Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Moja kolegica se mi smili 26.6.2008 18:48:25
|
|
|
|
Elly222
|
V bistvu je tako-punca je res ok in zdej se pripravlja na poroko že od januarja-vso organizacijo vodi ona. Z bodočim možem še prenavljata stanovanje in včasih se mi prav zasmili. Ima mamo, ki ji pač pomaga kolikor se le da s pripravami-finančno ne more nič, ker nima in ji še ta moja kolegica non stop kak euro da. Njen oče je živ kreten in zdej se vsi bojijo, da nebi naredil kake bedarije na poroki. Tast in tašča sta pa kr premožna vendar jih nič ne zanima-tudi enkrat, ko sm bla zraven je vprašala, če imajo kako željo-kak običaj, da ga vključijo pač v poroko in tašča, da ne-da oni nimajo pač nič. Njena tašča je živi zmaj in mojo prijateljico v bistvu ne sekira to, da jo poroka ne zanima-skrbi jo to, ker ve, da bo zagotovo po poroki kaj komentirala in punci se bo skegljalo. Včeraj se mi je zjokala, ker je rekla, da jo skrbi oče pa zajedava tašča-vsem bi rada ugodila in se je čisto presušila v teh mesecih. Njen bodoči mož je hvalabogu res faca in je reku, da če bo njegova mama kaj komentirala, da jo bo vtopil v žlici vode, ker ve kolko se je njegova draga namučila. Jst ji v bistvu ful želim pomagat pa ne vem kako-žal mi je je, ker je ena boljših oseb kar jih poznam. Mislim, da se ji tašča tudi "maščuje" ker ji je enkrat lepo povedala, da ne želi, da se non stop vpletajo v stanovanje in je padla zamera...Bedarije v glavnem. A so ble za vas punce tudi take situacije z raznimi sorodniki "čudaki". Kako ste zadevo izpeljale in kako ste se ubranile poporočnih komentarjev? Tudi sama sem poročena-sam moja družina je itak cela čudna in me nič več ne rani-tko, da sm jst to kr na hitrco poštimala s kratkim:"ZAČEPI!" Sam kaj ko ona ni taka-nabira,nabira in se bojim, da se nebi zlomla.
|
|
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 26.6.2008 21:03:04
|
|
|
|
cukr07
|
Ne znam ti svetovat kako ji lahko pomagaš. Lahko pa ti povem, da sem bila jaz pred poroko v podobni situaciji kar se tašče tiče. Najprej je hotela na poroki bit oblečena v beli obleki, tako da jo je moj komaj prepričal, da to pa ne zgleda, gede nato da tudi moja obleka ni bila čist bela. Potem je bila čist razočarana, ker v narezkih na fantovščini in dekliščini ni bilo vratovine (kljub temu da je bilo vsega ostalega več kot dovolj). Pa še na celi fantovščini in dekliščini je bila, kljub temu da jo jo moj dvakrat prosil, če bi šla lahko domov. Ko so prišli postavljat mlaj k mojemu sva se zmenili, da bom jaz naredila narezke, ona pa bo spekla piščančje meso. No saj ga je res spekla, samo le par koščkov (kot za družinsko kosilo), fantov je blo pa čez dvajset. Še dobro, da sem imela v rezervi suhomesnate izdelke s katerimi sem rešila situacijo. To so tiste ˝tahude˝ ideje, ki jih je imela bilo pa je še kar nekaj manjših. Moram rečt, da sem imela srečo da se je moj vedno postavil zame in ji povedal kaj ji gre (čeprav se je ni kaj veliko prijelo). Je pa res, da sva se midve s taščo zelo dobro štekale dokler nisva povedala da se bova poročila, potem jo je pa vedno nekaj motilo. Tudi sedaj ima še vedno kakšne čudne ideje, ampak sem se že navadla, tako da zamižim na eno oko in gredo stvari mimo. Je pa res, da ne živiva pod isto streho - še sreča.
|
|
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 26.6.2008 23:36:28
|
|
|
|
Marogica
|
To so brezvezne skrbi, ki jih ima tvoja kolegica. Skoz to obremevanje, kdo bo kaj rekel, počel, kako bo izpadlo....madona, pa saj za to potrebuješ resnično dosti energije. Naj se kolegica ukvarja samo s poroko, si jo naradi takšno, kot si jo je zamislila. In pika. Kako se bo kdo tam obnašal, ni stvar neveste, temveč dotične neolikane osebe. Kaj pa to njej mar???? Ne razumem pa, zakaj ji gre tašča toliko na živce. Najprej praviš, da jih nič ne zanima v zvezi s stanovnajem in ostalim, potem pa nadaljuješ, da je tašča ne mara, ker ji je kolegica enkrat povedala, kaj ji gre in da se naj ne vtikuje v njuno življenje. TOrej, kaj ji sedaj ni všeč, da se vtikuje, ali da se ne? Madona, res..... samo, da vama ni dolgčas, ko sedita na kavi in obirata...
< Sporočilo je popravil Marogica -- 26.6.2008 23:37:51 >
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 27.6.2008 7:32:00
|
|
|
|
_andreja_
|
jah čez eno uho noter čez drugo ven... najboljši nasvet kar ga lahko natipkam, veš koliko stvari jo bo še prizadelo...
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 27.6.2008 9:05:00
|
|
|
|
Anonimen
|
To je pač življenje... Če se človek "zlomi" ob takšnih stvareh - pač bog pomagaj... Najbolj enostavno bi pač bilo, da se ne poroči oziroma gre samo na matični urad in se tako reši vsega ostalega ceremonjala.
|
|
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 27.6.2008 9:10:06
|
|
|
|
Volga
|
Ah ja, je že Miša99 povedala, kar mislim. Mislim, a ni škoda živcev in sekirancije zarad ene usrane poroke in tega "kaj bodo drugi rekli"? Pa daj, naj gresta pa na magistrat in se poročita, če se že morta
|
|
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 27.6.2008 9:13:06
|
|
|
|
maya2
|
Pomagaj ji pri pripravah, če jo le-te tako obremenjujejo... Ker poznaš situacijo, ti zaupa boš najlažje mirila živčke; vedno pomaga, če vidiš, da se še kdo strinja s tabo. pa nima se smisla preveč obremenjevat, ker vedno se bo kdo našel ki mu ne bo kaj po volji... na žalost tako je!
|
|
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 27.6.2008 19:07:19
|
|
|
|
ammra
|
Povej kolegici naj se ne obremenjuje s čenčami in pripombami drugih. Kdo pa danes še upošteva mnenja drugih oz. tvoje mnenje. Življenje nam je žal to prineslo, zato naj se vsak briga zase. Tudi jaz sem si poroko zorganizirala sama, tistim ki pa kaj ni bilo po godu naj se za drugič (s tem ne mislim na svojo drugo poroko..hehe.. te ne bo) obrišejo pod nosom.
|
|
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 9.7.2008 10:40:09
|
|
|
|
*tajda*
|
Jaz pa še vedno ne razumem ljudi ki se sekirajo zaradi drugih.Sploh pa poroka ki je stvar samo dveh in ne cele žlahte.Meni se tvoja kolegica nič ne smili.Najlažje je samo jamrat in nič narediti.Midva sva tud imela bolj tako žlahto in bi verjetno najina ohcet izpadla zelo klavrno če bi jo imela.Zato sva se odločila da se poročiva na samem,samo midva...in bilo je fenomenalno in komaj čakam da se za okroglo obletnico vrnem na ta rajski otoček sredi oceana.Tako imam poroko v najlepšem spomninu.
|
|
|
|
RE: Moja kolegica se mi smili 9.7.2008 13:50:09
|
|
|
|
martita
|
Ne razumem zakaj ljudje pustijo, da poroka kar naenkrat postane dogodek (problem) drugih ne pa mladoporočencev.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?