Marelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marelica Pri nas je pri malem najbolj pomagalo, ko sva ga izselila iz spalnice in je šel spat v sobico sestrici. To je bilo pri 9m. Prej se je zbujal po najmanj 3x in sem ga dojila, potem pa kot bi odrezal ni več rabil dojenja... Samo 2 dni v novi sobici se je zbudil po 1x na noč, sem mu dala za pit nesladan čaj po flaški in potem še tega ni rabil. (To pomeni, da sigurno že dalj časa ni rabil dojenja, samo mu nisem dala možnosti to spoznati!!!) Starejša hčerka je sama prespala noči od 6m dalje, ni pa bila neka cartljivka. Imela je svojo dudo in to je bilo edino, kar je rabila celo noč. Če jo je izgubila, se je pa res zbudila. Tako da vedno bolj ko berem druge komentarje ugotavljam, da smo za nespanje malčkov najbolj krivi starši sami. Strinjam se s tistimi, ki ste ugotovile, da crkljanje in skakanje k jokavčkom za vsako figo nima smisla. Ne vem zakaj imate tako slabo vest pustit svoje velike dojenčke malo jokat, če same vidite, da nimajo razloga za jok. A je res bolje za otroka, da se tako razvadi in muči vas in SEBE? Saj ne rečem, obstajajo verjetno posebej težavni otroci, pri katerih je treba res veliko potrpeti in se sprijazniti s prečutimi nočmi. Ampak, da jih imate pa vse take, to pa ne verjamem!!! Včasih je pač treba bit odločen in naredit red tudi na manj prijazen način. Verjemite, da se že čez par dni izkaže, da ste otroku naredili uslugo. Pikceva, daj si zdaj še enkrat tale povdarjen stavek preberi in potem še enkrat premisli, če posplošujem!!! A veš, da sem ravno ob tvojem prvem postu pokimala in si mislila, kako zanimiv primer imate doma z dvojčicama, ki sta si tako različni. In sem ti popolnoma verjela, da vam samo ena povzroča spalne probleme! Res razumem, ker imam sama doma 2 popolnoma različna otroka, ki ju poskušam enako obravnavat in se čisto drugače odzivata. Verjemi, da vem, kako je imeti enega neproblematičnega in drugega problematičnega!!! Na srečo pri nas ni problem nočno ampak dnevno spanje in to pri tamalem. In nisem prišla tu sem posploševat in delit en in edini pametni nasvet! Samo včasih je treba kakega starša spomnit, da samo s cartanjem ne bo vsega dosegel. Ravna pa itak vsak po svoje in žanje sadove lastne vzgoje (kjer je pač vzgoja kriva za probleme, ne pa karakter otroka - da ne bo spet zvenelo posploševalno)!
|