sazi
|
sazi, imaš prav, v mnogočem se strinjava, (v bistvu bolj debatirava), v čem pa seveda ne, kaj pa potem. Jaz tega ne razumem kot prepir, ampak kot debato. Jaz tudi ne jemljem te debate kot prepir - bi lahko šli na kavo in še malo podebatirali - pa žal nimam časa kofetkat, takole pa najdem kakšno luknjo in se malo razpišem. Poznam tudi nekaj revnih družin, ki so lepo in dobro vzgojili svoje otroke. Vem, da je veliko delavnih in pridnih ljudi, ki pa so imeli v življenju smolo ali pa se v tem svetu in sistemu ne znajdejo najbolje. Moja kritika je letela na sistem - ah, bom imel otroke, pa naj nas država vzdržuje - to pa ni ravno neka miselnost, za katero bi bilo dobro, da jo prevzame veliko otrok teh ljudi - žal pa tudi taki so. O tistih 400 EUR zelo pogosto piše MaruškaŠ - ali kakđšen že ima nick. Vse lepo in pravin verjamem, da dejansko toliko pride, če šteješ notri vse stroške. AMpak je Mič izpostavila, da se ji spalač v primeru, če ne potrebuje večjega stanovanja (del najemnine pa je v Maruškinem izračunu upoštevan) in ravno tako, če imaš 4 otroke, se malo več stavri med otroci lahko pokombinira in ne potrebuješ vsega za vse otroke. Tako da sem prepričana, da Mič ni "operirala" s 400 EUR na otroka. Cele dneve v službi si vsak po svoje predstavlja. Pri nas to očitno pomeni, da si ob 17. uri doma - no, moji znanci v Španiji dejansko ne vidijo svojih otrok in jih vzgajajo babice. Delati začnejo ob devetih in delajo do 7 ali 8. ure zvečer, ker imajo vmes še 2-3 ure proste, od katerih pa nimajo kaj dosti, saj domov ne morejo. Zjutraj lahko otroke odpeljejo v šolo in to je to in živijo za vikende. Tudi v ZDA in Angliji so delavniki zelo raztegnjeni in očetje ne morejo pozno popoldne preživeti kvalitetnega časa s svojimi otroci, ampak jih grejo lahko samo še pokrit in poljubit v posteljo, ker že sladko spijo. Za štiri otroke moraš tudi po mojem mnenju biti supermama. Jaz ne bi zmogla, ampak če bo treba (če naslednjič rodim trojčke ) pač bom. Sem bila varuška v družini s petimi otroci. Oba delata, ampak imata kar nekaj pomoči babic, dedkov in varušk pri logistiki (vrtci, šole, dejavnosti), v osnovi pa za vse in za gospodinjstvo poskrbita sama. Evo, jaz sem svojo kavo spila in moram nazaj delat
|