guppy -> RE: septembrke 4.krog (28.7.2008 10:25:32)
|
Ojla! Tole potovanje mi je dejansko dalo vedeti, da manj kot kompliciraš in skrbiš, bolje je. V Švico smo potovali 12 ur, ker smo obtičali na italijanski avtocesti. V koloni sva ugasnila avto in malčka dala ven, da sta plezala po prtljagi v prtljažniku in gledala naokoli... in če bi mi kdo rekel, da bo to tako, se nikoli ne bi odločila za pot - tam pa je dejansko bilo easy, smo se PAČ prilagodili razmeram na poti. Dosti časa sta spala ali se igrala, imeli pa smo tudi kakšno epizodo joka, ki se je umirila po daljšem postanku. Nazaj smo potovali pa samo 8 ur in je bilo SUPER. Švica je krasna. Mi smo spali pri prijateljih, drugače 100 % ne bi šli, ker so cene ubijalske. Vsak dan smo si šli kaj pogledat, pa četudi je to pomenilo vožnjo eno uro ali več - če smo že tam :)) Planirali smo pa pot tako, da smo vedno odšli od doma okoli 10h, ko ponavadi spita, tako da sta spala v avtu. Pa še tega je bilo premalo :) Zvečer sta spala v prenosnih posteljicah in tako kot doma (in v Čatežkih) prespala celo noč. Najlepši izlet je bil v mesto Tasch, kjer smo parkirali avto in se odpeljali z vlakom (!) v Zermatt, od tam pa z zobato železnico (zobata ji pravijo zato, ker ima take zobčke kot vlakci v lunaparku, da gre lahko gor v klanec) na 2222m višine v Riffenalp od kot je bil prečudovit pogled na Matterhorn, njihovo "priljubljeno" goro, ki je upodobljena na švicarski vodi, mleku, Toblerone... :))))) Skratka - manj razmišljaš o poti, boljše je. Vse se da.
|
|
|
|