|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po sporu si ne želi otroka.Kaj naj naredim?
20.6.2008 17:29:48   
Anonimen
Pozdravljeni!

Prosim če mi pomagate z nasveti.

Z fantom sva ves čas imela željo po dojenčku in sva ga od januarja tudi načrtovala. Potem pa sva se pred mesecem resno sprla in sva hotela it narazen.
Ker sem imela ves čas nek čuden občutek. Sem šla kupit test za nosečnost in v njem se je pojavila user posted image . Česar sem bila resnično zelo vesela. Ker tega nisem niti v sanjah pričakovala, ker sem imela ginekološke probleme.
Seveda sem mu takoj povedala za nosečnost. Od začetka me je začel obtoževat, da to ni njegov otrok in, da mi ne verjame. Nato se je nekako sprijaznil. Vendar sem imela ves čas občutek, da si otroka ne želi. Zato sem ga vprašala če si ga želi in sem doživela hladen tuš. Povedal mi je, da se dojenčak ne veseli. Jaz si dojenčka nad vse želim. Vendar me boli njegov odnos do mene in do nerojenega bitja, ki resnično ni ničesar kriv.
Zelo me je sram to priznat mojim staršem. Vem, da mi bi pomagali vendar bi bili zelo prizadeti.

Prosim povejte mi kaj naj naredim?

Ne bi se rada preveč sekirala, ker vem da škodim user posted image . Vendar, kar tako pa tudi ne morem čez to in rečt sej ni nič narobe. Vendar sem zelo user posted image user posted image user posted image .

Hvala za vse odgovore.

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 5.7.2008 13:41:10 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PO SPORU SI NE ŽELI OTROKA, KAJ NAJ NAREDIM?
20.6.2008 17:47:52   
Anonimen
Kot prvo, te nima biti ničesar sram pred starši. Česa te bo strah? Tega, da on noče otorka? To je njegova odločitev, ne tvoja, zato te ni treba biti sram za njegova dejanja.Kvečjemu za svoja, če že za kaj.

Kot drugo, jaz bi bila zelo jezna in razčarana, če bi mi moj kaj takega začel metat naprej. Predvsem žalostna in ne vemm, če ne bi kar šla, pa naj se potem on meni prilizuje. Predvsem bi me prizadelo to, da nočepriznati svoega otroka.

Kot tretje, daj mu čas. Moški rabijo (večina, ne vsi) veliko več časa, da se sploh zavejo, da bodo postali očki, da se na to svojo novo vlogo navadijo in jo začutijo z vsakim delčkom svojega telesa. Ženska ima 9. mesecev časa, ko v sebi čuti spremembe, gibe, kolcanje, telo se veča,.zateka,.. in se lahko vsak dan postopoma po malem navaja na novo vlogo. Moški pa vsega tega nima in kar nekaj jih poznam, ki jim je bila nosečnost nekaj imaginarnega, ki jih UZ niso premaknili niti za ped, ki so še nekaj mesecev po rojstvu rabili, da so se vživeli v svojo vlogo. Potem pa jim je steklo in so danes čudoviti očki.

V vsakem primeru imata s partnerjem zelo velike probleme, če prihajajo na plan take obtožbe. Poskusita jih razrešiti zdaj, ko pride otroček je veliko težje in je fajn, če imaš ob sebi partnerja, ki te podpira. Ali pa da si sama z otrokom, najtežje je verjetno, če imaš jokajočega otroka, ki rabi vso pozornost, pa še partnerja, ki se obnaša kot otrok.

Lepo in mirno nosečnost ti želim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2008 17:48:43   
krtek 1
To je pa res problem,si ne predstavljam da sem v taki situaciji,ker mu najbrž ne bi nikoli odpustila.Če si otroka res želiš,se bo mogoče tudi on navadil na misel da ga bosta imela in ko se bo rodil ga bo hitro vzljubil,če ne že prej.Zdi se mi,da se prepir med vama še vedno ni čisto polegel in fant ne želi da začneta znova,brez starih zamer.Pokaži mu,da ti otrok pomeni toliko kot on in da bi rada,da ste družina ter da se naj začne temu primerno obnašat,če pa tega noče si pa najbrž res v stiski.Ne znam ti drugače svetovat,ker še sama ne vem kaj bi naredila v taki situaciji.Upam,da se bosta čim prej skupaj veselila user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2008 17:53:09   
emina83
oj!

a s fantom sta še kr skupaj? nekako te nisem dobro razumela. o nastali situaciji boš morala dobro premisliti, res dobro premisliti, ker imeti otroka ni lahka naloga, še posebej če si sam.
sicer pa povej malo več o sebi, v kakšnem "stanju" si (prebivališče, služba...), da i bomo lahko bolj pomagale.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2008 18:17:50   
CatJa

Potem pa sva se pred mesecem resno sprla in sva hotela it narazen.

In zakaj nista šla? Očitno sta si ne glede na razlog spora dala še eno možnost. In če je možnost za vaju, ne vem zakaj ne bi bil v tem paketu še eden. Otrok, nič kriv nič dolžen, ki sta si ga še pred kratkim oba tako želela. Ne vem kaj bi naredila na tvojem mestu, ker ne vem kak hud spor je to bil in ali si pripravljena tudi sprejeti, da boš otroka vzgajala sama, če se on odloči, da se ne gre več.

Kakorkoli, dobro premisli(ta), da vama ne bo nekoč žal!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2008 18:51:55   
Anonimen
Pelji ga zraven na NS oz. UZ.Moj se je potem ko je šel z mano na NS čisto spremenil.Prej sem imela tak občutek kot da mu je vseeno potem se je pa čist spremenil ko je videl to kepico.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2008 20:42:03   
Paštetka
Smem vprašati koliko si stara?user posted image

Če otroka nekdo načrtuje ga ne načrtuje kar tako. Pa pismo, pa saj se vsi skregamo....In če z nekom načrtuješ otroka,valjda, da si ne moreš premisliti, kar čez noč in to zaradi tega, ker si se pač z nekom spičil. Ne vem, no jaz si te predstavljam kot eno najstnico, ki si danes želi in s fantom želita otroka in sploh ne pomislita,kaj to pomeni otroka načrtovati. Otroka načrtovati pomeni, načrtovati kako bosta skrbela zanj,kako in kje boste živeli, kako ga bosta hranila, vzgojila, mu nudila. A sta se pogovarjala o tem?

Če sta res načrtovala otroka kot praviš in si ga resnično želela, potem se splača poskusiti spraviti. Če pa sta si želela otroka samo zaradi eden drugega (beri, da bi se vezala en na drugega in ostala skupaj), pa ne vem, kaj naj ti rečem.

Upam, da bosta se pomirila in pomislila zdaj na še nerojenega otroka. Če si ga pa ne bo želel niti po pogovoru, potem pa ne vem, kaj sploh še iščeš z njim, saj si po mojem mnenju potem res ni želel s tabo otroka kot si ga ti želela. Upam, da je vsaj pripravljen skrbeti zanj, če ne bosta več skupaj. Kaj naj ti rečem: smiliš se mi. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 20.6.2008 20:44:31 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2008 21:03:02   
Naja30
Jah čudno no, da si je kar premislil glede na to,da sta si oba želela otroka. Ali je on malce nezrela oseba ali pa sta se res grdo skregala? Upam, da vama bo uspelo.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2008 22:25:55   
Anonimen
ne vem kaj naj ti svetujem res maš kr hudo situacijo. Probaj se pogovoriti z njim če si je resnično želel user posted image  s teboj se bo pogovoril  in  se bosta pomenila kak naprej. ker kar tak po enemu prepiru si pa tud ne moreš kr premisliti glede  user posted image  saj ni igrača. user posted image  je največja sreča kar  si je mogoče želeti. zame je user posted image  sveti. če potem ko se boš želela pogovort ne bo uspeha probaj povedati staršem ki ti bodo sigurno pomagali po svojih najbolših močeh iz te zagate.
želim ti čim manj stresov v user posted image  pa upam da bosta rešila spor pomislita tud na user posted image  ki ni nič kriv.

pa veliko sreče in razumevanja

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.6.2008 0:04:22   
sandra85
malo žalostna zgodba, po drugi strani pa sem mnenja, da je tvoj dec kr malo čuden! user posted image ne more krivit otroka, ki ni nič kriv! ne more te obtoževat, da otrok ni njegov-si ne morem predtavljat, kako lahko to prizadene nosečo žensko! v glavnem, ti otroka obrži, on pa bo že spremenil odnos-po moje je zdaj mal jezen in še sploh ne dojema, da bo postal očka! vrjamem in upam, da se bo sčasoma tega veselil! srečno!

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2008 8:12:11   
bastian111
Draga anonimka,vse kar so  moje predhodnice povedale se strinjam ,želum pa ti da se odločiš kako naprej trezno in premišljeno ,da pozneje ne bi kaj koli obžalovala. Srečno! Darja

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.6.2008 8:31:18   
mateyka
Kot prvo, te nima biti ničesar sram pred starši. Česa te bo strah? Tega, da on noče otorka? To je njegova odločitev, ne tvoja, zato te ni treba biti sram za njegova dejanja.Kvečjemu za svoja, če že za kaj.

oh Ankica, kaj le - sram jo je, da si je tazga kerlca zbrala pa da ni prej pogruntala, da je kerlc (sej v bistvu jo je za svoja dejanja sram). želja čist v smislu, da staršem pokažeš kako si zrel in preudaren - in tukaj jo je malo sram povedat kakega si je zbrala.
imho

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.6.2008 10:24:05   
poli*
Torej, če je spor tak, da se ga da rešiti (seveda bo potrebno veliiiko truda) in si tega oba želita, se kar danes lotita te naloge!!
Kot so punce že prej napisale, si nekateri moški ne predstavljajo dojenčka v trebuhu (kar je po eni strani logično, ker niso poskusili). Predvidevam, da si že imela nuhalno, zato ga pelji s sabo na morfologijo (med 19. in 24. tednom), pa se bo sigurno omehčal.
Ne vem, začnita znova! Zgleda, da je bil spor VELIK, ker želja po skupnem življenju in otroku ne izgine kar tako.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.6.2008 15:45:47   
blackcoffee
samo nekaj bi dodala...
če v odnosu škripa in ni izhoda, nima smisla vztrajati z nekom, ki ti da jasno vedeti, da si ne želi biti s teboj. Sprejeti kaj takega, seveda ni lahko, še posebej, če sama želiš nasprotno.
Za voljo otroka pa ni cene, da bi bila ali ostala s takim moškim.  In ne trudi se, da ga boš dobila nazaj. Četudi ti uspe, boš nesrečna. Ne le ti - oba, oz. vsi trije.
Ali se bo omehčal, je njegova stvar. Boš čakala na to? Mogoče se ne bo. In četudi se omehča... še ni zagotovilo, da bosta potem skupaj in srečna.  V takih primerih, sem mnenja, da odnosi lahko bolje funkcionirajo med dvema, ki se dogovorita, da bosta ostala prijatelja. Koliko se bo trudil biti z otrokom bo spet njegova odločitev - želja. Ničesar in nikomur nimamo pravice karkoli vsiljevati ali izsiliti. Saj vemo iz lastnih izkušenj, da je namen potem vse prej, kot željan.

..kar zadeva zrelosti... jaz ne bi obsojala. Za marsikoga bi kdo dal roko v ogenj.. pa se potem izkaže, za čisto nekaj tretjega, nepričakovanega.
Vsak človek si ima pravico premisliti. Že res, da otrok ni igrača... pa vendar. 
Kaj narediti v takem primeru, res ni lahka odločitev. Če si otroka želiš, si olajšaj zadevo in si ne delaj dodatnih stresov in pretresov. Poskusi sprejeti vlogo samske mamice, istočasno pa pusti odprta vrata za dialog z njim - tudi v prihodnje, če bo imel željo videvati otroka.
Staršem pa ni treba ničesar prikrivati. Če jim lahko zaupaš, bodo razumeli. Naj ti stojijo ob strani in te podprejo v tvojih odločitvah, nikar pa naj ne delajo kontra njemu ali te podpihujejo za kar-koli.
Oni živijo svoje življenje; ti imaš pravico živeti in odločati o svojem.

Vse dobro!

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 21.6.2008 15:50:43 >

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.6.2008 11:48:56   
Teya*D.
Drobno bitjece je na poti in če se ga ne veseli ne ve kaj zamuja...
Verjetno ti je zelo hudo in ne morem si niti predstavljat kako bi se sama znašla v dani situaciji.
Otroček res ni nič kriv. kot ti je že omenila ena boš morala resno premisliti kaj boš storila. Če sama ne vidiš prihodnosti v tej zvezi in nikakor ne moreta priti skupaj ti svetujem, da se razideta. Sama boš, to je res, vendar bolj srečna kot bi bila z njim. Nekoč bo mu zelo žal...
Glede staršev pa...jaz bi jim povedala. Verjetno te je strah kako bodo reagirali na to. Še posebaj če so ga imeli v dobri luči. Želim ti, da boš rešila vse uspešno in boš vesela mamica.

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.6.2008 11:55:52   
frutka_
Seveda bi bilo boljše, če bi se veselil s teboj. Morda še bo prišlo za njim ali pa pač nikoli. Vedeti moraš, da si tudi sama sposobna vzgajati otroka. Kar nekaj samskih mamic je tukaj gor. Ne boj se.  Deda pa pošlju nekam...user posted image
Imaš službo?  Praviš, da bi ti starši pomagali kar je že ogromnooo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Po sporu si ne želi otroka, kaj mi je sto...
22.6.2008 21:28:30   
Clavdy
Kaj pa če bi šla za nekaj dni domov? Pred starši ti res ni treba biti nerodno. Boš videla kako hitro te bo poklical. Če pa te ne bo, boš spoznala koliko mu je do tebe in do vajinega user posted image .

< Sporočilo je popravil Pikec RR -- 22.6.2008 21:34:46 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.6.2008 22:22:04   
massylou
Poznam primer, kjer sta bila partnerja na smrt skregana. Je on že spakiral kufre... Potem pa sta isti oz. naslednji dan izvedela, da je ona user posted image , ona je to sumila že prej. Tudi njegova izjava ob tem, ko je izvedel, da bo očka, ni bila primerna, kar je bilo glede na situacijo skoraj razumljivo (ampak še vedno ne pravilno). In sta se v naslednjih nekaj dneh pobotala. Potem je potekalo, kot da ni bilo nič (normalno sta živela dalje, se veselila user posted image ...).
Danes sta normalen in srečen par, vse je ok, sta dobra starša.

Seveda se je on za neprimerno izjavo ob tako veseli novici primerno opravičil, tudi z dejanji. Takrat. Danes se tega niti ne spomnita več.

Hočem ti povedati to, da če je on sicer v redu tip in da bi/bo znal biti dober partner in oče, se probajta pobotat. Zarad enega trna ne rabiš zavrečt cele vrtnice. Na poti je malček, ki bi potreboval oba starša. Tudi ti boš sama zelo težko sfolgala. Čez čas se tega še spomnila ne bosta več. Če je normalen človek, se bo kasneje primerno opravičil in se s teboj veselil naraščaja.
Torej, če je on v splošnem ok človek, mu daj šanso. Čeprav te je, razumljivo, prizadel v dno srčka. Naj se odkupi in izkaže. In če je normalen in skupliran, bo to že sam ugotovil in sam prišel do tebe. Daj vama par dni, da vsask sam pri sebi razčisti in dojame ter prespi vse skupaj. Potem boš pa videla, kako in kaj.

Če je pa kreten... pa nej ostane kreten. Tazga ne nucaš.

Lepo nosečnost ti želim in veliko smeha, dobre volje in prijetnih trenutkov v pričakovanju otročička.

< Sporočilo je popravil massylou -- 22.6.2008 22:25:03 >

(odgovor članu Clavdy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.6.2008 6:01:48   
Anonimen
zaradi enega spora noče več otroka, prej si ga je pa želel?user posted image

Možno je samo dvoje: ali si ga v resnici prej sploh ni želel in je spor izkoristil kot priložnost, da ti to tudi pove ali pa je otročji.

(odgovor članu massylou)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
23.6.2008 10:31:47   
ronja
Hm, medtem, ko je človek jezen, drugače razmišlja - razmišlja, da ga drugi sploh nima rad in s takim si seveda ne želiš imet otroka. Kar pa ne pomeni nujno, da si ga ne bi želel, če bi se zmenila, pogovorila, razčistila in se pobotala...

Vsakemu paru kdaj izbruhne ven kaj, kar si imata za povedat, pa čeprav se imata neskončno rada...

Probajta se zmenit, kar se imata za pomenit in pobotat. Če ne verjame, da je otrok njegov, ga to gotovo boli. TI seveda veš, da je njegov in da nima razloga za sumničavost, ampak ga moraš nekak prepričat v to! Magari naj gre potem teste delat, če bo to izbilo njegove dvome... Ker če se imata sicer rada in sta načrtovala user posted image , bi bilo škoda, da bi bil brez očeta... POvej mu, da ga imaš rada in da nimaš in nisi imela rada nikogar drugega (fantje pač to rabijo vsake toliko slišat...), ker se mi zdi,da bi znal bit v tem problem, glede na njegove obtožbe...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.6.2008 16:19:52   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
...resno sprla in sva hotela it narazen

Hvala za vse odgovore.

Kakšne odgovore? Saj nič ne vemo. Bom tako rekel: Kaj je bil vzrok resnega spora?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.6.2008 18:20:44   
srki
Mah, po mojem ne more pozabiti spora, kakršen je že bil, ali za BV, ali pa res z razlogom. Pa se zdaj muli in te hoče prizadet, mogoče pa v sebi ve, da se otroka veseli, pa ti tega ne pokaže. Sicer je to neodgovorno, ampak živemu človeku se vse zgodi oz. noben ne more rečt, kako bi v tej situaciji reagiral-odraslo ali otročje.

Če si želi narazen oz. si to želita, pa kar, boljše sedaj, kot potem, čez par let, ko bo samo še težje. Predvidevam. Veš, da ti bodo tvoji stali ob strani, zato kar pogumno.

Priznam, da bi tudi mene bolelo, da mi to reče, pa še to, da otrok ni njegov.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.6.2008 19:04:31   
dory
No ja  maš take frajerje, ki ga že sama novica o nosečnosti vrže iz tira in laufa na drevo pa nč več dol...tolk o odgovornosti :)

Zdej če sta si otroka želala oba, mende sta ga tud nardila oba....dejstvo je,da razne žalitve,da otrok ni njegov in tko nima kej ponavljat....pogovorita se, če je pač odločen,da ne bo sposoben bit oče, potem nej gre....ker mi njegova dejanja sploh pa besede delujejo precej otročje...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.6.2008 23:31:30   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: dory

...ker mi njegova dejanja sploh pa besede delujejo precej otročje...

in strahopetno.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.6.2008 8:02:51   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami

IZVIRNO SPOROČILO: dory

...ker mi njegova dejanja sploh pa besede delujejo precej otročje...

in strahopetno.

in kaj naj s takim? predpostavljajmo,da bi še mame se tkole šle...ko pride kej vmes, ne bi mele otroka, drugače jauser posted image ...ubogi otrok...

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?