|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kuhanje na dopustu...?
7.7.2008 8:27:33   
rosalie
Živjo, punce!

Naslednji teden odhajamo na dopust, kjer po navadi kuham kar sama, pa me zanimajo vaši nasveti za hitro in dobro kosilo (in hkrati večerjo), da dobim malo idej....

Hvala...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kuhanje na dopustu...?
7.7.2008 8:53:28   
Hope2
- testenine z različnimi omakami
- zelenjavna juha (+kak kos piščanca)
- žar (ribe, lignji, čevapi, pleske, meso, zelenjava)
- zrezki v naravni (ali gorčični) omaki + krompir
- čilikonkarne + langaš
- kak dan pa moški skuhajo bograč, lahko pa golaž že doma skuhaš in ga samo pogreješ prve dni
- rižota
- jajčka s slanino ali šunko in sirom
- sataraš
- palačinke
- pohani zrezki, sir
- krompirjeva solata
- hladne solate s testeninami ali rižem

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.7.2008 8:55:06 >

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2008 8:57:11   
kristinaj
tamala je stara 15 m, oktobra pričakujemo drugega...... na dopust se malo šlepamo, malo sem bila pri mojemu, ker dela na morju in sem kuhala (naredila 2mineštri in juho pa v skrinjo), prikolico imamo v puli, kjer kuha mama, če bi morala pa izbirat in ko bodo otroci stari 3+ grem v hotel in nikamor drugam, ne bom sužnja kuhanju..... oz. v apartma s tem, da mi kuhajo v hotelu zraven.......

pašta, pašta in pašta, menjavaš samo omake, pa solata, pomidorova in kumaričina, pa korenček lahko naribaš, zrezek, mineštro naredi in dej v skrinjo, vsak dan odtališ in je..... zraven, palačinke, kruhove šnite, zrezek, jajce......... ribe na žaru...

kdaj greste na pico, na večerjo in je dopust mimo.....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2008 9:56:07   
mojsoncek
Mi smo hodili na kosilo kar v ostarije, ce pa smo ze sami poskrbeli za kosilo, pa je bil to zar. Za vecerjo pa sva imela z mozekom  taksne in drugacne solate, tamali pa cokolino (kot ponavadi).

Ce pa bi sami kuhali, pa bi v postev prislo poleg solat in zara (meso, ribe, krompir) se razne testenine, rizote, juhe/minestre, omlete, hrenovke... skratka taksne jedi, ki so hitro pripravljene ali se "delajo same".

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2008 10:06:49   
KRTR
jaz na dopustu ne kuham, itak vlačim te posode vsak dan doma in mi gre kar na ruhanje, če pomislim, da še moram kuhat na dopustu. Res je, da za otroke vzame zravne, čokolino, kornfleks itd. !!!

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2008 10:27:55   
muška
jaz naredim1x testenine, 1x flane paprike (naredim jih doma, na morju naredim samo omako in pire krompir), spečem perutničke in/ali bedrce, včasih imamo žar, vrže možek gor čevape, ražnjiče..., kkašno zelenjavno rižoto,včasih, če imata mala dva željo ponfri in dunajce user posted image ... aja, vsak dan jemo še pakl juho in pa veliiiko solate vedno.
Da bi pa z dvema malima otrokoma hodila v hotel, pa ni šans, da ju tako kaznujem user posted image  . Za otroke je najboljše prikolica ali apartma z vrtom in senco.

Aja, ven mi ne hodimo jest, ker mala dva niti približno se sedita za  mizo, ampak se lovimo naokoli.

(odgovor članu KRTR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2008 10:53:40   
nuala
- ravioli / tortelini in solata
- kuhana mešana zelenjava ( npr. krompir, korenje, brokoli ) zabeljena z olivnim oljem in jajčka
- ribje palčke / piščančji zrezki in grah v omaki
- špageti s tuno in koruzo, solata
- solata iz testenin / riža, poljubne zelenjave in hrenovk
- meso/ riba / zelenjava iz žara s solato
- pica iz bližnje picerje
- juhe iz vrečke, lahko obogatene z zelenjavo, hrenovkami,...

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2008 13:09:37   
Hope2
Tako kot ste ene rade zaprte v hotelu in odvisne od hotelske hrane, ko sploh ne veš kaj ješ, tako nekateri uživamo v kuhi v naravi, pod globoko senco. Pa to ni nobeno mučenje ali suženjstvo, saj imaš v pol ure vse končano, si na svežem zraku, ob veseli družbi, malo se še vmes poigraš z malimi ali velikimi otroci in je kosilo nareduser posted image . Ni boljšga, kot žar, svežih jedi, pa ko vse tako lepo diši, najmiuser posted image .  Ne pa v hotelu, ko sploh ne veš kaj vonjaš, ko prideš v restavracijo- spomin na menze iz študenstkih let ali javnih kuhinjuser posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2008 13:13:42   
malika
bravo muška in hope user posted image

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2008 13:17:28   
Strawberrie Cherrie
Jaz na morju večinoma kupujem ribe. Ok, moj se mora sredi noči (zanj, zame je to zgodaj zjutraj)vstat in jih it kupit (no fino je, da si čimprej tam)user posted image

Delam pa tudi kakšne ražnjiče, nataknem gor vsega i svašta, od bučk, hrenovk, piščanca, slanine, pršuta, paprike, čebule itd .
Pa krompir v pečici, se itak sam peče.
Pa kakšne čevapčiče, kotlete na žaru, ribo na žaru, hobotnico s krompirjem pod peko, z bučkami in papriko.
Občasno naredim tudi kakšno rižoto z morskimi sadeži, pa tudi polnjeni lignji, ali pa samo lignji na žaru, špageti s škampeki in pelati. mljaskuser posted image

No, pa gospod v.d. mož si je letos zaželel 1x musako, tako da sem delala pol zelenjavne, pol mesne musake, je tut pasala.

Čez dan pa tudi kar govejo župco ali pa kakšno zelenjavo skuham, tut piščančjo sem letos delala na morju, tko čist usput dokler je tamali spal, da smo se malo okrepčali pa nazaj na plažo. zvečer pa lepo pečemo zunaj.
Mi večinoma čmažimo na žaru, zato vedno obvezno apartma s kaminomuser posted image

< Sporočilo je popravil Strawberrie Cherrie -- 7.7.2008 13:19:08 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2008 13:23:56   
Volga
Nam na morju sploh ni panike kuhat, ker je to, tako kot pravi nuala, en tak družaben obred. Čisto na izi, malo pirčka vmes, enkrat kuha eden, drugič drug, tako da res ni panike. Pa jemo, kar želimo in ne kar ponudi hotelska kuhinja. Pa če je to pizza iz pečice, je pa pač pica, pa še kako dobra je. user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2008 13:39:36   
Jessy
Tudi jaz na morju uživam v kuhanju, tako da nimamo razlike med domom ali dopustom. Zvečer pa ene 3x žar prikurimo, enkrat gremo na pico, enkrat na kalamare, včasih pa kar sproti kaj sčaramo ali pojemo kak ostanek kosila in to je to.
Res pa je, da kuhamo hitrejše jedi in nikakor ne jemo samo pašto.

Običajno jemo sledeče:
- golaž (ga skuham že doma in za 1x nesem s seboj)
- pašto z bolonjsko omako (bolonjsko nesem kuhano od doma, včasih pa tudi od Barille vzamemo)
- okisan krompir + hrenovke
- juhe iz vrečke (skoraj vsak dan)
- riž in piščanec po iransko
- goveji zrezki + riž ali široki rezanci ali krompir pečen v teflonski ponvi
- zelenjavna mineštra in palačinke
- fižolova juha in skutne štruklje
- filane paprike (prinesem od doma)
- paprikaš iz svinjskega mesa in široki rezanci
- pomfri in paniran puranji zrezek
- orada/brancin in krompir z blitvo
- dušene bučke in tortelini
...

< Sporočilo je popravil Jessy -- 7.7.2008 13:40:08 >

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?