naj nebi več čutili. Če bi po 1 mesecu še čutil, moraš it pa skrajšat. To je bilo navodilo meni. No mi pa zdej cel dan kakcamo, zgleda bo za nazaj not prinesel Sem imela pa prej javlanje v živo iz Kavala, pa mi je kar malo žal potem postalo, da nisem šla To ga morjo punce pokat dons, so sami kalibri na kupu Aja, Janey, WB. Skos pozabim pozdravit, pa še slikce grem zdele pogledat, ko je mali glih zaspal
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:30:06
|
|
|
|
MetiLu
|
Oj Lariska, hvala za odgovor Februarka, dej povej kako špinačko pripraviš, jaz bom mogla tud tole Janezu začet kuhat, da ne bo revež skoz eno in isto mlatu jaz špinače nikol ne kuham, ker je ne maram preveč Buči, dej plis še enkrat napiš tisti recept od zadnjič (en ajfoh peciv), se mi ne lub nazaj iskat, pa se spomnim, da je dobr zvenel tenksi že v naprej Itata, si pa pridna, pravosodni izpit pa ni kar tako, za varstvo je pa sploh fajn, da maš tako zmenjeno Zdele pa sineta prerpičujem, da bi šel še malo spat, da se pol ko se zbudi podojiva in da lahko šibnem delat za par urc. Pa neki ne sodeluje z mano Sem ga pozabila pohvalit, da sva se naučila pit iz kozarčka ker nama po nobeni flaši enostavno ne gre, sem pa še tako probala in nama gre super
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:35:27
|
|
|
|
Februarka08
|
Larisa za Nejca da se je ukakal. Verjamem, da se ti je KAMEN odvalu od srca, men bi se tud Meti, a veš da sem jest hotla vprašat kako pripravijo špinačo za ? Jest jo mam drugače v skrinji že prekuhano in zmiksano v jogurtovih lončkih... sam tam jo je to much za Lariso... in sem ji dala najprej kuhat mal krompirja, potem ko je krompir že mal prevrel, sem ji pa not kar liste mal oskubla (sem šla po frišno na vrt) in sedaj se to skupaj kuha tko sem jest nardila... sej potem ji bom pa delala tako kot za sebe nardim, zdej se mi zdi še mal prezgodi Glede delavnika, jaz upam da mi bojo odobrili za 4 urce it delat... vsaj na začetku... drugače pa ne bo v vrtcu, ampak bo doma pri atu in mami.. pa vseeno bi bila rada z njo čim več, ker največ zamudiš ko greš v službo
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:36:16
|
|
|
|
itata
|
meti: sicer nimam mirene, ampak je imela sodelavka izkušnje s "špikanjem". najprej ni imela nobenih težav, pol čez nekaj mesecev je pa mož nekaj čutil, da ga špika, ji je pa začelo telo mireno izločat... sam to mislim, da je informacija za pol, če se ti to kasnej začne dogajat nimam pa lastnih izkušenj, tko da te ne bi rada kej strašila, sam spomnila sem se pač, da je to razlagala.
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:37:44
|
|
|
|
Februarka08
|
Evo, Meti, sem si jaz shranila (če misliš tole) :200 g otroških piškotov zdrobiš, preliješ s 180 g stopljene margarine in to daš na pekač. Na vodni pari stopiš 400 g ( ) čokolade, dodaš 1 dcl sladke smetane in ohladiš. Dodaš 5 dcl stepene smetane in 100g mascarponeja, preliješ po piškotih, po vrhu pa daš breskve iz kompota. Pa za 3 ure (vsaj) v hladilnik.
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:39:07
|
|
|
|
buči
|
Larisa Meti, ne vem, katero pecivo misliš. A tisto za čokoholike? škatla bebi piškotov - zdrobiš, primešaš 180 g stopljene margarine - daš v posodo na dno. Stoipiš 400 g čokolade, dodaš 100 ml sladke smetane, dodaš 300 ml stepene smetane in 100 g mascarponeja, poliješ po piškotni podlagi. Na vrh daš narezane breskve iz kompota ali drugo sadje. Za 3 ure v hladilnik Ej, ne morete verjet, kaj se mi je zgodilo. Moj je bil tečen, ga odložim doma, grem v Kavla, komaj spijem kavo in 2 skurim, je bil Tilen lačen in ... nimam s seboj stekleničke! tema, sem šla domov po 45 minutah, pa najbližja sem. In kaj je doma? Obiski. Ne me je*****! teta z vnukom, ki ima "sprejemne" za košarkaški klub, pa morata čakat do popoldne, da ga še enkrat testirajo, pa sem kuhala kosilo. Upam, da so punce še tam, da jih grem pogledat, predno grem po Aljaža v vrtec.
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:39:21
|
|
|
|
itata
|
meti: ful dobr za pitje iz kozarca. jaz bom tud zdej to probala, ker mu tale flaška diši sam če je res ful žejen... se mi ga ne da več hecat na to temo. bo kozarc bolš... upam, da mu bo šlo.
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:39:35
|
|
|
|
buči
|
ferbruarka, si me prehitela ...
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:43:52
|
|
|
|
larisa
|
Ej Buči, tebi se pa skos tok dogaja, kot da film snemate Dolgčas ti pa res ne more bit, a?!
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 13:57:31
|
|
|
|
MetiLu
|
Buči in Februarka tenksi a to uporabim take piškote kot so za tiramisu al kakšne na albert varianto A je še kakšen "lažji" način priprave? Jaz nimam vrta, kaj pa npr. zmrzjena špinača? No, pa je le zaspal, ziza dela čudeže sam kaj ko grem čez pol urce že delat, bo najbrž še spal, pa zdele je sam mal iz ene pojedu sej za pol imam že sadno kašico pripravljeno, da jo bosta z atijem zmazala, sam kaj ko bo men do poznega popoldneva joške raznesl Mah, zdej ko smo začeli z GH, so se za dopoldanski obrok že čist zverzirale in zmanjšale proizvodnjo, za popoldanskega pa še ne... sem zadnjič spet mogla pumpico ven privlečt Buči, maš pa hud podpis
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:01:37
|
|
|
|
MetiLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: itata meti: ful dobr za pitje iz kozarca. jaz bom tud zdej to probala, ker mu tale flaška diši sam če je res ful žejen... se mi ga ne da več hecat na to temo. bo kozarc bolš... upam, da mu bo šlo. Jaz sem kar tistega od jegra uporabila (štamprle), je ful fajn... po flaši tud kaplje nisem spravila vanjga, iz kozarčka pa tud po 30 ml spije naenkrat - mišljeno, na eno rundo ko mu ponudim, ne da kar zlijem vanjga tko da mi zdej čez dan končno spije okol 100 ml... mu pa zdej namesto čaja dajem jabolčni ali marelčni sok od furtka, pa največkrat kar kompot/sok od sadne kašice, ki mu jo skuham
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:04:07
|
|
|
|
larisa
|
Meti, sej na tržnici kupiš špinačko, svežo , Če maš varianto it na tržnico. Al pa v bolje založenih trgovinah jo tud majo Una zmrznjena je sicer čist ok, sam je pa vitaminless Kako pa delaš rižev narastek? Si mi skomine nardila, pa ga še nikol nisem delala , se zmer k mami povabim nanj. A zdej si se pa ti tud skrila
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:05:15
|
|
|
|
itata
|
pozabla povedat, da mi je danes jakob skor štrbunknu iz stolčka na nos... fora je bla , da sem ga z eno roko držala, z drugo sem se pa stegnila, da bom dala gor "mizico". no in se je valda on glih takrat nagnil naprej in sem ga komi zadržala z eno roko - z glavo se je pa mal ob mizo butnu, ampak tko res mal. je tud pojokal sam par sekund k se je mal ustrašu ne k bi ga bolel kej... matr mene je pa skor kap. sam jaz dajem uno mizico dol, ker ga drugač res težko noter dobim, če je ne snamem čist dol
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:05:15
|
|
|
|
mesecnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu Sem ga pozabila pohvalit, da sva se naučila pit iz kozarčka ker nama po nobeni flaši enostavno ne gre, sem pa še tako probala in nama gre super Naša tudi nikjer ne potegne, da bi pila, razen iz joške . Bom še jaz probala kozarček. A to čist navaden ali tisti z dulčkom?
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:06:36
|
|
|
|
mesecnica
|
Aha - sem že vidla odgovor .
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:13:26
|
|
|
|
Februarka08
|
Evo, kosilo kuhano, sladica je pa tud že v hladilniku Larisa pa še kar spi pa zanjo imam tud že zdavnaj kuhan upam da se zbudi da lepo v miru pojeva, preden moj pride iz šihta, da mava vsaj med kosilom mal miru... bo pa tako dobro kosilo danes... njamsi... Larisa, ne vem kakšen rižev narastek dela Meti, jaz nardim takole približno: skuhaš riž v mleku (mlečni riž), pustiš da se shladi, daš not jajca (samo rumenjake), mal sl.smetane, mal sladkorja, potem nardiš sneg iz beljakov, daš še ta sneg na riž (malo ga pustiš za konec, da vse skup premažeš); naribaš jabolka, dodaš mal cimeta in vanili sladkor - potem pa dam jest eno plast riža v pakač, čez jabolka, pa spet riž, na koncu pa najprej mal premažam z rumenjakom (si ga mal prišparam ) in še s snegom - se ful lepo zapeče potem... in to je to no, dam še v pečico, pol je pa res to to eni pa delajo riž brez jabolk... upam da sem ti kaj pomagala... je to res ful ful dobro... midva ga mava včasih za kosilo Ajd, grem za šporget
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:17:50
|
|
|
|
Suzi*
|
daaan. evo, smo že prej prišle iz sprehoda, se igrale, zdej je pa pojedla zizo in zaspala. danes je 3. dan jedla korenčka, ji gre ok. jutri pa dobi kolerabico. mesecnica, kako je šel danes korenček v slast??? aja, eno ?...naša ima po ceplenju na mestu pika pordelo in spodaj kar trdo. a so dost hladni odkladki al kaj nej naredim???? vročine pa nima več. grem za nazaj brat.
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:38:42
|
|
|
|
Suzi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka Suzi, če je Žana OK (UPAM), si lepo vabljena da mesečnico za lase iz dolenjske privlečeš tega si pe res ne upam. a ti ne veš kolk je mesecnica veliiiikaaaa??? lahko kvečjemu ona mene kam zvleče. sej jo boš vidla, ko boste svoje ritke kej na dolenjsko primajale. larisa, SSUUUUPEEERRRR za kakanje!
|
|
RE: Februarski sončki - 4. del 7.8.2008 14:49:38
|
|
|
|
itata
|
suzi: jaz ti žal ne vem pomagat... s hladnimi obkladki po mojem nimaš kaj falit... mam pa eno vprašanje okol zmrzovanja hrane: sem kupla mal več hrušk pa bi jih skuhala in potem zmiksala in dala kašice zmrznit. al je bolš dat hruške zmrznit surove ali nekuhane? najbolj praktično se mi zdi že narejeno stvar dat zmrznit... kaj pravite? praksa?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezenMorda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Skupno spanje - da ali ne?Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Zadnje s foruma
Rodila sem čez rok.FLASK_ADobili smo:fantka (
55%)
punčko (
45%)
Število vseh glasov: 308Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!