Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: UOBERC ampak kako bi se počutile, da vam moški nekaj zahrbtom dela? Res je najbrž to da je tako zaradi ljubega miru, on ga že ima kaj pa jaz, jaz se pa žrem in živciram toliko, da lahko samo čakam kdaj me bo kap zadela. Res pretiravam to vem, ampak me moti njegova zahrbtnost. Res pa je da razmišljam tudi o psihoterapevtu oz. po domače psihiatru! Kako bi se počutila, če bi nekaj delal za mojim hrbtom, si npr. dopisoval z bivšo sodelavko? Kaj pa vem, pravzaprav tudi če bi bilo varanje posredi, kar mislim, da pri tvojem še ni (se pa zna zgoditi, glej moje prejšne sporočilo), bi se jaz zagotovo vprašala, kaj se je zgodilo v najini zvezi, da se raje pogovarja z drugo žensko kot z mano? Zakaj nisva več najboljša prijatelja, zakaj mi ne zaupa več svojih najglobjih misli, strahov? Kaj sem jaz naredila, da je temu tako? Neposredno lahko vplivaš na dogodke samo s svojimi dejanji, drug pa bodo sledili, če se bodo počutili sprejete, varne,.. in obratno, se bodo oddaljili, če ne bodo čutili podpore, ljubezni, varnosti. Torej, glede na to, da se midva z možem pogovarjava res vse sorte, bi mi bilo tako dopisovanje konkreten znak, da je čas, da začnem nekaj spreminjat na sebi in v samem odnosu. Kaj ga žene stran? Se dolgočasi? Sem tečna, zajedljiva, se mu posmehujem, ga upoštevam, vedno čakam na njega, zganjam ljubosumje, ga obtožujem za stvari, ki jih dejansko ni, mečem naprej stare zamere, iščem v njemu same minuse? Ali se mu sploh kdaj zahvalim, ga pohvalim?...... Zakaj se rajši zaupa drugi ženski kot meni? Vse to ne opravičuje skrivanja in pisarjenja z njegove strani, vendar sem mnenja, da vedno ko v nekem odnosu zaškripa, je krivda na obeh straneh. In ne morem pričakovati od njega, da bo kar naenkrat spet postal princ na belem konju, če ne bom tudi sama nekaj storila v sprejemanju lastne odgovornosti za sebe ter odnos do partnerja in partnerstva. Lahko pa mirne vesti pričakujem, da če bom jaz začela gledati na stvari bolj s svetle plati in če bom nehala delati iz muhe 20 slonov, povsod videla spletke in potencialne konkurentke,... da se bo tudi on počasi, ne takoj, začel obračat nazaj k meni. Torej, prihodnost imaš v svojih rokah. Samo ti lahko nekaj ukrepaš, pri sebi in v odnosu.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 6.7.2008 10:55:31 >
|