nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec Alergije so tudi posledica vseh barvil, sladil, konzervansov in ostale kemije v naši hrani. Včasih je bilo tega precej manj in se telo temu ni upiralo. Sedaj pa imamo razne E-je skoraj v vsaki jedi in je imunski sistem zmeden, ker prekomerni vnos vsega tega prepozna kot tujek. Naredi obrambni mehanzem, ki se bori proti vsem mogočem. Jasno, da se organizmu zmeša, da sovražnika vedno ne prepozna, pa to spoznamo kot alergijo. Ne vem, meni je to bolj logično, kot da je vsega kriva manjkajoča kila dreka. Ja, na nek način je to res bolj logično, ampak le če gledamo danes nosečnice, ki skoraj dobesedno nehajo živeti, ko zanosijo, beri nehajo jesti to in ono, ker je kao škodljivo itd. Po mojem laičnem mnenju, se otrokov organizem v 9 mesecih lahko navadi a vse te konzervanse in kemikalije, ki jih prinaša sodobna hrana, če nosečnica take stvari (po pameti) uživa tudi med nosečnostjo. Če otrokov organizem ni v 9 mesecih bil deležen enega E-ja, enega kozervansa ene jagode, marelice, gobe, ..., potem je logično, da njegov organizem ob prvem stiku s temi stvari reagira s šokom - alergijo. In po tej logiki mogoče ne bi bilo neumno narediti kakšne raziskave o alergijah med romskimi otroki neosveščenih mater in odraščujočih v svinjariji, ter otroki sodobnih histeričnih mater, ki že med nosečnostjo ne uživajo npr. marelic, otroka pa takoj po rojstvu nenehno brišejo z baby (hahaha - čisto nekemično, kajne) robčki.
|