Volga -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:42:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Sama čokolada je pregosta za oblivanje tort, zato ji primešaj olje, in sicer v razmerju 50% čokolade - 50% olja. Pazi na to, da se čokolada ne pregreje čez 45°C. Mešaj toliko časa, da se olje popolnoma združi s čokolado, med občasnim mešanjem ohladite maščobni čokoladni obliv na približno 27°C in oblijte ohlajeno in obmazano torto. Torta bo lepo lesketajoča, tudi razrez torte bo mogoč, ne da bo čokoladni obliv pokal. Čokoladi lahko namesto olja dodaš tudi rastlinsko mast, v enakem razmerju, obliv bo nekoliko bolj lesketajoč, vendar je večja nevarnost, da pri rezanju obliv poka. Ja, rajt, cela znanost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako pa naj vmes merim, koliko je temperatura čokolade [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne, KL, saj hvala za tole, samo mi ne potegne ravno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ampak da pa date pol čokolade pol maščobe, mi je pa tudi malo tu mač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mič, bučno lahko, samo če je domače.
|
|
|
|