zabica26
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra1984 Evo mene, čist razstavljena - tale mastitis ubija!! Sem šla včeraj k zdravniku, ker vročina ni in ni padla (39,6) pa mi je dal antibiotike pa za vročino zbijat! ko tablete primejo je znosno, ko pa popustijo pa vročino spet pošiba v višave!! Tko da dobr da je moj še na porodniški, da ga ima on, meni ga pa samo na dojenje in crkljanje prinese!! Imam eno vprašanje za vse, ki ste mastitis prebolele - je tudi vam dr reku, da si morate joško stiskat do konca ko dete neha papcat? Men je to mal čudn, sploh zdej, ko še nimamo ritma (včasih je na 1,5 h, kdaj pa na 2-3). Flowre in rovarki ... ČESTITKE!!!!!!!! Petra, ti kar par dni jemlji še lekadol proti vročini, sicer se ti bo zmešalo. Priporočam ti, da sploh zdej, ko imaš moža doma, pred dojenjem šibaš pod topel tuš, masiraš dojke, potem jih lahko še malo s toplimi obkladki obložiš in podojiš. Jaz osebno nisem nič stiskala, ker prve tri dni sem imela dojko tako napeto in trdo, da niti ni nič ven priteklo s črpalko. Potem, ko je pa vročina minila in antibiotik prijel, je bil pa naval mleka. Potem sem pa tudi malo počrpala, ampak res malo, samo toliko, da sem zdržala od dojenja do dojenja. Prve tri dni je noro, potem pa grem skoz na boljše. Pazi, da te ne ujame kakšen prepih!! Pa še nekaj...glede vozličkov...jaz nisem nikoli zatipala nobenih bulic in nič, ampak enostavno samo bolečina, vročina in antibiotiki so bili tukaj. Tako da... Punce, čuvat se mastitisev in dojit po pameti. Ne si stiskat na zalogo, ker to pomeni samo stalno delanje mleka in si potem ujet v začaran krog. Pa še eno vprašanje: kako ste se odločile glede kontracepcije po porodu?
|