jade1 -> RE: čokoladni preliv za torto (18.6.2008 19:55:54)
|
Za torto stopiš jedilno čokolado, lahko v vodni kopeli ali mikrovalovki. Če topiš v mikrovalovki, moraš vsakih 15 sekund odpreti in premešati, dodaj par žlic olja. Ne segrevaj preveč. Jaz, ko je čokolada na pol stopljena ne segrevam več ampak samo mešam, da se raztopi. Če je pregosto dodaj še mao olja. Uporabimo navadno jedilno belo olje. Z bučnim oljem dvomi, da bo glih dober okus. Lahko pa segrevaš sladko smetano in čokolado, da se raztopi. Smetane daš po občutku, da je primerno gosto. Tudi ta preliv se lepo reše se pa ne sveti toliko kot z oljem. Margarina in maslo nista primerna za oblive, ker vsebujeta vodo. Če boš prelivala samo z raztopljeno jedilno čokolado brez dodatka olja ali smetane ti bo preliv logično pokal, ker je pretrd. Za oblivanje piškotov pa je najboljše čokolado stopiti s kokosovo ali kakavovo maščobo. Tak preliv se lepo strdi, se sveti in se ne topi in packa. Ni pa primeren za oblivanje peciv, ki se jih reže, ker je pretrd. Slikica preliva z oljem http://www.moj-album.com/vstopnica/mzapggffxt/?os=11606899
|
|
|
|