onur -> RE: postojna in okolica (28.11.2008 17:51:02)
|
No pa naj še jaz opišem mojo porodno zgodbo. 18.11. sem imela CTG in pregled pri g. Vse je bilo mirno in v redu. Ko sem popoldan prišla domov, me je pričelo ščipati in me je ščipalo celo noč. Nadaljevalo se je tudi drugi dan, vendar bolj intenzivno. Zvečer sem na CTG in kot nalašč takrat ni bilo močnih popadkov. Šla sem domov. Tudi ta noč je bila nevzdržna s popadki in nadaljevalo se je tudi v četrtek. Ponovno sem odšla na CTG in popadkov skoraj nič, odprta 2 cm. Nato sem odšla domov v 'mukah isusovih' s popadki, ki so me boleli. Vseskozi so se pojavljali na 10 in na 5 minut, vendar niso bili še dovolj močni (čeprav zame neznosni). V noči na petek pa se je pričelo. Ob polnoči in nekaj je v mojem trebuhu nekaj fajn brcnilo in pričela mi je odtekati voda. Popadki so postajali vedno bolj močni. Možek je v Postojno pičil sto na uro tako, da sem bila že pred eno v porodnišnici. Sledil je CTG, nato pregled koliko sem odprta, klistiranje, malo britja in dajanje podatkov (vseskozi popadki tako, da sem bila že na pol zmešana). Odšla sem v porodno in komaj čakala, da mi da epiduralno, ker drugače bi znorela. Ko mi je ob eni in 15 ponoči dal epiduralno, je bila nato amerika. Rodila sem v petek ob 6.15 zjutraj s pomočjo vakuma in bila šivana. Do 9 ure ležala v porodni in se cartala s Petjo, nato pa odšla na oddelk. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] pa za babice in epiduralno.
|
|
|
|