Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 25.6.2008 10:26:11
|
|
|
|
Jessy
|
Meni so bradavice že popadale stran, oz. sem si jih potrgala stran. Zdaj pa še z Virolexom mažem. Ostale so mi le še 4, katerih se še nisem dotaknila s kisom. Bom zdaj najprej počakala, da vidim, kako je s temi, ki so šle stran in če se ne bodo pojavile, bom šeo stale štiri posmodila s kisom.
|
|
[Brisano sporočilo] 25.6.2008 10:31:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 25.6.2008 10:45:56
|
|
|
|
Pikabu
|
Jessy, oprosti, ker nisem odgovorila, sem šele zdaj videla. Super, da so ti šle stran. Glede kože okoli se ne spomnim, ampak zdaj se sigurno nič ne pozna. Če imaš možnost, se pojdi za en dan še v Čateške namočit, pa se jih boš dokončno znebila.
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 25.6.2008 10:47:35
|
|
|
|
al1*
|
Rastlina je verjetno krvavi mlečnik, če deluje pa ne vem. http://www.trebnik.com/zelisca/krvavi_mlecnik.php Našemu tamalemu tudi ni pomagalo zamrzovanje, še najbolj učinkovit je bil Marquart - tinktura, ki jo prodajajo v Avstriji. Po uporabi te tinkture se mu bradavice niso več ponovile, pred tem pa smo bili redni gosti pri dermatologu.
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 25.6.2008 14:35:28
|
|
|
|
Jessy
|
Pikabu, kaj imajo Čatežke kakšno posebno sestavino, da pomagajo pri bradavicah? Konec julija imam sicer možnost, da se grem čez vikend malce namočiti.
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 26.6.2008 13:10:10
|
|
|
|
Pikabu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Pikabu, kaj imajo Čatežke kakšno posebno sestavino, da pomagajo pri bradavicah? Konec julija imam sicer možnost, da se grem čez vikend malce namočiti. To ne vem, ampak mi smo šli po mojem namakanju s kisom tja in je dokončno vse odpadlo stran.
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 29.6.2008 17:54:19
|
|
|
|
citrončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek Jaz pa sem jo odstranila z navadno kredo. Nastrgala kredo, nekajkrat namazala in kar naenkrat je ni bilo vec. s sokom od fig mi je šla približno 1/2 stran, a je okrog nje,kot bi bila požgana koža, čisto vneto, v živo, upam da se hitro zaceli,ko je sredi brade, bom poskusila ostanek res kar z kredo namazat,koliko časa si pa to mazala??
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 18.7.2008 19:43:39
|
|
|
|
citrončica
|
Evo, sem do zdaj mazala s kredo, vsaj 1x na dan oz.vedno,ko sem se spomnila, pa je ostala enaka-izgleda bo edino dermatolog še lahko pomagal, če bo
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 18.7.2008 20:18:42
|
|
|
|
Jessy
|
Citrončica, probaj z alkoholnim kisom (tistim za vlaganje). Jaz sem si vsak večer dala gor vatko, namočeno s kisom, si zalepila in pustila čez noč. Po tretji noči sem bradavice že lahko odstranila. Od 17-ih bradavic, ki sem jih imela na rokah, mi jih je ostalo še 4, ki pa so zelo majhne.
< Sporočilo je popravil Jessy -- 18.7.2008 20:19:23 >
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 19.7.2008 14:15:24
|
|
|
|
citrončica
|
Hvala, bom še to probala, kar s tem belim, za vlaganje, ne
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 19.7.2008 20:39:24
|
|
|
|
Eca
|
Jaz sem tudi ena izmed nesrečnic....pred leti so se mi naredile 3 na podplatih in sem jih spravila dol s kredo....samo je šlo zelo počasi (verjetno večje kot so, dalj časa traja, da se jih rešiš). Skratka 2 meseca krede (zjutraj in zvečer , prelepljena s flajštrom). Potem je bilo nekaj let mir in pred 2 letoma se zopet nabohotijo tokrat 17 komadov na obeh podplatih. Ker sem bila noseča, ni prišla v poštev nobena kemija. Pa sem spet probala s kredo....4 mesece in nisem spravila nobene dol. Na žalost so se še dodatno razmnožile. Ena me je začelo tako bolet, da sem komaj hodila. Potem sem se naročila k dermatologu. Diagnoza: največ 10x žganje in potem operativni poseg, če ne bo šlo drugače. Poleg žganja mi je predpisala Marquart (iz Avstrije). Vsak mesec sem imela eno žganje in potem vsake 3 dni sem mazala z Marquartom do naslednjega žganja. Po 6 žganjih sem se jih rešila. Aja....pa še to. Zakaj se ponovijo. Ker so virusne in ker se "zaredijo" v naših čevljih. Torej je treba vse čevlje redno razkuževat ali čevlje proč vrečt . Meni so se sedaj po parih mesecih spet naredile ene 4 na istih mestih (čevlje sem bolj slabo razkužila ), vendar "mirujejo". Se moram en dan zraven spravit in jih spet z Marquartom namazat. Glede na velikost bodo šle dol v 14 dnevih. Sicer pa ima moja mama stalno neke recepte za odstranjevanje, ki pa žal pri njej niso učinkoviti, ker ne razkuži čevljev. Rekla je, da pomaga njej česen - strt in prelepljen čez noč na bradavici, potem zjutraj prva tvoja slina iz ust namazana na bradavico.....jaz tega nisem nič preizkusila. Glede žganja - imam nizki prag bolečine, pa je bilo vedno za preživet. Edino zadnje žganje je bilo res žganje, ker mi je dermatologinja požgala zraven še zdravo kožo in sem imela prave opekline. 2 dni nisem mogla stopit na noge . Dobila sem prave mehurje. Pomagala sem si malo z Aloe Vera gelom...je fajn hladilo opekline. Glede toplic - super ideja za dobit nove bradavice ali pa celo kakšne glivice . Svetujem nujno uporabo natikač, ko se sprehajate okoli bazena. Evo, še moja izkušnja, če bo le kateri v pomoč. Lp, Eca
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 20.7.2008 20:36:14
|
|
|
|
Felicita
|
Eca, večina virusov ne preživi zunaj celic (na suhem) več kot pol ure, vključno z 'bradavičnimi' virusi. jaz ne poznam nikogar, ki bi si razkuževal čevlje, pa se nas je že kar precej uspešno znebila bradavic.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 21.7.2008 8:49:11
|
|
|
|
Eca
|
Za razkuževanje čevljev mi je rekla dermatologinja in ni na mojem zelniku zraslo. To da ne preživijo na "suhem" se jaz ne bi strinjala, spoh če sklepam po sebi. Moja mama jih je meni in mojemu možu "podarila" v copatih. Ko pride k nam ima enkarat male in enkrat velike copate....potem pa če slučajno nimaš nogavic na nogah in obuješ te copate.... . Jaz strogo obuvam samo en par copat, ki ga ne posojam obiskom. Eca
< Sporočilo je popravil Eca -- 21.7.2008 8:50:03 >
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 21.7.2008 15:21:13
|
|
|
|
Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: citrončica Hvala, bom še to probala, kar s tem belim, za vlaganje, ne Ja, ta prozorni bo ta prav!
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 21.7.2008 16:12:02
|
|
|
|
citrončica
|
Sem imela že 2 noči zdaj gor, kar v obliž sem si luknjico z luknjačem naredila in ga nalepila tako, da je bradavica skozi luknjico gledala ,gor pa vatko s kisom in z mikroporjem prlepila,mam le na bradi, pa je zoprno , malo manjša je, pa malo temnejša, bomo videli, kaj bo ratalo!!
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 21.7.2008 20:32:48
|
|
|
|
Jessy
|
Citrončica, super si se znašla, da si zaščitila kožeo okrog bradavice. Jaz sem si s tistimi, ki so mi ostale, prav fajn osmodila kožo okrog njih, tako da moram zdaj pustiti pri miru, da se koža obnovi. Po moje bom šele septembra začela še z zadnjimi odstranitvami. To, da ti postaja temna je super znak. Boš vidla, da bo prav črna postala in tisto, kar bo črno, se bo začelo kar sušiti. Morda boš mogla kak večer več narediti, če je večja, da bo šla cela stran. Le poročaj, kako bo šlo naprej!
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 22.7.2008 17:46:11
|
|
|
|
citrončica
|
Danes je čisto črno, a žal se celo področje pod obližem lušči je je malo potemnelo, na srečo je bil mali okrogel obliž,zdaj bomo videli, če so se "posmodile" tudi korenine, kaj bo zdaj ...bradavice trenutni ni...
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 22.7.2008 18:59:43
|
|
|
|
Jessy
|
Če se lušči, je to super. Jaz sem kar spraskala vse dol. Je šlo ven brez rane. Probaj.
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 22.7.2008 19:51:04
|
|
|
|
citrončica
|
Praskam že celo popoldne ... pa ne upam preveč v živo, bom mela jutri brado,kot bi bila na fronti
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 22.7.2008 21:42:35
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu Jaz sem jih pa spravila s kisom. jz nekatere tudi in sicer z jabolčnim. Na isti način kot Pikabu. Sem pa imela na palcu na roki dve trdovratni, vsaj 7 let sta bili stari - ti dve pa ni odstranil noben vrag , vse dokler mi ni soseda dala nekaj malega neke zelenkaste kreme, ki je dišala po zeliščih. Vprašala sem jo, kaj je zaena krema pa je rekla: ne sprašuj, samo maži. Ko ti bo pomagala ti bom povedala kaj je to zaena krema, prej pa ne, ker se boš smejala in ne boš verjela..Ok, sem se pridno mazala vsak večer preden sem šla spat. Bradavici sta bili iz dneva v dan manjši, dokler nista v 1 mesecu obe izginili. Potem se mi je začela delat ena bradavica na veki in sem brž začela mazat - v 14 dneh ne duha ne sluha o bradavici...Ok, vprašam sosedo, kaj je to zaena čudežna krema, ker sem sprobala ama vse - tut polže, pa ni šlo...Pa mi pove, da je to krema, s katero kmetje mažejo kravja vimena, ko se le ta od molže z molznimi stroji vnamejo. Tko da...krema za kravja vimena mi je pomagala Aja, kupi se jo v kmetijski zadrugi, pol litra je najmanjša doza . Pozabila sem kako se imenuje.
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 23.7.2008 9:11:03
|
|
|
|
andrej77
|
Punce, nasvet rabim! Imamo počitnikarja pri nas, ki ima polne noge tega hudiča, smo tle prebrali tole super temo in po par dneh namakanja s kisom so bradavice črne. Kaj zdaj? Ene jo celo bolijo A moramo zdaj kaj stran trgat ali kaj je treba naredit?
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 23.7.2008 10:23:37
|
|
|
|
Jessy
|
Ja, res je, da nekatere tudi bolijo. Jaz sem bila tolk sitna, da sem jih spraskala ven, ko so bile fejst crne. Verjetno pa bodo same odpadle tudi brez praskanja.
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 24.7.2008 18:34:10
|
|
|
|
citrončica
|
Izgleda, da je moja bradavica res končno izginila , imam še suho kožo po bradi, kar malo se še lušči, a kot čutim je ni več, upam, da ne zraste nazaj no!! Tale kis je res močna in učinkovita zadeva,kot kaže, hvala za nasvet!!
|
|
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 28.7.2008 15:16:06
|
|
|
|
Jessy
|
Super, citrončica!!! Tudi jaz upam, da so pocrkale v celoti in jih ne bo več nazaj! Drugače naj se kar pazijo kisa, ki jih bo spet fental!
|
|
RE: virusne bradavice in polž lazar 29.7.2008 21:38:22
|
|
|
|
Anonimen
|
A pa je imela katera od vas bradavice "vdrte" v kozo ali to vse govorite o izbocenih? Meni je na roki odpadla po prvem zamrzovanju, drug teden imam pa spet za podplate. Zdaj mi je ful zrastla ena med prstoma na nogi in je ful zoprno Mi je pa pedikerka zadnjic ful dobro zrihtala in sta dve ful manjsi. Da vidim, cesa se bom lotila Kaksna pa je ta tinktura? A se dobi na recept ali v prosti prodaji?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?