RE: Prijatelji, kje ste? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Jutra -> RE: Prijatelji, kje ste? (6.7.2008 19:20:27)

Kaj pa sama sebi - si najboljša prijateljica ali ne? Se imaš rada in se sprejemaš takšno kot si?

Materialno imaš vse, pa še srečen zakon in zdravega otroka, pa hobije in, očitno tudi fajn ljudi, ki te obkrožajo. Zakaj ob vsem tem potrebuješ za svojo popolno sliko imeti še eno ekstra prijateljico? Ker za tisto, kar bi ti rada z njo delila, bi ti jaz raje svetovala pisanje dnevnika, ki ti bo vedno pri roki in te poslušal.

Očitek nekaterim tvojim nekdanjim prijateljicam in sorodnicam, da nimajo čas zate, ker imajo majhnega otroka, ali ker ravno navezujejo novo ljubezensko zvezo, se mi ne zdi pošten od tebe. To je vendar njihovo življenje in ne morjejo biti istočasno tudi s teboj toliko časa kot takrat, ko ste bile najstnice, ko ste samo sanjarile.

Tudi zelo stroga merila imaš glede prijateljice. Starost npr. Zakaj ti ne bi mogla biti ena starejša ženska prijateljica? Ker jamra o svojih tegobah? Ampak prijateljico želiš imeti tudi zato, da bi ti njej rada jamrala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Starejša ženska ima za seboj tudi življenske izkušnje, modrost, ki jo lahko deli s teboj, seveda, če si ti to pripravljena sprejemati.

Glede rojstnih dni, koliko se spomnijo nate. Za vse prijatelje in znance vedeti vsak dan, kdaj ima nekdo rojstni dan, god, obletnico poroke, pa rojstni dan njegov partner, otrok... Uf. To ne gre vedno.

Sicer pa, kot se menjajo življ. obdobja, se menja krog ljudi, s katerimi se družiš, pa tudi prijatelji. Če to sprejmeš tako kot je, si lahko srečna v odnosih z drugimi, če pa ne, boš pa nesrečna in polna zamer in razočaranj nad drugimi. Ampak žal, to je samo tvoj problem.

Moja rešitev: moj najboljši prijatelj je moj mož[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] To je zelo praktično. za čvek imaš pa ob sebi vsak dan nekaj fajn ljudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Anonimen -> RE: Prijatelji, kje ste? (6.7.2008 20:44:31)

Se kar podpisem pod Jutro.

Anonimen -> RE: Prijatelji, kje ste? (6.7.2008 23:26:51)

Kot da bi pisala moje misli....vsega sicer ne, toda tudi jaz sem nepoboljšljiva romantičarka, kar se tiče ljubezni in pa seveda tudi prijateljstva.

In tudi sama sem imela takšno "filmsko" prijateljico 13 let, potem pa so se najine poti razšle, ko sem zanosila, ona pa ni več mogla. Skratka, od takrat naprej tudi jaz na nek način iščem oz. še vedno upam, da bo po 4 ih letih samote, spet prišla točno takšna prijateljica, kot si jo opisala. Klici po telefonu tudi ob bolj nemogočih urah, pripravljena da te posluša, če ti je hudo, predvsem pa, da si lahko iskren, da ti ni treba igrati, da se imaš super, če si v bistvu žalosten.

Tako, da te zelo razumem, kaj misliš in kaj iščeš. Znank in raznoraznih prijateljic imam ogromno, ampak tiste prave, res prave pa nikakor ni več. Pa tudi jaz upam in verjamem, da se bo nekoč pojavila neka nova. Tebi pa tudi želim srečo in upam, da bo tudi k tebi prišla tista prava, iskrena prijateljica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

puncica -> RE: Prijatelji, kje ste? (7.7.2008 9:48:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Nuna

Načeloma imam vse.
Samo prave prijateljice ne. Saj veste - tiste, s katero bi si delile vse. Največje skrivnosti tega ženskega sveta. Da bi se poklicali po telefonu, ne glede na uro. Da bi pritekli ena za drugo na katerikoli konec sveta. Tiste filmske prijateljice. Tega nimam.

Poznam tole in pri meni je isto, sicer materialno glih nismo neki premožneži imam pa dobrega moža, zdrave otroke, dobre sorodnike, službo s katero sem zadovoljna in (skoraj) nobenih problemov, ampak sama take prave prijateljice nisem imela še nikoli v življenju (stara sem 30 let) in po moje je nikoli tudi ne bom imela sem preveč nezaupljiva do ljudi, je problem v meni, sem premalo samozavestna. Se trudim sklepat prijateljstva ampak znancev in znank že imam veliko, prave priljateljice pa še nisem našla, mogoče bom kdaj prišla do točke ko bo znanka postala prava prijateljica ampak pot do tja je še dolga in sem se s tem sprijaznila pa čeprav me vsake tolk časa tole priprelje v lažjo depresijo. 

tehnofil -> RE: Prijatelji, kje ste? (7.7.2008 14:46:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Nuna
Načeloma imam vse.
Samo prave prijateljice ne. Saj veste - tiste, s katero bi si delile vse. Največje skrivnosti tega ženskega sveta. Da bi se poklicali po telefonu, ne glede na uro. Da bi pritekli ena za drugo na katerikoli konec sveta. Tiste filmske prijateljice. Tega nimam.

Je ne potrebuješ.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]