|
RE: IVF/ ICSI julij, avgust 22.7.2008 12:48:47
|
|
|
|
Shuka
|
Lučka25 - jaz ti lahko povem mojo prvo izkušnjo. Suprefact sem si začela špricati kak teden dni ali 10 dni pred menstruacijo, čaki da pogledam imam vse napisano. Evo 8 dni pred predvideno M sem začela s špricanjem Suprefacta v vsako nosnico 1x, potem mi je 4 dni zamujala, in baje je to skoraj že ustaljena praksa skoraj pri vsaki Prsa so me bolela, špikal me je v jajčnikih in končno dočakala M. Drugi dan M sem šla zjutraj ob 6h k Rešu z vsemi zdravili (MEnogonom)in pildkom, ki mi ga je dal ob postopku (ne pozabi tega vedno jemati s seboj, karadkoli boš šla k njemu, ker je občutljiv, če ga pozabiš, pa za vsak slučaj vzemi s seboj še zdravila, dokler se boš drogirala, tudi ko boš šla na UZ zjutraj) in prvo špiko mi je zapičil on, da pokaže kako pa kaj, zraven ti da še 6 injekcij vsakih in to pol delaš do prvega UZ-ja, ki ti ga bo že kar določil ob prvi špiki. In tko se začne. Vsako jutro in večer Suprefact, špikice sem pa imela samo zjutraj. In to je to, na UZ-ju ti bo povedal koliko časa se moraš dozirat, odvisno od rasti foliklov, ko ti bodo dovolj zrasli ti bo glede na preostale ampule, če jih boš še kaj imela v zameno za tvoje zamenjal za stop injekcijo, ki ti jo bo dal in ti povedal kdaj si jo moraš dati. Nato po stop injekciji ponavadi sledi punkcija v roku 2 dni in sicer v Postojni. Punkcija najbolj boli prvič, ker se ti niti ne sanja kakšna naj bi bila bolečina, ampak ne boli toliko kot zobar , sicer pa malo je treba potrpet za naše bodoče otročičke . Reš res redkokdaj daje injekcije ketonala proti bolečini in še to ti ne bo pomagalo, če bi ti jo dal pred punkcijo, ker bo prijela šele po punkciji , sicer pa je bolečina taka topa, in ne traja dolgo . Po punkciji ti bo Reš al pa Čedo al pa Rešev sin odvisno kdo bo tam povedal koliko foliklov so ti spumpali in kdaj naj prideš na transfer. No meni je rekel, da začnem s Prometriumom na dan punkcije, se pravi po njej isti dan in nič prej. AJAAAAA bistvo sem pa pozabila, tvoj bo mogu dat seme, sej res, pa če se bo obotavljal na wc-ju bo zamudil punkcijo, moj jo je v drugo, pa sem mu rekla,: "Ja lepo da si si čas vzel". No po punkciji boš napihnjena in trebuh te bo bolel ampak bo minilo, včasih v 3 dneh, včasih v 1 tednu, veliko pij in jej bolj tekočo hrano, da ne boš zaprta. No in potem čez 3 ali 5 dni prideta v Postojno še enkrat na ET ali krajše transfer. Ko prideš na mizo ti pove koliko se jih je oplodilo, če jih je kaj zaostalo v razvoju, upam, da jih ne bo, in pa vpraša te, če jih imaš lepih več kot dva, koliko želita s partnerjem, da ti jih vstavijo. in toliko ti jih vstavi. Nadaljujes s Prometriumom do testa in če bo pozitiven do 12 tedna. Po zaključenem ET se vsedeta pred njegovo pis.mizo, ti da list papirja s tvojimi zarodki, koliko so ti jih vstavili, če bojo zmrznjenčki, podpišeta dokument, da se strinjata za zamrznitev 5 dan po oploditvi in ti da položnico. Tko toliko o tem prvem postopku. Če te še kaj zanima kar vprašaj.
|