|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in potovanje
16.6.2008 21:19:12   
baanika
Ojla,

sem cisto nova med vami ravno danes izvedelauser posted image user posted image user posted image

Ker ste o marsicem tako poducene me zanima sledece, prosim za vasa strokovna mnenja kaj in kako:

Grem v egipt v mojem 9. tednu. nic posebnega, v normalen hotel z avionom.
Iskreno vprašam- kaj bi naredile v mojem primeru- seveda ce bo pocutje ok in ce ne bo nobenih komplikacij in ce bo gin. rekel, da poteka vse normalno?
Verjetno je treba pazit na hrano, vodo, sadje.
Kaj si mislite o letalu in vročini?

Bi bila prehuda?

Za ostalo pa vam se pisem.se vedno dobro ne dojemam da mi je res uspelo:)))

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in potovanje
16.6.2008 22:08:55   
Mandek
Jaz bom, ko bom na dopustu, v 27. tednu in že ves čas žicam mojega dragega, da greva v Egipt, ampak pravi, da ne in da bova šla drugo leto. Sama sem precej bolj pogumna, čeprav nihče od naju ne komplicira. Če bi bila na tvojem mestu, bi šla, če ne bi bilo kakšnih težav. Pazi na hrano (full dobro je treba oprat sadje in podobno), umivaj si roke in vedno imej pri sebi dezinfekcijske ali vsaj osvežilne robčke, da si lahko kadarkoli obrišeš roke.
Vroče res utegne biti, ampak verjemi, da je vročina v takšnih krajih drugačna kot pri nas. Mi2 sva lani na 47 stopinjah hodila okrog pa se ni zdelo tako grozno...sicer v Grčiji, ampak vseeno.
Pojdi in si privošči.

In seveda, ISKRENE ČESTITKE, SREČKAuser posted image !!!user posted image user posted image user posted image

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu baanika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2008 22:54:06   
pizamca
Čestitke!
Jaz bi na tvojem mestu šla, sploh če bo vse v redu. Tudi sama sem bila v podobnem položaju, no zdaj imam luštnega otročička user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2008 23:30:09   
IČA
tudi sama sem bila v 14 tednu,ko sva bila v Egiptu, pa je bilo super, s hrano in pijačo ni bilo panike, je pa res da so ti prvi tedni lahko nadležni če ti je slabo, pri meni ni bilo panike, samo bolj utrujena sem bila in pa vse mi je smrdelo tudi deodorantuser posted image , aja pa dišeče palčke, ja teh pa ne bom pozabila, že tko mi niso priljubljene, v hotelu pa so jih mel na vsakem vogalu, tudi v dvigalu.....tako da je to bila edina stvar, ki me je res motila in pa hrana je bila več ali manj egiptovska (ful dobr za pogledat,pa menda okusno, pa ogromno sladic), tko da sem jedla več ali manj isto, ker mi ni pasalo probavat njihove hrane (smo pa mel samopostrežbo)....tko da se imejta fajn

pa čestitke....mogoče pa tudi pri nas že odštevamouser posted image

mariJANa

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.6.2008 5:53:22   
Hope2
Mene bi bolj kot vročina in letalo skrbela hrana in higienske razmere.  Sem noseča in potujem z letalom mnogo daljšo relacijo, živim pa tudi na veliki vročini. Vse kar je, letalo in vožnja te lahko v začetku nosčenosti zelo utrudi in si potem kot cunja še več dni. Če ti je slabo, je samo še huje. Predvsem v hotelu, ko ni nujno, da ti bo dišala ravno tista hrana. Dopust bo lahko ena sama katastrofa, lahko pa boš uživala. MOraš tudi vedeti, da so prvi tedni nosečnosti najbolj kritični.
Zase vem, da v Egipt ne bi šla v nosečnosti, saj bo Egipt stal tam še drugo, tretje, četrto.... leto. Sem pa že bila, na srečo brez prebavnih težav in imam lepe spomine.

Če malo pobrskaš po iskalniku, se je to vprašanje že večkrat ponovilo in si lahko prebereš, da kljub pazenju na prehrano, hotelu s 5 zvezdicami, so imeli porazen dopust zaradi želodčnih in prebavnih težav. Videla boš tudi nekaj nosečk, ko so uživale in se vrnile zdrave iz Egipta. Odločitev bo tvoja, odvisno kaj ti več pomeniuser posted image

(odgovor članu IČA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.6.2008 7:42:09   
sharona
IZVIRNO SPOROČILO: baanika

Ojla,

sem cisto nova med vami ravno danes izvedelauser posted image user posted image user posted image

Ker ste o marsicem tako poducene me zanima sledece, prosim za vasa strokovna mnenja kaj in kako:

Grem v egipt v mojem 9. tednu. nic posebnega, v normalen hotel z avionom.
Iskreno vprašam- kaj bi naredile v mojem primeru- seveda ce bo pocutje ok in ce ne bo nobenih komplikacij in ce bo gin. rekel, da poteka vse normalno?
Verjetno je treba pazit na hrano, vodo, sadje.
Kaj si mislite o letalu in vročini?

Bi bila prehuda?

Za ostalo pa vam se pisem.se vedno dobro ne dojemam da mi je res uspelo:)))

lp

oj :)

jst sem bila isto v 9. tednu v Egiptu in je bilo vse OK ... sva tri dni, preden sem izvedela, da sem noseča, plačala ... no, malo sem bila nervozna pred odhodom in sem imela kakšen dan malo rjavega izcedka (ziher živci, ker kasneje je bilo vse OK) ...

pazi pri hrani ... sadje olupi, sldic jst nisem nič (ampak jih itak ne maram), samo pečeno meso, nobenih solat, nič sladoleda ali odprtih pijač (led!!!) ... pij ustekleničene pijače in vodo (jst sem si z vodo iz flaše umivala tudi zobe) ...

nisem imela nobenih težav ...

pozanimaj se edino glede vročine ... mi smo bili 8.3., pa je bilo skos nad 30 ... da ti ne bo preveč vroče ...

če te zanima še kaj, le vprašaj ;)

(odgovor članu baanika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2008 8:14:01   
mateyka
jaz bi šla user posted image

(odgovor članu sharona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2008 9:10:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sharona

oj :)

jst sem bila isto v 9. tednu v Egiptu in je bilo vse OK ... sva tri dni, preden sem izvedela, da sem noseča, plačala ... no, malo sem bila nervozna pred odhodom in sem imela kakšen dan malo rjavega izcedka (ziher živci, ker kasneje je bilo vse OK) ...

pazi pri hrani ... sadje olupi, sladic jst nisem nič (ampak jih itak ne maram), samo pečeno meso, nobenih solat, nič sladoleda ali odprtih pijač (led!!!) ... pij ustekleničene pijače in vodo (jst sem si z vodo iz flaše umivala tudi zobe) ...

nisem imela nobenih težav ...

pozanimaj se edino glede vročine ... mi smo bili 8.3., pa je bilo skos nad 30 ... da ti ne bo preveč vroče ...

če te zanima še kaj, le vprašaj ;)

No, Sharona ti je lepo napisala. user posted image

Jst bi šla, proti koncu nosečnosti pa sigurno ne. Pa srečno. user posted image

(odgovor članu sharona)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.6.2008 9:16:40   
*kinnie*
Najprej iskrene čestitkeuser posted image
Jaz bi šla, seveda če je vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.6.2008 12:01:06   
gajer
če nosečnost poteka ok, pol sploh ni nobene panike. le pazi kaj ješ in raje 5x operi kakšno stvar preden jo daš v usta.pa izogibaj se hrane na ulici...voda ustekleničena itd...
drgač pa kar se aviona tiče, sploh noben problem.jaz sem bla dva mesca noseča pa sem šla v new york, v šestem sem šla v rim, zdej sem pa že proti koncu in ne morem več leteti tako da bom šla nekam v bližino na morje.
uživaj kokr se le da

(odgovor članu baanika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.6.2008 12:55:50   
tatam
Jaz sem bla 12 tednov noseča z dvojčki,ko smo šli v Črno goro z avtobusom!!Tak da glede potovanja samega mislim,da se ne rabiš bat,če bo le vse o.k.
Tam pa seveda max pazi pri hrani,pijači...

(odgovor članu gajer)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.6.2008 15:00:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gajer

če nosečnost poteka ok, pol sploh ni nobene panike. le pazi kaj ješ in raje 5x operi kakšno stvar preden jo daš v usta.pa izogibaj se hrane na ulici...voda ustekleničena itd...

podpis

(odgovor članu gajer)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
17.6.2008 15:05:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
17.6.2008 15:21:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

moj odgovor bo samo...nisi bolana , si noseca...in ce tvoja nosecnost poteka ok potem ne vem zakaj komplicirat.... v vsakem primeru, tudi ce nebi bila noseca, bi si verjetno umivala roke, lupila hrano... edin da ne staknes kaksnega vnetja bi jaz uporabljala tampone za nosecnice oz tampone za kopanje...to je vse...

točno takouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.6.2008 17:06:14   
baanika
ojla vsem,

hvala za resnicno izcrpne informacije.

vprašala bi če morda katera ve kje kupiti nosečniške tampone da se zaščitim pred infekcijo?

verejtno bom sla ja, sam ce kej ne bo ok pol seveda ne.

(odgovor članu baanika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.6.2008 19:17:55   
uršika***
Ja, kje se kupijo ti tamponi? Jaz sem že kakšen teden nazaj spraševala po njih v DM - ju in lekarni, pa jih nikjer niso imeluser posted image

Midva sva se pa odločila, da letos ne bova šla čez mejo. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, je pa sigurno lažje, če si doma v Sloveniji in te pregleda domač ginekolog in si blizu doma. Šla bova nekam v toplice in se bova vseeno imela fino, pa še skrbi s pitno vodo in sadjem ne bova imela.
Vsem vam želim prijeten dopust!!!!!!!

(odgovor članu baanika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.6.2008 19:28:47   
Anonimen
Ma v Egipt ne bi sla, ne tako ne drugace...user posted image .

Mal heca. Noseca skoraj gotovo ne, zaradi higiene in neznanja jezika.
Prej nekam, kjer bi se pocutila doma, to je vecinoma Evropa.

Letalo sem prenasala brez problema, vrocine pa sploh ne (pa jo drugace obozujem). Ampak to je odvisno od vsakega posameznika.

(odgovor članu baanika)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
26.6.2008 7:42:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
26.6.2008 7:54:06   
African queen
Jaz bi tudi na tvojem mestu šla,sigurno imajo dobre privat klinike tudi tam,v slučaju,da je kaj narobe.Sama živim v podsaharski Afriki in sem trenutno noseča 12 tednov in sem še živa in zdrava!Le dobro je treba pazit nase,pazi kaj ješ in piješ,pretiravaj z umivanjem rok in ne hodit preveč po soncu!

Uživaj!

Neposredna povezava do sporočila: 19
27.6.2008 13:14:15   
ČebelicaMaja
Midva z mojim sva šla v 12 tednu na Djerbo in je bilo prav super... slabost je bila minimalna, počutje krasno... tko da, jaz ti priporočam, da greš... samo pač paziš na vodo (jaz sem si še zobe umivala z ustekleničeno vodo) pa tudi na hrano in sadje... saj veš kakšne potovalne zakonitosti zdrave prehrane... drugače pa res ni panike...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.6.2008 8:48:36   
pišapela
Niia tudi jaz grem v 18 tednu na Lefkas. Sama nisem želela tako "daleč", pa mi je potem G sama priporočala kakšen grški otok. En dan pred odhodom imam še pregled in upam, da bo vse OK. Malo me skrbi le vročina, ki jo zelo težko prenašam.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
28.6.2008 10:14:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pišapela)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
28.6.2008 11:13:56   
pišapela
Ja Niaa jaz grem že 6.7. in bom poročala kako bo. Upam, da bo na pregledu vse OK, malo me namreč skrbi, ker dobim izvide za toxoplazmozo, ki je bila po prvem izvidu na mejni vrednosti. Upam, da bom lahko uživala na morju in se ne bom slučajno potikala po kakšnih dodatnih pregledih.

Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?