mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: thumbelina Jaz pa mislim, da je tukaj več dejavnikov v igri 1. preveč sterilno okolje 2. Preveč plastike (in trdilcev plastike kot naprimer zloglasni bisfenola v flaškah) in E-jev 3. genetika igra veliko vlogo 4.mi smo generacija staršev, ki ni imela pojma o ekologiji, integrirani in ekološki pridelavi hrane in navsezadnje so naši starši in tudi mi veselo jedli solato z vrta ko so Rusi veselo zakrivali Černobil..... 5. Zda je v obdobju hladne vojne naredila nešteto nadzemnih in podzemnih jedrskih poskusov in vse skupaj se mora nekje poznat.... Naša dva oba rasteta gor v totalni svinjariji zunaj, brskata po pesku, travi, tamali je tud probal že kakšno kepico zemlje (se mu hudo dopade). Stanovanje posesamo in pomijemo 1x tedensko in ne več. Preoblečen je 1x na dan in to zvečer. Pa je eden od njiju alergik, drugi pa ne.... Imamo pa v družini hude alergije po moji strani. Tako da ni vse samo umazanija. Je pa dobrodošlo, da zdravniki apelirajo na mamice, ker ene res pretiravajo, prekuhavajo flaške do ne vem kdaj, dude bog ne daj da padejo na tla, otroci ne smejo v peskovnike, preoblačijo jih non stop..... Pretiravanje če vprašate mene. Kot bi sama pisala. Le da je pri nas moja mama dejansko pucala in glancala sto na uro in še zmer je naravnost obsedena s čistočo. Odkar sem na svojem, ravno čez kupe ne skačem in z lopato tudi ne kidam, sicer pa zelo zmerno. Po tleh pomivam 1 x tedensko, sesam običajno tik pred tem, razkužilnih čistil nimam (namensko), okna so pomita 1 x letno, če je treba ali ne , posteljnino preoblačim na 2-3 tedne. Moja mama bi pri meni umrla od svinjarije . Sama sem alergik, z imunskim deficitom sem se borila do 10. leta, pa še zmer nisem neka perla, hitro in resno zbolim. 1. sin je alergičen na cepivo in na nekaj pelodov, pa hujših težav nima. 2. sin je elementarni alergik (mleko, jajca, pšenica, soja, jagode,...), oba sta huda deficitarca, 2. tudi nedonošen. Flaše in cuce sem za oba sterilizirala do 3. meseca, sicer nobene stvari ne steriliziram, izjemoma po bolezni. Ta velik ogromno bolan, tamali za zdaj malo, pa tisto resno - tko da jaz dam največ na genetiko. Če s sabo na svet prineseš nič imunskega sistema, kar ga pa je, je podivjan, lahko doma koplješ po dreku ali pa živiš pod steklenim zvonom - na koncu boš na istem. Dejstvo je, da se nam narava kruto maščuje za vse, kar so in kar počnemo z njo. Pa še nas ne izuči !