Grahec
|
Dobro jutro! zasanjana ne se preveč sekirat glede alergij, ene smo še na slabšem . Meni so napovedali, da če bo kaj hujšega (anafilaktični šok) bodo reševali mene, otroček pa pri tem nima veliko možnosti... Ampak, jaz trdno verjamem, da bo vse OK. Saj se bo alergenom izogibala kolikor se da, pa bo... Čeprav sem pred tremi tedni morala že pol ure po tem, ko sem prišla v službo it domov, ker so z nekim čistilom sesali tapison po pisarnah in ni malo manjkalo, da bi skup padla. Drugače pa meni zelo, zelo pomaga tuširanje (samo z vodo in potem se rahlo obrisat), pa koprivin čaj (če nisi nanj alergična učinkovito čisti kri in zmanjšuje celokupne IGe - ga pa moraš redno pit po vsaj dve skodelici dnevno, da se pokaže učinek). Jaz sem pa zelo hudo alergična na hišni prah, določena čistila, bencinske hlape, prah krede... sem pa tudi na cvetni prah, ampak ni tako hudo, najhuje pa je ob začetku kurilne sezone, ker je ful praha v prostorih, ko se začne kurit in v istem času še vsi ven z omar privlečejop plašče polne prahu... tako, da bom najbrž takrat raje kak teden na bolniški potem pa bo že. Zdaj sicer ne jemljem proti alergijam čisto nič, sem pa opremljena za vsak slučaj, pa so mi rekli, da če bo hudo naj kar kaj vzamem, da navadno ne škodi otročku prav zelo hudo in, da je zanj bolje, da sem jaz OK... Zdaj pa k bolj zabavni temi -hlačam! Včeraj sem si v HM kupila prve nosečniške in se nama je obema z možem ful smejalo. Sem pa kupila ene take črne za v službo (no za vse) in jih bom verjetno lahko imela kar do konca, ker so ful raztegljive. Sicer pa si ne mislim prav ne vem koliko kupovat, kakšno mal daljšo jopico na preklop v nevtralni barvi bom še kupila, da potem lahko kake raztegljive pisane kratke majčke spodaj ponosim. Zaenkrat pa lahko še trojne druge hlače oblečem (ene bom še dolgo, ker so zelo nizke v pasu), ampak moram včasih popoldan ali proti večeru gumb odpret, ker me malček tišči, če sedim. Drugače pa bom po moje več privoščila kot pa sebi. Me je včeraj že kar imelo, da bi kaj kupila, pa sem se prepričala, da naj gre vsaj še NS v sredo skozi in si bom potem privoščila prvega pajacka, ostalo pa veliko, veliko kasneje. Sicer pa mi bo sestra svetovala, ker ima izkušnje, kaj pride prav tako zame za nosečniška oblačila, kot tudi za , čeprav ne morem prav zelo računat, da bom veliko si sposodila od nje, ker bo njen drugi prišel na svet samo dobre tri mesece prej, ma tiste najmanjše cunjice pa itak dobim, ker to tako ali tako preraste zelo hitro. Ojoj, pa sem spet cel roman napisala. Aja, še to: potem, ko se nadrla kadrovnice imam obvezno zavarovanje zdaj urejeno.