|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 IV. del
26.7.2008 18:05:12   
Balonchy
Yasminka - ČESTITKE!!!

user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
26.7.2008 18:29:08   
dzanika
yasminka čestitke!!! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
26.7.2008 18:59:01   
Anonimen
bravoooo mamice, spet naval...
lej kaj je s tims, kr srh me je spreletel... user posted image upam, da ni nič resnega in da se hitro javi!

hvala vsem za res res vzpodbudne besede, slišal jih je tudi luka očitno... ker: čez dan včeraj je kričal CEL božji dan... potem od 11 ure zvečer pa kot bi mi sinčka zamenjali... že od ponoči in danes cel dan lepo spi, lepo in hitro poje, ne joka, je pravi sonček... jaz pa sem se celo naspala. mama mia, kako paše user posted image user posted image

in še to.. še vedno vztrajam brez dodatka... se res trudiva po dojkah in mislim, da nama gre vedno bolje.. komaj čakam četrtek ko ga bo patronažna stehtala in povedala ali je bilo moje mleko dovolj in se je zredil. res srčno upam, da nama dojenje gre in da se mali dovolj naje...

(odgovor članu dzanika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3328
26.7.2008 19:17:02   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Eno vprašanje - ne glede na to kako podstavim Bora v posteljici, se vedno obrne na hrbet - kakšen nasvet, kaj lahko še naredim?

Spredaj in zadaj podstaviš brisačo, zvito v rolo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3329
26.7.2008 19:19:13   
Blacky30
Ojej, uboga tims. Pa tako se je bala poroda zaradi prve slabe izkušnje. Upam, da ni bilo kaj prehudo in da je vse ok. Nestrpno čakam novičke. Mi je kar hudo za njo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3330
26.7.2008 19:38:55   
Blacky30
Jaz jo imam notri v kratkih rokavih in hlačah do pasu, ko spi, jo malo pokrijem s pleničko. Imam pa notri 27 stopinj. Prej pa sva šli prvič ven na dvorišče in je bila enako oblečena kot notri, samo je bila pokrita s pleničko, pa še ena plenička je zakrivala voziček, tak da ji ni pihalo. Ker danes pri nas piha.

Netki, glede user posted image   ......niti razmišljam še ne o tem, ker me šivi še vedno fajn jezijo. Me peče, da je groza, pa še hemeroide imam zaradi te presnete driske, tak da... Še dobro za prašek za rane, ker me ta rešuje, sicer bi se mi že zmešalo od skelenja. Tak da sex je pri nas še zelo dalečččččč. Se mi niti ne lušta. Pa tudi moj mi ne gnjavi, ker je itak tak zaposlen, da se mu že meša od vsega. user posted image  Ti nisi bila šivana?

Dihanje med popadki.....meni je zelo pomagalo. Samo sem se naučila dihat čisto drugače kot te učijo v MŠ in je delovalo. Bolečine so bile čisto znosne in nič hude, kot prvič. Sem se pa učila iz knjige Modrost rojevanja. Dihati moraš tako, da ko pride popadek (tisti začetni) globoko vdihneš in potem izdihneš zrak tako, da moraš narediti ful mehko ustnico in ti tak žlobudra, ko gre zrak ven.user posted image  Sem mogoče malo smešno zvenela, a mi je bilo v tistih trenutkih vseeno. user posted image  Ko pa pridejo popadki tiščavniki, pa globoko vdihneš in ko je popadek na vrhuncu, sopihaš kot kuža, ki mu je vroče, dokler popadek ne mine. Jaz sem se toliko osredotočila na moje dihanje, da popadkov nisem čutila v vsej svoji veličini, so bili precej olajšani.user posted image

Neboglasnica, Staš je čudovit dojenček, pravi cukerček.user posted image  Glede potenja...pa se jaz zdaj po porodu ne potim več, prej pa se mi je mešalo od tega. Nisem navajena.

Auroraa, jaz ji kapice danes nisem dala, samo je bila cel čas zadekana v vozičku.

Flower, lepo pozdravi liju in mojcek1. Držim pesti za mojcek1, da se čimprej reši in naj se ji začne kar danes po naravni poti.user posted image

Lunica, le tako naprej. Naspana mama je zadovoljna mama. Glede dodatka pa se ne sekiraj preveč in ne vztrajaj pri dojenju, če bo premalo tehtal. Jaz sem Nejca imela samo na adaptiranem, pa ga poglej, korenjaka mojega. Ni bil bolan niti enkrat do vstopa v vrtec pri 2,5 letih. Tak da ne verjemi čenčam, da so nedojeni otroci veliko bolj bolni kot ostali. Važno je, da je otrok zadovoljen in sit.user posted image

Ja, jaz ji brisačo podstavim do vratu in čez celo dolžino hrbta in se ne obrne. Ji pa za brisačo zataknem tudi odejico.

Neposredna povezava do sporočila: 3331
26.7.2008 19:45:29   
glugluglu
držim pesti, Tims, da je vse okuser posted image user posted image user posted image user posted image
neboglasnica, kolk ste luštni vsi,
meni se zdi, da vse, ki ste še sebe slikale ful dobro zgledate po poroduuser posted image user posted image user posted image , čisto pri vsaki sem si mislila, kako je luštna (poleg dojenčkov seveda), jaz pa sem na vseh slikah taka kot bi bila pijana ali pa zadetauser posted image , res, jaz ne vem, prav grozne slike imam, zato dobite samo Tiana, v prihodnosti bom dala še Marka in Nino, pa očija.

No meni se je pa danes zgodila suša pri mleku. Zjutraj ko pristavim Tiana se začne jezit, vleči bradavico levo, desno, gor, dol, tulit, zvijat. Ja, nič ni ven prišlo. Potem sem dala pa po flaški umetnega in je bilo ok. In sedaj si ves dan stiskam mleko, Tianu pa po steklenički, priteče mi pa celih 40 ml., in to je to. Kaj se to dogaja, a je to zato, ker je čez nastavek tako slabo potegnil, ali dejansko bo šel mleko k vragu. V glavnem jaz si ves dan stiskam, pa se kar nič ne nabere. Pristavit ga pa ne morem, ker potem Tian čisto ponori. Tudi čaj za dojenje pijem.

Mojuser posted image me tolaži naj se ne sekiram, bomo pa na umetnemu, pravi, da glede na to koliko je bilo do zdaj problemov, je bolje, da gremo na adapt. mleko in da sem jaz ok in mali sit. Jaz se sicer še vedno trudim, moram se tudi še malo psihično pripravit, če bo res konec z dojenjem.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
26.7.2008 20:11:08   
dzanika
ja mi smo tudi obupali z dojenjem. Jan je moral že v porodnišnici dobivati dodatek ker naj jaz nebi imela dovolj mleka. Sam ni štos v tem da ga nebi imela dovolj ampak ga očitno sploh nimam. user posted image Sem samo zato da preverim šla kupit pumpico in si stiskam pa stiskam pa dobim ven 10ml al pa še tolk ne. Tko da še poden od flaške ni pokrit. user posted image Ma mi je ful škoda ker sem si zlo želela ga dojit sam zdej pa res počasi obupujem in bomo očitno res samo na adaptiranem. Tko da tiste ki samo dodajate se ne sekirajte ker vsaj nekaj vašega dobi, naš pa je samo na adaptiranem. user posted image

Joj Tims se še nič ni javila... Držim pesti da je vse ok! user posted image

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
26.7.2008 20:14:53   
karamela6
Punce, prisrčna hvala za vse čestitke!!! 

Mi smo končno doma, no, že od včeraj pravzaprav. Vse je super. Nina je pridna kot čebelica. Lepo se dojiva, saj imam mleka za izvoz, mala pa izredne sesalne reflekse! Tudi ponoči lepo spi. Danes, prvo noč doma, je spala v eni rundi kar od 23h do 5h zjutraj. No, mi je potem patronažna svetovala, naj jo vsaj še kakšnih 14 dni do 1 mesec zbujam na 3h. Je bolje zanjo, pa tudi zame - glede mleka. No, bomo videli. Podnevi jo bom vsekakor zbujala na 3h, če se sama ne bo, ponoči pa ne vem. Kaj ve mislite?
Drugače pa je prava pupika, zelo rada se crklja in je zelo nežna. Name že zelo lepo odreagira - meni pa ob tem igra srce in se solzijo oči. Ne morem opisat občutkov, kako lepo je, ko jo imam končno ob sebi.
Glede poroda - porodno zgodbo napišem v parih dneh, če pa čisto na kratko napišem: trajalo je 4h 45min. Imela svoje popadke ekstra močne, se je pa otroček malo počasneje spuščal. No, planirala sem naravni porod in 2x zavrnila ponudbo babice za kaj protibolečinskega. Vendar kmalu ni šlo več in odločila sem se za Ultivo. Torej, porod je bolel oz. boleli so popadki in zadnji stisk, ko mi je sestra močno pritisnila na trebuh, vse ostalo je bilo zanemarljivo boleče. Sem pa imela super super ekipo babice, ginekologinje in sester, jih sploh ne morem prehvalit. Tudi pozneje sem se vsak dan čudila prijaznosti in ustrežljivosti celotnega osebja kr. P, glede na to, da sem prebrala dosti negativnih kritik o tej P. Iz svojega vidika gledam nanjo samo s pozitvnimi občutki.

Tako, zdaj pa grem počivat. Imam mami za pomoč, pa še dragi je priden - me oba prav prisilita, da počivam. Komaj sem izprosila 10 min za RR.

se beremo ....

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
26.7.2008 20:28:14   
Anonimen
ljubi bog, kaj je s tims, ful me skrbi, skoz hodim gledat, če se je kaj javila... user posted image

nosečka maja, ti si pa že rodila ane? user posted image javi nam firbcem kaj ste dobili, pa kako je bilo user posted image

(odgovor članu karamela6)
  Neposredna povezava do sporočila: 3335
26.7.2008 20:33:33   
netki
blacky30......ja sem bla šivana in tud hemeroide sem mela hude, ampak je po dobrem tednu vse izginilo in bolelo ni več nič. Zaenkrat se počutim odlično-

(odgovor članu karamela6)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
26.7.2008 20:36:30   
netki
glugluglu...glede slikanja in izgleda po porodu....tud jst zgledam vsa zabuhla, pa razcapana, kot bi me tovornjak povozu...ampak sej bistvo so dojenčki

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
26.7.2008 21:17:33   
Blacky30
No, tak pa sem jaz izgledala po porodu. Je mož rekel, da sploh ne izgledam, kot da bi rodila.user posted image

user posted image

user posted image

Tako pa sem izgledala prvič, očitna razlika, ne?

user posted image

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
   [Brisano sporočilo]
26.7.2008 21:47:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3339
26.7.2008 21:55:13   
neboglasnica
Glede tims, jaz sem sedajle poslala mail in upam, da njen mož kaj čekira in bo odgovoril. Resno me skrbi, saj se od včeraj, ko je čakala na klistir še ni nič javila. Bom pa takoj javila, obljubim!!!

No, mi smo imeli obiske celo popoldne, sem preecej utrujena, da o Stašu, ki je bil buden od 16.00 sploh ne govorim.

Grem vodoravno, bom jutri več napisala...

Neposredna povezava do sporočila: 3340
   [Brisano sporočilo]
26.7.2008 22:57:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3341
26.7.2008 23:03:31   
lex
Blacky tole je OČITNA razlikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tims user posted image user posted image user posted image user posted image  za srečo

Yasminka iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dihanje med popadki: pri Aleksu so me babice učile kar med popadki dihat, pa ni pomagalo nič. Se mi zdi, da sem edino pri Alini res čutila kako mi dihanje pomaga.

karamela jaz mislim, da je brezveze da jo zbujaš. Predvsem si jo boš razvadila, če jo boš še previjala ponoči. Jaz namreč Aleks še tak nisem mogla zbudit. In na koncu sva s patronažno ugotovili, da je bolje da se naspi kot pa da ga neki na silo. Če pa imaš dovolj mleka je pa to itak bedarija.

dzanika - in vse ostale ki dajte AM NE SE SEKIRAT, vsi otroci zrastejo, eni na mamimen mleku, eni na AM, tretji na kombinaciji. Še primerjava - Aleks dojen do 1 leta je imel AB pred prvo svečko, alina ga še ni imela, pa sva bili na AM. Glavno, da so otroci siti. Midve sva se skoz lepo dojili, cel teden danes je bila cel dan pokonci, kar neki jo je matralo, zvečer je pa dobila dodatek in ga je zeksala. Malo jo je šraufalo, ker je imela zeleno blato (to je tudi eden od pokazateljev krčev - če je rumeno jih ne daje toliko, kot pa če je zeleno) tako da je nisem pustila, da bi se matrala.

Potenje - ja če bi imela čas bi bila 10x na dan pod tušem. Tako grem pa šele zdajuser posted image . Se tipkamo, ko uspem priti za comp. Uživajte!

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Neposredna povezava do sporočila: 3342
27.7.2008 8:46:05   
bastian111
Dobro Jutro zaspanke! Kaže se lep sončen dan,vsem novim mamicam pa iskrene čestitke.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
   [Brisano sporočilo]
27.7.2008 8:54:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bastian111)
  Neposredna povezava do sporočila: 3344
27.7.2008 8:59:20   
TODI
Lunica user posted image , saj bo boš videla, sam vztrajati moraš in čim večkrat pristavljat, pa ne pozabi pit, je meni patronažna rekla najmanj tri litre.

Baje je za mlek najboljši jabolčni kompot. Pa tudi tle na RR-ju si lahko preberete o sezamovem napitku, ki ga jaz tudi spijem kar liter na dan. Ga pa nardiš takole: 2dcl vode in 2 žlički sezamovih semen skuhaš in vreš 20min. Dobro je pojesti tudi semena, jaz si jih zmešam kar v jogurt ali pa v jabolčno čežano, ki jo naredim iz jabolk, ki so se kugala v kompotu

Blacky ja razlika je res očitna, sam moraš pa vedeti da si prvič rodila januarja( se nisi mogla sončiti, kot sedaj user posted image --malo heca)

Tudi mene skrbi kaj, je z tims, držim pesti da je vse ok in da je že iz intenzivne.

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
27.7.2008 9:30:27   
neboglasnica
No, tims se še ni javila, me ima da bi kar njenega moža poklicala...pa se bojim, da je to prevsiljivo.

Naš Staš je lepo prespal noč, kljub temu, da je bil včerajšnji dan prava zmeda. Punci pa bentita, ker dežuje in bazen sameva... Le kje je poletje, vsaj malo, da se otroci namočijo??

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
27.7.2008 10:30:31   
Anonimen
od tims še vedno ni glasu... mogoče je pa vse ok, pa je samo utrujena ali kaj. s punčko je tudi upam vse ok, slabih novic je bilo že na začetku dovolj pri julijkah!

da napišem kaj se je pa meni včeraj zgodilo. grem v knjigarno po dojenčkov album... stojim pri policah, gledam, zbiram, pride prodajalka in pravi tko razneženo : ooo sej zdej bo pa tko kmal ane, tri štiri mesece ane?
pa jo jaz gledam, pa mislim da zihr ne misli tega, kar jaz mislim user posted image pa me pogleda v trebuh, pa pravi : ja rodili boste ane?
jaz pa: ne, sem že rodila.

ženska se je sklonla, pokrila oči, jst sm pa poskusla zadrego odpravit tak, da sm rekla: ne sej ni panike, sej sm LIHKAR rodila...

in zdej ko razmišljam... a mam ressss tak trebuh hudiča user posted image user posted image user posted image bom slikala, pa presodte no, ker men se zdi, da ni hudo in da je res čist malo spodaj ostalo, sigurno ne za 6 mesec nosečnosti grrrrr user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3347
   [Brisano sporočilo]
27.7.2008 10:41:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3348
   [Brisano sporočilo]
27.7.2008 10:52:10   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3349
27.7.2008 10:53:03   
nika9
mojcek držim pesti, da ti čimprej mine...

s tims upam, da je vse ok., kaj pa če populis pošljete sms namesto njenem možu.

lunica24, ne sekiraj se zaradi takšnih izjav, sicer se  je pa gospa precej v zadrego spravlja, tebe bo pa dojenček še celo leto krepko razgibaval...

lep dan vsem!!

Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?