|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ ICSI julij, avgust
22.7.2008 12:12:54   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1

Oj zmedenka user posted image

Lahko ti povem le za GK LJU in suprefact+menopur dolgi postopek. S Suprefact inj. sem začela 22 dan ciklusa. Vse ostalo ti morajo reševa punce povedat.

Ja zdajle, sem pa res zmedenka. user posted image  Bi moral tisti "norček" na slikci oči zavijat, da bi bilo bolj nazorno.

Res pa upam, da je še kakšna Reševa varovanka, ki je imela enaka zdravila in pove svojo izkušnjo.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
22.7.2008 12:16:40   
bambi75
Lučka jaz sem tudi ko sem bila pri Rešu začela jemati Suprefakt sprej na 22 dan ciklusa ampak jaz nisem imela nobenega prometriuma prej.

Ko sem bila v MB pa sem začela z injekcijami Dipherline kar je isto kot suprefakt takrat, ko so mi določili oni in ni bilo na 22 dan ciklusa sem pa jemala kontracepcijske tablete zraven.

Tako da ne vem točno kako je s tem, če pa je rekel da bosta ujela ta cikel ga verjetno bosta.

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
22.7.2008 12:21:09   
lučka 25
bambi, hvala. Saj vem, da je vse možno in, da lahko še ujameva ta cikel. Amapk mene nekaj moti, tak občutek imam, kot da je to vse na pol in, da ni bil pozoren. No,  upam, da bo vseeno O.K. in bova ujela postopek še v avgustu. Bi tudi raje videla zaradi službe, ker potem v septembru je novo šolsko leto, pa ni prijetno za vse (zaposlene, otroke, mene). Pa saj vem, da moram sedaj misliti nase in ne na službo, sej bo. user posted image

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
22.7.2008 12:22:24   
gigi1
Hmmm Lučka, pa si mu rekla, da bo to 27 dan ciklusa??? Kaj pa če ga še 1x pokličeš, pa mu poveš, da se morta 5 dni prej dobit???

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
22.7.2008 12:30:39   
lučka 25
Ja sem, pa je rekel, da bo še uredu. Sem mu tud povedala, da jemljem prometrium, pa da ga neham 5.8. in je rekel, da potem bo pa glih fino.
Sam sem zmedena, ker ne vem če je katera tudi pred postopkom jedla prometrium  za sprožitev user posted image  in kako je bilo potem s postopkom.
A če jaz začnem kasneje jest prometrium, bom potem tudi kasneje dobila user posted image ?

< Sporočilo je popravil lučka 25 -- 22.7.2008 12:32:12 >

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
22.7.2008 12:46:17   
mismis
Lučka

sicer jaz sem na GK LJ in ne vem, v čem je fora prometiruma, ampak mene so na GK LJ vedno dali v kratek postopek. To pa pomeni, da začnem s špikanjem šele 2. dan novega ciklusa.

Mogoče je tudi tebe reš al v kratek postopek?

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
22.7.2008 12:48:22   
lučka 25
miš, jaz sem pri njem v IVF postopku samoplačniško in mislim, da je to kratek postopek. A ti si začela s špikanjem 2.dan ciklusa? S katerim zdravilom pa? Jaz imam predpisan superfact in menogon.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
22.7.2008 12:48:47   
Shuka
Lučka25 - jaz ti lahko povem mojo prvo izkušnjo. Suprefact sem si začela špricati kak teden dni ali 10 dni pred menstruacijo, čaki da pogledam imam vse napisano.user posted image

Evo 8 dni pred predvideno M sem začela s špricanjem Suprefacta v vsako nosnico 1x, potem mi je 4 dni zamujala, in baje je to skoraj že ustaljena praksa skoraj pri vsaki user posted image Prsa so me bolela, špikal me je v jajčnikih in končno dočakala M.
Drugi dan M sem šla zjutraj ob 6h k Rešu z vsemi zdravili (MEnogonom)in pildkom, ki mi ga je dal ob postopku (ne pozabi tega vedno jemati s seboj, karadkoli boš šla k njemu, ker je občutljiv, če ga pozabiš, pa za vsak slučaj vzemi s seboj še zdravila, dokler se boš drogirala, tudi ko boš šla na UZ zjutraj) in prvo špiko mi je zapičil on, da pokaže kako pa kaj, zraven ti da še 6 injekcij vsakih in to pol delaš do prvega UZ-ja, ki ti ga bo že kar določil ob prvi špiki.

In tko se začne. Vsako jutro in večer Suprefact, špikice sem pa imela samo zjutraj.
In to je to, na UZ-ju ti bo povedal koliko časa se moraš dozirat, odvisno od rasti foliklov, ko ti bodo dovolj zrasli ti bo glede na preostale ampule, če jih boš še kaj imela v zameno za tvoje zamenjal za stop injekcijo, ki ti jo bo dal in ti povedal kdaj si jo moraš dati. Nato po stop injekciji ponavadi sledi punkcija v roku 2 dni in sicer v Postojni.
Punkcija najbolj boli prvič, ker se ti niti ne sanja kakšna naj bi bila bolečina, ampak ne boli toliko kot zobaruser posted image , sicer pa malo je treba potrpet za naše bodoče otročičkeuser posted image . Reš res redkokdaj daje injekcije ketonala proti bolečini in še to ti ne bo pomagalo, če bi ti jo dal pred punkcijo, ker bo prijela šele po punkcijiuser posted image , sicer pa je bolečina taka topa, in ne traja dolgo user posted image .
Po punkciji ti bo Reš al pa Čedo al pa Rešev sin odvisno kdo bo tam povedal koliko foliklov so ti spumpali in kdaj naj prideš na transfer. No meni je rekel, da začnem s Prometriumom na dan punkcije, se pravi po njej isti dan in nič prej.
AJAAAAA bistvo sem pa pozabila, tvoj bo mogu dat seme, sej res, pa če se bo obotavljal na wc-ju bo zamudil punkcijo, moj jo je v drugo, pa sem mu rekla,: "Ja lepo da si si čas vzel".user posted image user posted image user posted image
No po punkciji boš napihnjena in trebuh te bo bolel ampak bo minilo, včasih v 3 dneh, včasih v 1 tednu, veliko pij in jej bolj tekočo hrano, da ne boš zaprta.
No in potem čez 3 ali 5 dni prideta v Postojno še enkrat na ET ali krajše transfer.
Ko prideš na mizo ti pove koliko se jih je oplodilo, če jih je kaj zaostalo v razvoju, upam, da jih ne bo, in pa vpraša te, če jih imaš lepih več kot dva, koliko želita s partnerjem, da ti jih vstavijo. in toliko ti jih vstavi.
Nadaljujes s Prometriumom do testa in če bo pozitiven do 12 tedna.
Po zaključenem ET se vsedeta pred njegovo pis.mizo, ti da list papirja s tvojimi zarodki, koliko so ti jih vstavili, če bojo zmrznjenčki, podpišeta dokument, da se strinjata za zamrznitev 5 dan po oploditvi in ti da položnico.
Tko toliko o tem prvem postopku.

Če te še kaj zanima kar vprašaj.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
22.7.2008 12:54:28   
lučka 25
Shuka, a pol se meni splača prestavit user posted image  s prometrium, da bom v bistvu 4. 8. en teden pred user posted image . Čeprav res ne vem kaj je bistvo superfacta?

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
22.7.2008 12:58:31   
Shuka
Suprefact ima funkcijo, da ti da jajčnike na nulo, to pomeni, da ti jih pripravi z nule na ponovno delo v rasti foliklov.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
22.7.2008 13:05:03   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka

Suprefact ima funkcijo, da ti da jajčnike na nulo, to pomeni, da ti jih pripravi z nule na ponovno delo v rasti foliklov.

Hvala.

Ampak jaz pa res razmišljam, da bi si prestaila user posted image  s prometrium tabletami. Ker prej itak ne bom imela pregleda, ker ima Reš dopust.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
22.7.2008 13:06:52   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

miš, jaz sem pri njem v IVF postopku samoplačniško in mislim, da je to kratek postopek. A ti si začela s špikanjem 2.dan ciklusa? S katerim zdravilom pa? Jaz imam predpisan superfact in menogon.

Lučka

jaz sem imela 2x kratki postopek na GK LJ, moja zdravila pa so bila naslednja:

1. postopek; Gonal + Centrotide
2. postopek: Menopur + centrotide

in ja začela sem s špikanjem drugi dan ciklusa, za primer moja user posted image  je prišla 08.06. v nedeljo, v ponedeljek 09.06. sem si dala prvo inekcijo

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
22.7.2008 13:10:48   
Sisy

IZVIRNO SPOROČILO: gigi1

Oj zmedenka user posted image

Lahko ti povem le za GK LJU in suprefact+menopur dolgi postopek. S Suprefact inj. sem začela 22 dan ciklusa. Vse ostalo ti morajo reševa punce povedat.

Ja zdajle, sem pa res zmedenka. user posted image  Bi moral tisti "norček" na slikci oči zavijat, da bi bilo bolj nazorno.

Res pa upam, da je še kakšna Reševa varovanka, ki je imela enaka zdravila in pove svojo izkušnjo.

jst sem imela pri Rešu Superfact (Inekcije ne šprico) + Menopur in sicer kratki postopek, torej sem začela z špikanje prvi dan menstruacije...

V prvem postopku sem imela pa Superfact šprico za v nos+ Menogon.

Uspelo je pa pri drugem postopku.

< Sporočilo je popravil Sisy -- 22.7.2008 13:13:41 >

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
22.7.2008 13:11:09   
lučka 25
Miš, saj to je tako kot pri meni superfact, je pri tebi Centrotide, Gonal in Menopur pa kot pri meni Menogon.
Potem pa mislim da ni panike. sem že boljše volje.user posted image

< Sporočilo je popravil lučka 25 -- 22.7.2008 13:12:06 >

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
22.7.2008 13:12:43   
lučka 25
Sisy, kako pa si ti otem jemala in kdaj si začela z zdravili v kratkem postopku?

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
22.7.2008 13:13:49   
lučka 25
Sisy, sem že videla, da si popravila post in mi s tem odgovorila. Hvala. user posted image
Imam pa jaz enaka zdravila kot ti v prvem postoku.

< Sporočilo je popravil lučka 25 -- 22.7.2008 13:15:29 >

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
22.7.2008 13:14:50   
Sisy

Sisy, kako pa si ti otem jemala in kdaj si začela z zdravili v kratkem postopku?

prvi dan menstruacije. Sicer je bilo to "davnega leta" 2006 ampak mislim da je bilo prvi dan M.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
22.7.2008 13:16:25   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

prvi dan menstruacije. Sicer je bilo to "davnega leta" 2006 ampak mislim da je bilo prvi dan M.

Hvala. user posted image

Sem pa vesela, da vama je uspelo. user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
22.7.2008 13:19:09   
Sisy

Hvala. user posted image

Sem pa vesela, da vama je uspelo. user posted image  user posted image  user posted image

hvala. user posted image

Sej zdej gremo spet v nove boje,dokler je še vse "sveže"user posted image  Če bo po sreči že sptembra.

Pa ti,kdaj greš v postopek?

Tko v info:pri Menogonu sem imela ful celic pa zamrznjenčkov pa ni uspelo...Pri Menopurju pa samo 2 celici pa te tako čudoviti....Da se je ena kr prjelauser posted image  in ime ji je Sarauser posted image  Torej-število celic nima veze z uspešnostjo postopka...Da vas malo potolažimuser posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
22.7.2008 13:20:27   
lučka 25
Jaz grem v postopek avgusta. user posted image

Najprej v petek na morje na odklopitev možganov user posted image , ko pa pridem domov se bo pa takoj naslednji dan začelo. user posted image

< Sporočilo je popravil lučka 25 -- 22.7.2008 13:21:18 >

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
22.7.2008 13:21:18   
Sisy

ta zdravila običajno Reš naroči kadar si samoplačnik ker so cenejša, da nimaš toliko stroškov.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
22.7.2008 13:22:11   
Sisy

superuser posted image  prvič predvidevam? držim pestkeuser posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
22.7.2008 13:22:13   
lučka 25

ta zdravila običajno Reš naroči kadar si samoplačnik ker so cenejša, da nimaš toliko stroškov.

ja, to pa vem, ker sva midva samoplačnika.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
22.7.2008 13:23:15   
lučka 25

Ja prvič. user posted image  user posted image

Jaz pa vama želim, da vama sedaj tudi uspe in bo Sara dobila bratca ali sestrico. user posted image  user posted image  user posted image

superuser posted image  prvič predvidevam? držim pestkeuser posted image

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
22.7.2008 13:23:47   
Sisy

ja, to pa vem, ker sva midva samoplačnika.

sej sva bila mi2 tudi prvič. Običajno je pri njem tako.Čeprav sedaj slišim da je nekako bolj "radodaren" s temi postopki....

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.