|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Toliko alergij zaradi pretirane higiene -...
7.6.2008 23:01:18   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

jaz sem v obeh nosečnostih prenehala jesti surovo meso-se pravi biftek..vse ostalo sem jedla kot normalen človek

A sta tvoja otroka alergika?

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kaj mislite o tem..
7.6.2008 23:04:28   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: rija

jah, glede na to, da je človeška rasa preživela.....bi rekla, da se danes resnično preveč komplicira: pa z uvajanjem, pa z oblačenjem, pa z umivanjem...

jaz glede tega resnično ne kompliciram pretirano.....mal sem tudi zmedena, pa marsikdaj sploh "pozabim" roke umit user posted image  pa mali pobriše ves BTC z rokami, potem pa s taistimi je pomes, seveda brez vilice user posted image

ojej, groza, ne?

pa mu do sedaj ni bilo hujšega. trkam na les.

pa tudi oblačim ga bolj slabo...je moja mama prve mesece skoraj socialno klicala, češ, da je detetu zmeraj mrzlo.....pa pri osmih je jedel od pomfrita, gobove juhe.....pač kar je dobil pod roke....

in veste kaj?

ŽIVI!
precej neobremenjeno HB user posted image

No tako nekako je tudi pri nas. Ne kompliciram preveč. Načeloma si umivamo roke, ko pridemo domov, ker sem tako že sama navajena, če smo pa kje vzunaj in se igra, pa vmes tudi malico poje in pač nima najbolj bleščečih rok user posted image
Kar se tiče oblačenja, je tudi podobno. Še zdaj. Kolegice svoje tamale še pri 25 stopinjah zavijajo in oblačijo v male medvedke, jaz se pa ravnam po sebi. Če je meni vroče, je tudi njej verjetno.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.6.2008 23:09:51   
Anonimen
Vse po pameti.
Uporaba miljon čistil škodi, ne samo otrokom, vsem nam. Marsikaj se da tud samo z vodo spucat, ni treba miljon ton čistil gor zlivat in trikrat dnevno z prontom po tleh pomivat.
Isto pa ne verjamem da hranjenje med nosečnostjo z konzervami, surovimi jajci in mesom pripomore k temu da otroci nimajo alergij. Jaz tega recimo že tako in tako ne jem, ker mi je ogabno hranjenje iz konzerv. In tud svojmu otroku nebi dala. Trdim da je še zmer najbulš krompir, zelje in repa z mamicinga vrtauser posted image .

Vse po zdravi pameti. Pretiravanje v nobeni smeri ni dobro.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
7.6.2008 23:12:16   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Vse po zdravi pameti. Pretiravanje v nobeni smeri ni dobro.

To je tudi moj oz. naš moto.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
8.6.2008 0:29:54   
lelaval
Po mojem laičnem mnenju, se otrokov organizem v 9 mesecih lahko navadi a vse te konzervanse in kemikalije, ki jih prinaša sodobna hrana, če nosečnica take stvari (po pameti) uživa tudi med nosečnostjo. Če otrokov organizem ni v 9 mesecih bil deležen enega E-ja, enega kozervansa ene jagode, marelice, gobe, ..., potem je logično, da njegov organizem ob prvem stiku s temi stvari reagira s šokom - alergijo.

Bo že držalo -  a, kaj ko začno bodoče mamice že  v user posted image  komplicirat, pa se potem to dogaja.

V Nemčiji so skušali narediti cepivo, ki bi vsebovalo določen procent bakterij, s katerimi bi otroci pridobili imunizacijo. Ne vem, kaj se je potem iz tega razvilo, vem pa, da so to začeli raziskovati potem, ko so ugotovili, da vonj po hlevskem gnoju vsebuje neke substance, ki preprečujejo razvoj astme. Raziskava je namreč pokazala, da otroci, ki so v prvem letu življenja pogosto izpostavljeni "domačim hlevskim" vonjavam, v 85% manj obolevajo za astmo, kot njihovi vrstniki, ki jim je to prihranjeno.

Nejcko - hvala za informacijo bom morala svoja 2 starejša čim več vozit vsaj na ogled krav, da se stanje izboljša user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
8.6.2008 7:34:51   
thumbelina
Jaz pa mislim, da je tukaj več dejavnikov v igri
1. preveč sterilno okolje
2. Preveč plastike (in trdilcev plastike kot naprimer zloglasni bisfenola v flaškah) in E-jev
3. genetika igra veliko vlogo
4.mi smo generacija staršev, ki ni imela pojma o ekologiji, integrirani in ekološki pridelavi hrane in navsezadnje so naši starši in tudi mi veselo jedli solato z vrta ko so Rusi veselo zakrivali Černobil.....
5. Zda je v obdobju hladne vojne  naredila nešteto nadzemnih in podzemnih jedrskih poskusov in vse skupaj se mora nekje poznat....

Naša dva oba rasteta gor v totalni svinjariji zunaj, brskata po pesku, travi, tamali je tud probal že kakšno kepico zemlje (se mu hudo dopade). Stanovanje posesamo in pomijemo 1x tedensko in ne več. Preoblečen je 1x na dan in to zvečer. Pa je eden od njiju alergik, drugi pa ne.... Imamo pa v družini hude alergije po moji strani. Tako da ni vse samo umazanija. Je pa dobrodošlo, da zdravniki apelirajo na mamice, ker ene res pretiravajo, prekuhavajo flaške do ne vem kdaj, dude bog ne daj da padejo na tla, otroci ne smejo v peskovnike, preoblačijo jih non stop..... Pretiravanje če vprašate mene.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 31
8.6.2008 10:08:45   
staši
Totalno se strinjam s tem zdravnikom in tudi moja dva lahko rečem da pojesta kar nekaj svinjarije po domače povedano.Tudi na vrt po korenček gresta ga iskat prav tako kot si ti napisala .Je pa res to da je v tem času vse tako zastrupljeno da ne veš ali so tudi pridelki npr.ki jih imamo na vrtu res še "zdravi"

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 32
8.6.2008 11:34:27   
Blejka26
ne mojedve pikice na veliko srečo nista alergični..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 33
8.6.2008 11:35:18   
Blejka26
mi je pa hudo,ko slišim kaj takega..hudo mi je za starše in za otroke..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 34
10.6.2008 12:00:24   
izabella1
Moja mala je ful alergik, vendar odkar puza in rovari po tleh je kar bolš user posted image (hecam se, kao da potrdim teorijo)

Sem tudi sama vzgojena v nesterilnem okolju (da ne rečem ravno paconarskem), pa imamo v družini kljub temu kup intoleranc, alergij itd (že več rodov) To je pač dedna zadeva in vedno bolj se stopnjuje. Ves ta naš nov način življenja, poln E-jev, barvil, pesticidov, mikrovalovk itd... nas itak samo kvari in razvaja.

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 35
10.6.2008 12:05:31   
Freycha
saj je v bistvu prav povedal. Je pa tudi pozabil naslednja dejstva: da smo ljudje veliko bolj degenerirani, kot smo bili, da se alergije že dedujejo, da je tudi zemlja bolj zastrupljena in umazana, da v času naših staršev ni bilo centralnih kurjav, ki tudi posledično vplivajo na alergije itd........

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 36
3.8.2008 0:09:55   
Lunc_a
Se ne strinjamz njegovimi trditvami,če bi bilo temu tako,potem moj otrok sploh ne bi bil alergikuser posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 37
3.8.2008 0:47:31   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: thumbelina

Jaz pa mislim, da je tukaj več dejavnikov v igri
1. preveč sterilno okolje
2. Preveč plastike (in trdilcev plastike kot naprimer zloglasni bisfenola v flaškah) in E-jev
3. genetika igra veliko vlogo
4.mi smo generacija staršev, ki ni imela pojma o ekologiji, integrirani in ekološki pridelavi hrane in navsezadnje so naši starši in tudi mi veselo jedli solato z vrta ko so Rusi veselo zakrivali Černobil.....
5. Zda je v obdobju hladne vojne  naredila nešteto nadzemnih in podzemnih jedrskih poskusov in vse skupaj se mora nekje poznat....

Naša dva oba rasteta gor v totalni svinjariji zunaj, brskata po pesku, travi, tamali je tud probal že kakšno kepico zemlje (se mu hudo dopade). Stanovanje posesamo in pomijemo 1x tedensko in ne več. Preoblečen je 1x na dan in to zvečer. Pa je eden od njiju alergik, drugi pa ne.... Imamo pa v družini hude alergije po moji strani. Tako da ni vse samo umazanija. Je pa dobrodošlo, da zdravniki apelirajo na mamice, ker ene res pretiravajo, prekuhavajo flaške do ne vem kdaj, dude bog ne daj da padejo na tla, otroci ne smejo v peskovnike, preoblačijo jih non stop..... Pretiravanje če vprašate mene.

Kot bi sama pisala. Le da je pri nas moja mama dejansko pucala in glancala sto na uro in še zmer je naravnost obsedena s čistočo. Odkar sem na svojem, ravno čez kupe ne skačem in z lopato tudi ne kidam,  sicer pa zelo zmerno. Po tleh pomivam 1 x tedensko, sesam običajno tik pred tem, razkužilnih čistil nimam (namensko), okna so pomita 1 x letno, če je treba ali neuser posted image user posted image , posteljnino preoblačim na 2-3 tedne. Moja mama bi pri meni umrla od svinjarijeuser posted image .  Sama sem alergik, z imunskim deficitom sem se borila do 10. leta, pa še zmer nisem neka perla, hitro in resno zbolim. 1. sin je alergičen na cepivo in na nekaj pelodov, pa hujših težav nima. 2. sin je elementarni alergik (mleko, jajca, pšenica, soja, jagode,...), oba sta huda deficitarca, 2. tudi nedonošen. Flaše in cuce sem za oba sterilizirala do 3. meseca, sicer nobene stvari ne steriliziram, izjemoma po bolezni. Ta velik ogromno bolan, tamali za zdaj malo, pa tisto resno - tko da jaz dam največ na genetiko. Če s sabo na svet prineseš nič imunskega sistema, kar ga pa je, je podivjan, lahko doma koplješ po dreku ali pa živiš pod steklenim zvonom - na koncu boš na istem. Dejstvo je, da se nam narava kruto maščuje za vse, kar so in kar počnemo z njo. Pa še nas ne izučiuser posted image !

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.