|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tudi jaz torta ampak gosenica
6.7.2008 23:30:32   
hugolina***
Sem kar svojo temo odprla, ker se vprašanje nanaša v drugo smer. Torej rada bi naredila gosenico kot jo vidite na sliki. Z tortami imam kar nekaj izkušenj tako, da krašenje ne bo problem. Nevem pa kako oz iz česa sestavit dele telesa pač to njeno dolžino oz obročke saj veste kaj mislim. Mislila sem, da bi naredila rolado samo se mi zdi preveč ravna pa ne dosti podobna gosenici. To bi mogla prav kake kroglice naredit ali kaj? Mi lahko katera pomaga.

user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tudi jaz torta ampak gosenica
7.7.2008 5:40:51   
Hope2
Kolk veliko pa bi to naj bilo? Videla sem že, da imajo pekače za velike mafine, tak da bi lahko v tistem spekla, pa jih pol malo obrezala oz oblikovala, malo pa zaflikala s kremo. Če pa je mala gosenca, pa lahko malo bolj nafilaš normalen pekač za mafine, da ko narastejo bo zgornji del lepo okrogel. Imaš pa tudi pekače za male šarklje (samo brez luknje na sredi), pride ravno tako okroglasta tortica, potrebna majhne estetske preobrazbeuser posted image . Drugače pa si lahko pomagaš s kako malo okroglo ognjevarno skledouser posted image

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2008 6:29:57   
zvesta
JAz bi to delala kot te majhne ježke, recimo...

V bistvu bi spekla biskvit, ga nadrobila, malo navlažila, zmešala s kremo.... pa pol naredila kot recimo velike rumove kroglice brez ruma....Sestavila, okrasila in voila...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2008 6:31:56   
zvesta
Drugače je pa ideja od RibiceRR tukaj:

http://malenoreideje.blogspot.com/2007/11/torta-pikapolonica-in-gosenica.html

PA če nočeš ravno, da je telo gladko, pa malo vdolbnice za člene izrežeš.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2008 7:38:44   
pajčolanka
jaz bi pa naredila to tako kot tole okroglo torto v mojem albumu
http://lucijana.moj-album.com samo da bi naredila v manjše posodice in tako pač nebi dala roladnega biskvita vmes, ampak samo okoli posode rolado-noter kremca-po vrhu rolada. ker bi bile manjše jih lahko z malo večjo lopatko preneseš pol na pladenj da se držijo skupaj.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2008 8:14:25   
al1*
Torto gosenico sem delala letos hčeri za rojstni dan. Delala sem po receptu iz knjige Reč torta.
Osnova je  bil biskvit, ka ga nalomiš na kose in namočiš z kakavom. Kremo sem naredila uz masla in pudinga.  Oblikovala sem krogle, ki sem jih povaljala v pisane mrvice, prvo kroglo - glavo pa v čokoladne.
Noge sva naredili iz bonbonov glist, tipalke iz čokobananic.
Mogoče najdem kakšno sliko in jo prilepim.

lp

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2008 12:56:33   
Jessy
Jaz bi sestavila biskvit in kremo v primerno velike kocke, ki bi jih nato obrezala in z maso bolj na debelo namazala, da bi dobila lepo okroglo obliko. Vsekakor bi bilo največ kreme na vrhu, ampak to sploh ni pomembno. Važno je, da je lepa za pogledat, saj odvečno kremo lahko jedci tudi odstranijo na krožnik.

Smem vprašati, če bo tudi tvoja tako kosmata? S čim boš to delala?

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2008 15:23:13   
hugolina***
user posted image user posted image user posted image ja rada bi, da bi bila. Sem že včeraj mislila še to vprašat zraven, če ima katera idejo kako  bi to naredila. Sama se pomislila na uni ful tanek nastavek v brizgalki smetame. Bojim se pa, da bi nastal en sam zmazek zato razmišljam tudi o marcipanu in ticino masi. Lahko bi pa tudi samo nabrizgala smetano in pač nebi bila tako kosmata. Nevem kako bi bilo najbolje se lotit tega.
Aja velika naj bi bila pa tam nekje, da bi imeli členki premer okoli 10cm

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2008 15:44:08   
Jessy
Ehhh, Hugolina...jaz pa sem bila prepričana, da mi boš izdala postopek take kuštravosti gosenice.user posted image user posted image user posted image

A veš, kaj bi bila tudi možnost, da bi brizgala te dlačice s kraljevo kremo. Točnega recepta ne poznam, je pa iz beljakov, sladkorja in limoninega soka. Ta krema se lepo posuši in po moje bi ostala kuštrava. Edino ne vem, če bi dlačice stale pokonci.
Tudi s kako masleno kremo bi najbrž moglo iti. Recimo kaj takega, ko je za izdelavo vrtnic.
Drugače ti še vedno ostane tičino masa, ki bi jo lahko skozi stiskalnik za česen stiskala, da bi dobila črvičke.

Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2008 15:55:18   
Jessy
Za izhod v sili in okraševanjem iz smetane, bi bila pa tudi tale zelo lepa. Vsaj meni je všeč. Pa še manj dela boš imela.
klikni

< Sporočilo je popravil Jessy -- 7.7.2008 16:03:32 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2008 16:07:47   
hugolina***
Ej kok lepa mi jeuser posted image user posted image user posted image  Mislim res mi je všeč jaz bi edino naredila malo manjše členke.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2008 16:38:49   
Jessy
Me veseli, da ti je všeč! Po moje bi z dlačicami čist preveč dela imela. Členki so pa res lahko manjši in bolj "žogasti"! Pa ne pozabi objaviti slikce!

Neposredna povezava do sporočila: 12
7.7.2008 19:01:03   
hugolina***
ja res je tako kot si napisala samo malo manjši in bolj žogasti členki bi morali bit.
Upam, da mi bo uspelauser posted image se javim s slikico.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.7.2008 22:15:34   
al1*
To je bila moja gosenica:

user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 14
7.7.2008 23:00:25   
Jessy
Dobro si jo naredila! user posted image  Zelo izvirno! user posted image

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.7.2008 10:54:36   
katra55
Gosenico lahko narediš tudi po tem receptu: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10983.

< Sporočilo je popravil katra55 -- 8.7.2008 10:55:25 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.7.2008 10:55:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al1*

To je bila moja gosenica:

user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu al1*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.7.2008 19:03:26   
Jessy
Hugolina, včeraj me moja tri-letnica "zalovi" ravno v trenutku, ko je bila ta stran odprta in se zapiči v gosenico in jo hoče za roj. dan. user posted image
Jaz sem pa nabavila tičino maso, da ji bom tortico lepo oblekla in okrasila, zdaj pa tole.

V glavnem...kdaj boš delala gosenico? Bi rada kakšno informacijo o metodi, ki si jo izbrala za izdelavo. Jaz bom delala tortice konec meseca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.7.2008 23:09:22   
hugolina***
al1* zelo luškana gosenica uni bonbončki tudi ful pašejo za nogice.
Jessy js jo bom tudi delala konec mesecauser posted image  Lahko se zgodi, da jo boš mogoče celo ti prej in boš ti meni dala še kak nasvetuser posted image  Če jo bom jaz prej kot ti ti bom pa poslala slikico od svoje pa še pomenle se bova kar te bo zanimalo, če boš prva ti pa velja obratnouser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.7.2008 10:12:24   
Jessy
Hehehe....groza, no! user posted image  Torej...mi bomo praznovali 2.8., tako da bom tortice delala dan prej.
Vsekakor bova res mogi izmenjati izkušnje, čeprav se je bom jaz najbrž s tičino maso lotila, ker drugače se mi bo posušila, kar pa je res škoda.

Neposredna povezava do sporočila: 20
9.7.2008 10:20:43   
taši84
normalno spečeš torto npr. kvadratno. potem izrežeš krog in ga samo sestaviš, se pravi naložiš in oblikuješ kup. ker jo po vrhu premažeš z masleno kremo se itak nč ne vidi kako je skup zložena. pol jo pa z vrečko napikaš. in to je to.

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?