RE: postojna in okolica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


baba84 -> RE: postojna in okolica (24.11.2008 14:44:17)

buksi še to jaz v materinsko šolo nisem šla niti prvič, tako, da tudi zdaj je nebom obiskovala... ;)




barboom -> RE: postojna in okolica (24.11.2008 19:44:07)

Hellow, punce!
Kako ste kej? A vas je kej zamelo?

Onur... čestitke za Petjo!

Joj, jst bi tud kej cartala... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Se pa morm pohvalit, da že čutim brcike, je ful živahen ta moj dojenček bodoči očka pa ful firbčen ker ma nonstop roko na mojem trebuščku... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tale ginekologinja Mahničeva dela kot zasebna ginekologinja, kajne? Sicer pa sama nimam nobenih izkušenj z njo, mam Reševo.  Pa dobrodošla in čestitke za nosečnost!




tejci01 -> RE: postojna in okolica (24.11.2008 20:10:47)

buksi  dobrodošla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jaz sem obiskovala MŠ v Postojni in mi je blo kar vredu. Tako da če je to tvoja prva nosečnost ti jo priporočam, saj zveš kaj novega.




onur -> RE: postojna in okolica (25.11.2008 16:15:29)

Živjo punce! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Mi smo danes prišli domov. Petja je bila v porodnišnici pravi zaspanček [sm=zaspan.gif][sm=zaspan.gif], ker jo je bilo treba non stop buditi za jest, pa še zbudit se ni hotla. Drugače je bila tudi malo rumena (zlatenica), vendar ne toliko, da bi šla pod lučko [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Moram pa na široko povijati, ker kolki še niso ok. Drugače pa jutri pričakujemo babico in nove informacije. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Sama sem v redu, edino šivi še malo skelijo, ker sem bila šivana, saj sem imela vakum, ker je Petja zastala v medeničnem kanalu. Je pa epiduralna analgezija amerika in jo priporočam vsem [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], ničesar ne čutiš. Sami bi se mi zmešalo, če je ne bi vzela, ker sem imela popadke že od torka popoldan, rodila pa sem v petek zgodaj zjutraj. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]




tejci01 -> RE: postojna in okolica (25.11.2008 18:07:17)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] onur lepo da ste že doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ste se že navadili na nov ritem? Ko boš imela čas, prilepi kakšno slikico vajine Petje.
Zdaj se pa lepo cartajte in uživajte, vsi trije seveda.




baba84 -> RE: postojna in okolica (25.11.2008 19:20:21)

Onur no fino, da ste doma zdej pa kr hitro crtat, pa ko boš našla kaj več časa ja slikico...
aja pa to sem te hotela vprašat katero babico si imela? jaz sem imela natašo in je fenomenalna!

barboom ja tud jaz že čutim brcike sicer ne še preveč intenzivno zna pa fino pobrcat in spomnit nase ;) tako, da predvsem pa ker nimam toliko časa bit na to pozorna kot privč jih najbolj očutim zvečer in zjutraj kadar z malo še malo poležive potem pa se še ona stisne k trebuščku ga malo poboža in poljubčka - cuker je ni kej ;)




onur -> RE: postojna in okolica (25.11.2008 19:57:49)

Tejci01, nov ritem, bomo videli kako bo. Doma je zaenkrat vsaj lažje zbudimo kot v porodnišnici. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Moram potrkat.
Baba84, imela sem Sonjo Premrl [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], vodjo teama in novo pripravnico.




baba84 -> RE: postojna in okolica (26.11.2008 11:34:55)

aha je nova, no ma sej po večini jih tele babice kar hvalijo tam v PO se pa najdejo seveda izjeme :D

no lepo, da šibate fajn ritem upam, da bo čim lažji začetek in bo kmalu petja vzpostavila nekam "reden" ritem potem bo vse lažje, pa sevda želim, da bi se vas na daleč izogibali krčki... ;)




buksi -> RE: postojna in okolica (27.11.2008 13:40:02)

Ojla!

Ja dr. Danica Hrvatin je zasebna G in dela v zdravstvenem v Po. Ima pa tud koncesijo.  Je pa ful prijazna.

JA MŠ se je v PO že začela, prvi dan je bil bogi!!!!! Predaval je en dr. kristan. Sej res da velik ve, sam kot predavatelj jepa nikakov. Predaval celi 2 uri brez odmora. me je že vse bolelo. Pol pa uleti ena fizioterapevtka da lahk gremo na telovdabo in je izginila. noben ni vedel za kaj se gre, ji je bilo kar nekaj odveč kaj razložit. Al katera kaj ve, kaj je s tem?




tejci01 -> RE: postojna in okolica (27.11.2008 15:28:59)

V ZD v Postojni poteka telovadba za nosečnice, tako da se lahko udeležiš. Tudi pri nas ni veliko razlagala, samo povedala uro kdaj je in je odšla.
Dr. Kristan je pa dolgočasen na predavanjih, je zelo uspavalno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Bodo kasneje teme bolj zanimive, se pa splača obiskovat MŠ, ker zveš kaj novega.




baba84 -> RE: postojna in okolica (27.11.2008 16:35:03)

ja MŠ kokr za koga meni ni bilo nobene potrebe po njej ena kolegica pa je pa hodila pa je tudi na koncu rekla, da boljš, da nebi, ker bi več zvedla preko knjig ali interneta.. jst ne morem sodit, ker tam nisem bila... nekaterim to odgovarja drugim pač ne ;) :D

se katera udeležuje te vadbe za nosečnice? mene zanima kako to poteka...

buksi pol je blo naporno sedet pa je blo vsaj zadosti stolov, ker vem da so tudi o tem jamrale, da so mogle stat?! 2 uri stat, da dol padeš ;) :D še zdaj nam nisi zaupala iz kje si...




barboom -> RE: postojna in okolica (27.11.2008 19:51:08)

Ojla, punce!

Onur... lepo da se oglasiš! Upam da boste bli čimbolj pridni in meli čimmanj krčkov oz. nič!
Kako ste druge?
Jaz se nisem še odločila ali bom hodila na MŠ, pa tud ne vem kam v Po al Sežano...
Kdaj pa se sploh gre na to MŠ... mislim v katerem mesecu? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Niti tega ne vem!
Grem zdej mal pred televizijo po dolgem času!

Lep leden pozdravček!




onur -> RE: postojna in okolica (27.11.2008 20:04:21)

Barboom, v MŠ se ti splača da greš tam v sedmem mesecu nosečnosti ali kasneje, ker drugač ti itak vse iz glave zleti ven.
Drugač pa mi zdaj lih spimo, ob 21.00 uri pa sledi bujenje za dojenje in nato nazaj spanje (upam, da čimprej zaspi, ker včeraj zvečer in ponoči je kar trajalo, da je zaspala). Drugač pa sem jo danes prvič umila, je malo protestirala, ma je šlo. Jutri pa ponovno pričakujemo obisk patronažne in tehtanje! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




tejci01 -> RE: postojna in okolica (27.11.2008 20:34:02)

onur  lepo da dobiš čas še za nas

Kot vidim ste počasi že ujeli ritem. No v nedeljo imam pregled in bomo vidli kaj mi bo reku.




buksi -> RE: postojna in okolica (28.11.2008 7:02:59)

Ojla. Sem iz okolice Logatca.

Stoli na MŠ pa so res tko al tko. Dober da je zadi še omara bla in pol so bodoči očki tam sedeli in po tleh, da smo me lahko sedele. Sicer pa je res nerodno to. Ti prideš točno , da dobiš plac za sedet, ene punce pa zamudijo skor eno uro pol pa sam gledajo pa čakajo kdo bo ustal. ne vem no. NIso lih odgovorne s te strani. Ampak to je njihov problem. Je pa moj včer skor zaspal ko je moral tako dolgo stat potem.

Se pol splača obiskat telovadbo? Kaj se tam počne?




onur -> RE: postojna in okolica (28.11.2008 17:51:02)

No pa naj še jaz opišem mojo porodno zgodbo. 18.11. sem imela CTG in pregled pri g. Vse je bilo mirno in v redu. Ko sem popoldan prišla domov, me je pričelo ščipati in me je ščipalo celo noč. Nadaljevalo se je tudi drugi dan, vendar bolj intenzivno. Zvečer sem na CTG in kot nalašč takrat ni bilo močnih popadkov. Šla sem domov. Tudi ta noč je bila nevzdržna s popadki in nadaljevalo se je tudi v četrtek. Ponovno sem odšla na CTG in popadkov skoraj nič, odprta 2 cm. Nato sem odšla domov v 'mukah isusovih' s popadki, ki so me boleli. Vseskozi so se pojavljali na 10 in na 5 minut, vendar niso bili še dovolj močni (čeprav zame neznosni). V noči na petek pa se je pričelo. Ob polnoči in nekaj je v mojem trebuhu nekaj fajn brcnilo in pričela mi je odtekati voda. Popadki so postajali vedno bolj močni. Možek je v Postojno pičil sto na uro tako, da sem bila že pred eno v porodnišnici. Sledil je CTG, nato pregled koliko sem odprta, klistiranje, malo britja in dajanje podatkov (vseskozi popadki tako, da sem bila že na pol zmešana). Odšla sem v porodno in komaj čakala, da mi da epiduralno, ker drugače bi znorela. Ko mi je ob eni in 15 ponoči dal epiduralno, je bila nato amerika. Rodila sem v petek ob 6.15 zjutraj s pomočjo vakuma in bila šivana. Do 9 ure ležala v porodni in se cartala s Petjo, nato pa odšla na oddelk.
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] pa za babice in epiduralno.




baba84 -> RE: postojna in okolica (29.11.2008 11:22:38)

onur fajn porodna zgodbica, mi kar solzice na oči rinejo, ko se ob tem prikradejo moji spomini... ;) ah ja nepozabno je tole... a ne? upam in želim vam, da boste ponoči bp spali pri nas jebil nazačetku prve dva mesece kar burno pol pa smo se unesli in lepo spali... okrog 4m nama je že spala celo noč... :D

buksi ma dobr je da se ti je dal prepričat mojga nebi prepričala za noben denar... itak pa sem jaz raj šla na žive inštrukcije k koelgicam dojenčke pogledat... :)

tejci01 no še malo pa greš tudi ti v rim? kaj nervozna? polna pričakovanj? iiijoooj kak vam bo luštno  se potem crklat ;)

barboom je tam po 7 mesecu nekje je priporočljivo lahko greš pa tudi prej... drugače pa nevem kako je v sežani vendar kle pri nas v cerknici niso bla predavanja boh ve kaj če bi že hodila bi šla raj v po je baje boljš...




buksi -> RE: postojna in okolica (29.11.2008 12:21:58)

Ojla!
Vidim, da imate velik izkušenj. zanima me ali ste ve potem v tretjem tromesečju otročka manj čutile kot prej?




tejci01 -> RE: postojna in okolica (29.11.2008 13:20:13)

Ojla!

Res se bliža moj datum, jutri grem v P na pregled, tako da bomo vidli če sem se kaj odprla. Ali sem še vedno 100% zaprta.
Ga moram vprašat koliko je velik in težek ta naš fantek- vsaj približno da mi pove.
Nervozna glih nisem, včasih malo pomislim kako bo, samo si govorim, da moram bit čim bolj sproščena in poslušaj babce in bo.

onur  si imela kar dolge popadke, mislim toliko dni. No sam da je zdaj vse ok. Kako pa kaj dojenje, ali imaš veliko mleka?




onur -> RE: postojna in okolica (29.11.2008 17:44:56)

Tejci01, popadki so bili katastrofalni in si jih ne bi več želela tako dolgo imeti. Drugač pa je dojenje steklo, samo mala na joškici kar zaspi in jo je treba spodujati. Sem v začetku mislila, da imam malo mleka in sem ji še dodajala. Sem si pa danes za foro izstisnila, da vidim in sem iz ene dojke načrpala 80 ml, pa še bi se dalo tako, da mleko je.




tejci01 -> RE: postojna in okolica (29.11.2008 17:55:04)

Super, lepo se cartajte naprej, vam sporočim kako bo jutri na pregledu.




baba84 -> RE: postojna in okolica (29.11.2008 18:08:31)

tejci01 ja le lgej, da nas ne boš pustila radovedne! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

onur ja pa probaj za enkrat med obema joškama tako jo prebudit, da jo pač umes previješ... tako sem tudi jaz mogla delat neki časaod začetka pol pa se itak to poštima.. nevem druge ideje nimam ;)

buksi ja je normalno, da otroka na koncu manj čutiš saj ima le manj prostora in potem le čutiš tiste njegove premike pa če se kam nasloni, ker prej pa zna bit živahno pri meni se že začenja joooj kok sem komi čakala spet ta občutek! ;) blizu logatca pol sve pa midve kar bliz doma no ja odvisen v ker konc greš iz logatca.. jaz sem iz rakeka ;) drugače pa mam en kupc žlahte v logatcu ;)





onur -> RE: postojna in okolica (30.11.2008 11:34:46)

Ma ja spet to mleko. Črpala sem si ga tudi ponoči, ker sem imela bradavice malo krvave. Bilo ga je manj. Ma ne vem več kaj naj naredim, sem čist zmešana od tega, saj bi rada še dojila. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Drugač pa jo previjem med enim in drugim podojem, pa je še vedno zaspanček.




tejci01 -> RE: postojna in okolica (30.11.2008 15:10:12)

Punce živjo!

Nisem ostala v porodnišnici.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Še sem doma, ctg pokazal malo popadkov, samo jih nisem čutila in tudi zaprta sem še. Tako da verjetno ne bo še nič. Mi je pa rekel, naj hodim le na kratke sprehode in se držim bolj doma, da me ne bo kaj presenetilo.
Samo tolko, da na romanje v Rim bomo še malo počakali. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




onur -> RE: postojna in okolica (1.12.2008 14:53:11)

Tejci01, še malo pa bo. Upam, da čimbolj hitro, da ne boš trpela popadkov kot sem jih jaz, ker tega nobeni ne priželim. Drugač pa se mi je včeraj vnela dojka in temperatura v trenutku narasla na 38,7. Danes je boljše.




Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>