Blacky30
|
Moya, ja, to je res, samo ne mislit, da traja "mučenje" tako dolgo. Meni so prvič sprožili porod 4 dni po PDP zaradi pomanjkanja plodovnice. Najprej ti bodo zjutraj poskušali sprožit na določen način. Ne vem, katerega bodo ubrali, meni so vstavili gel na MV, lahko ti dajo tabletko ali kar infuzijo, čeprav v to zadnje dvomim glede na to, da si še pred rokom. Če se v 8 urah ne začne dogajat, nič, ti lahko ponovno vstavijo gel ali tabletko šele čez 8 ur, prej ne. Tak da tak se štejejo ti 3 dnevi, da se ne dogaja nič vmes, da ne bi mislila, da boš imela 3 dni hudih popadkov. Če do večera ni nič, te spravijo spat na oddelek in zjutraj nadaljujejo. Tako je meni takrat babica razložila, zato je tudi dragega poslala domov, v kolikor ne bo nič. To je bilo ob 12h dopoldan, ko so mi vstavili in ob 12.30 sem že začela čutit popadke. Dragi je bil pri meni ob 14h in rodila sem potem ob 20h. Je bilo hudo, samo pri meni je šlo še za to, da sem imela gnojno angino, visoko vročino, poleg tega nisem imela ravno sreče z babico, ki me je hotela čimprej vsega rešit in je pospeševala zadevo prehitro, čeprav še ni bil pripravljen priti ven. Zato sem trpela bolj, kot če bi stvari pustila pri miru. Tak, da kar pogumno, saj bo. Res pa je, da danes nisem ravno sposobna dajat bodrilne nasvete, kako bo, ker sem sama čisto na tleh od strahu.
|