|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča in vtikanje v naju in dojenčka
4.6.2008 8:06:38   
kristinaj
če ji ne zna mož povedat kar vama gre, pa dej ji ti.... povej ji, da če jo boste potrebovali jo boste poklicali, če ne pa , naj bo na svojem ljubem domeku in naj se ne vtikava v vašo družino..........

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.6.2008 9:48:37   
Ursi2
ah, sej mož me ni hotel obremenjevati s tem in mi sploh ni povedal, kaj vse mu govori, pol je pa enkrat mu utrgalo, ker je bil res zmatran, znerviran od službe, njegovih, renoviranja hiše in mi je pač vrgu v obraz, kaj vse mora poslušat in da naj ga ne nosim k nnjima, če vidim, da se mali joče. Jz sem ga sam gledla, ko osel v nova vrata, o čem on to meni. Pa sem rekla, da bi blo fajn, da mi pove, kaj se dogaja, da ne morem vohat, kaj ma on v glavi, pol  sma se pač ruknala, ampak sma se pol kr hitr poštimala. Na žalost sta pa njegova dva glih slišala, kk je on znorel (pa tk, v njegov zagovor, je blo to prvič, da se je res tk razkuru od kar sva poročena. sej se skregama, ampak ne tk.) in pol pride meni ona naslednji dan po vseh teh izjavah in ko ni hotla otroka nama dat(bil je star približno mesec), da kk sem boga, da bi me tk rada mal pocrtlala, ker se ji tk smilim, p a sem bolana, pa vročino, pa malega morem met,......-Sem ji pa rekla, da hvala lepa, da mene ni treba crtlat, da nisem tak tip, ki bi si to želela, da mene crtla moj mož in da on obvlada, drugi pa ne. In mi nazahj, ja da je slišala včeri, kk on mene crtla in me ma lepo. Mi je pa dvignalo totalno in sem ji rekla, da naj neha, da unadva se skregata skor vsak dan tk, da ju sliši cela ulica in ga ona z vsemi mogočimi žaljivkami obsipa, pa je vse ok in nimama kaj za rečt, midva pa sma se po kakem mesecu ruknala pa se pol v miru zmenla, je pa zdej on že najslabši. In je bla čist užaljena in se je obrnala in rekla, da je ona z mano opravla, da je tk nočem in jo vstran naganjam in da sem .........................!Sploh se mi ne da pisat, kaj vse mi je rekla in se je pol možu sec+veda drla in naju preklinjala in pošiljala v ne vem kam, ker ona hoče sam dobro in je tk vredu, midva  sma pa barabe. Pa sem mislila, ok zaradi mene. In sem si rekla, da bom lepo tiho in ne bom možu nč rekla, ker je že tk jezen na svoje. in seveda mu je potem naslednji dan, ko sta šla on in njegova mama skup v službo povedla, kaka sem jz, da je opravla z mano in še ne vem kaj, pač totalno okrog je obrnala zgodbo. Pa sem se jz sam smejat začela pa sem rekla, ja tud prav, sem pač najslabša možna snaha, kar jih je. Pa mi je reku, da naj pa jz povem, kk je blo in sem mu povedla res čist dobesedno, kersem skoz premlevala v glavi in še danes vem za cel pogovor kk je potekal, pa je bil čist šokiran, kaj je njegova mama ven spravla.

Pa to ni blo prvič.
Smo bli pri enem mesecu v posvetovalnici in ker je mojga miška matralo, če sem jedla mlečno, sem se pač temu malo odpovedala, pa sem to zdravnici rekla in je rekla, da bo dala v laboratorij in so mi tam goir napravli vrečko. Mali je bil pa že tam tk da je hotel jest, ampak med pregledom ni mogu, pol v avtu je pa zaspal. in smo prišli domov sem mu pa mogla nujno, dat že vrečko dol in ga nisem mogla prej še pol ure dojit, da bi bil priden, ko bi ga previjala. Tako sem ga pač hitro(kolkor si pač hiter pri enem mesecu) odvila, mu vrečko dol in potem hitro previt in ga oblečt. Ker smo pa delaLI v hiši pa je bla hiša precej mrzla ga pač nisem napol oblečenega dojila, ker je tak zlo zmrzljiv. In je kr jokal in mi je blo že meni težko, ampak sem mu govorla zravn, pa mu mal pela, pač, da bi se mal umiru. Pa prijuri tašča gor in mi začne, da naqj neki nardim, da se mi mali tk joče, da ga bo fras zagrabu in da sdse ji smili in naj ga malo k sebi stisnem pa potolažim. Sem ji pa rekla, da ga poznam in vem  da ne bi čisto nič pomagalo, ker je lačen in ga mu jew mal hladno, da edino, kar lahko nardim je, da ga čimprej previjem in oblečem, da bo jedu, ker če ga bom k sebi stiskala, bo sam dle trajalo inb še trikrat bolj se bo jokal, ker se bo razjezu, ker bo misli da bo dobil zizo, je pa ne bo. In je spet rekla, ja itak ti tk vse najboljš veš, nč več ti ne bom rekla,..... in užaljena šla dol in se ni več menla z mano. Jz pa sem bla od tistega dneva naprej čist konc. Ko je mali sam mal zacmevkal sem že skočla, strah me je blo, ko se je med previjanjem začel jokat ali cmevkat sem ga že k sebi pa crtlala pa dojila, da bi bil tiho pa pol do konca previla, tk da je trajalo previjanje več ko pol ure. Včasih sem se jokala zravn, ko je sam zacmevkal, pa so ga krči matrali,..... Mož me je čudno gledal ampak je bil tolk malo doma, da mu nisem hotla še tistega pokvarit in ga obremenjevat. No pol mu je pa mama spet rekla, da če sem še kr jezna, pa mož ni vedu zakaj bi bla in mu je rekla, da pač se je Luki jokal, ko sem ga previjala in da mi je prišla rečt, da nasj ga hiter previjem,, ker je lačen, da bo lahk pol jedu, jz sem se pa hotla še špilat z njim in se crtlat, mali se pa totalno jokal, in da jo je strah za malega. Tk da res zna ona obrnat zgodbo, da ona izpade boga.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.6.2008 10:02:04   
Anonimen
urška, ne ne bo dost dobr zame, ker nisem mislila v tem smislu, kot si ti nazaj napisala- pač veliko jih je tukaj ki sodijo in napišejo npr,. tako kot si ti, pa še same niso nikoli bile na tem, so brez otrok.....zato sem pač mnenja da ni treba nekoga zafrkavat na ta način, kot naj bi se že včeraj odselila zaradi take malenkosti al kako???? zaradi tvoje ločitve pa žal mi je zate , te ne poznam, ne sodim in tega ne privoščim nobenemu......še posebaj če so vmes še starši krivi

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
4.6.2008 10:26:58   
Majuska
Ursi, z vsakim sekiranjem boš imela manj mleka, tvoji občutki in jeza na taščo pa se prenašajo na otroka. Enkrat za vselej naredi mir pri hiši, tašči in možu povej, kaj te tišči, potlej se pa raje posveti malemu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.6.2008 10:39:52   
mojamura
huh....tudi sama nima perfektnega odnosa s taščo, zato ti edino lahko povem, da je probaj čimbolj izogibat njene 'družbe', ko si sama zgoraj s tamalim zakleni vrata, da ne bo mogla kar notri vdret. pa imej veliko volje, poguma in živcev, ker jih boš še prekleto rabila

srečno!

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.6.2008 12:30:57   
urška
tekila, nimam navade se oglašat na temah, kjer se pogovarjajo o stvareh o katerih nimam pojma. (ne razumem koga sem s svojim postom zafrkavala) se pa prav dobro spoznam na vmešavanje tašče v vsako malenkost. in vem kam take stvari pripeljejo. in ker sem sama poskusla vse možne variante preden sem se seveda ločila, vem, da se s takimi taščami kot jo ima avtorica teme, ne da živet. že nasplošno sem mnenja, da mladi in stari ne gremo skupaj. ampak če smo vsi po malem pametni se da.
in če se je tebi zdelo, da avtorica teme tle samo pretirava, očitno nisi nikol tega doživela.

je pa res, da je bil moj odgovor kratek in preprost in se je mogoče slišalo kot da na pamet govorim.  zaradi izkušnje ki jo imam pač o takih stvareh ne razpredam na dolgo in široko, ker se mi zdi odgovor čisto preprost.

na žalost je moja družina šla v maloro zaradi takih 'malenkosti' kot jih je opisala avtorica teme.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.6.2008 12:42:45   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: urška

tekila, nimam navade se oglašat na temah, kjer se pogovarjajo o stvareh o katerih nimam pojma. (ne razumem koga sem s svojim postom zafrkavala) se pa prav dobro spoznam na vmešavanje tašče v vsako malenkost. in vem kam take stvari pripeljejo. in ker sem sama poskusla vse možne variante preden sem se seveda ločila, vem, da se s takimi taščami kot jo ima avtorica teme, ne da živet. že nasplošno sem mnenja, da mladi in stari ne gremo skupaj. ampak če smo vsi po malem pametni se da.
in če se je tebi zdelo, da avtorica teme tle samo pretirava, očitno nisi nikol tega doživela.

je pa res, da je bil moj odgovor kratek in preprost in se je mogoče slišalo kot da na pamet govorim.  zaradi izkušnje ki jo imam pač o takih stvareh ne razpredam na dolgo in široko, ker se mi zdi odgovor čisto preprost.

na žalost je moja družina šla v maloro zaradi takih 'malenkosti' kot jih je opisala avtorica teme.

In jaz mislim, da je bil tvoj odgovor čisto jasen.  V bistvu JE edina prava rešitev to, da se mlada družina odseli. Sem živela s svojimi starši s katerimi se sicer razumem, ampak odkar pa živimo na svojem, pa se zastopimo milijonkrat boljše kot kdajkoli prej in noben se v nobenega ne vtika - ker si itak ne gledamo pod prste.

Men je včasih oči rekel - kako naj bom tiho, če pa se vse odvija pred mojim nosom in vse vidim in vse slišim?. Njemu se je pač vnuk smilil kot vnuk - jaz sem ga vzgajala kot sina in relacija NI ista.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.6.2008 13:38:58   
Anonimen
Se podpišem pod Volgo, dobra si, danisi popustila, ker glede na sekiranje se mi zdi, da nisi tok trdna. Saj, najlažje je reči ne sekiraj se, vem, vendar ti stopi na živec. Jaz ji ne bi ničesar vel dokazovala, če bi bil otrok lačen, bi ji ga brez besed vzela iz naročja, na vsa njena pametovanja pa bi kimala in govorila ja ja. Pa čimprej se odselite od nje!

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
4.6.2008 15:41:10   
Anonimen

je pa res, da je bil moj odgovor kratek in preprost in se je mogoče slišalo kot da na pamet govorim. zaradi izkušnje ki jo imam pač o takih stvareh ne razpredam na dolgo in široko, ker se mi zdi odgovor čisto preprost.
...joj urška narobe sva se razumeli, ne vem če si prebrala moj post na to temo, ampak nisem s tem mislila da avtorica pretirava kar sem tebi napisala ampak, da nekateri pač pišejo tako......pa še sami niso na svojem ali kaj takega probali.....oprosti  jaz sem tvoj odgovor pač razumela kot da je zate to malenkost, da se ti to zdi brez veze in da si zato napisala da če bi se včeraj odselila bi se prepozno.........jaz sem ji pa svoje mnenje napisala že na začetku- lahko prebereš.....res se nisva prav razumeli

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
4.6.2008 16:04:08   
urška
samo napačno razumevanje postov, torejuser posted image
glavno da se zdaj štekava. user posted image

jaz sem torej za to, da se odselite, preden ti tašča vse živce požre in uniči familijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.6.2008 16:40:37   
Anonimen
ja se štekava, pač nesporazum......ja če je že sedaj tako kaj še bo.......si ne predstavljm, da bi tako živela, je že drugih stvari dovolj služba, otroci, šola..........ne da bi se potem še z taščo in tastem cele dneve ukvarjala, ni vredno svojega življenja.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
4.6.2008 19:45:27   
urška
točno tako, tekila. zdej se čist strinjam s tabo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.6.2008 20:33:24   
Ursi2
Ma, sej bomo vidli, kako bo. Mogoče bo zdej kaj bolš, ker smo v medetažni hiši in sta bila onadva ravno vmes, ker midva imava spalnico in otroško sobo gor, kuhno in dnevno pa spodaj in imamo isti hodnik. Sedaj pa smo malo preuredili, se preselili in naredili zid. Bomo vidl, kaj bo.Mogoče. Sranje je, ker smo ravno renovirali in sma se zakreditirala tuki, tako da niti slučajno ne morema kam, niti nimama več kakih prihrankov. Sej večino časa kar gre, ko mam vredu dneve je vredu pa se ne sekiram in se nasmejim ali pa preslišim oz. jo odklopim, sam če so pa taki napeti, sitni ,...........dnevi, pol pa ne morem, in ko zanalašč se spomnem še za vse kaj je rekla. Pa ko bi se vsaj lahko s kom pogovorila. Še sreča, da si lahko tu dam malo duška. Sej z možem se malo o tem že pogovarjava, vendar me čisto tudi ne zastopi, velko ga ni doma pa tudi nočem preveč njegovih mu šimfat, ker tudi meni ne bi blo, če bi si on dal duška pri mojih.
Pa vem, da kera misli, da pretiravam in da bi mogla bolj potrpet. Pa mislim, da sem bla dost dolgo tiho. Letos boma 6 let poročena in tako dolgo že tudi živim tukaj in sem res zelo malo kdaj kaj rekla, ker sem si mislila svoje pa se nisem z njo preveč ubadala, ampak zdej pa nisem več samo jaz oz. samo midva, ampak je tuki tudinajin sonček in še več jih bo, sedaj pa ji ne bom več pustla, da bo tulila in pamet solila kako ji bo pasalo.Pa si mislim, da pretiravam pa da ni tk hudo in da sem pač mal preveč občutljiva, ker sva res kar dolgo čakala in delala na tem, da sva ga končno dobila in nočem da mi ze lepe trenutke pokvari. Sam pol se pa spomnem njene izjave, ko je mož rekel, da gre na rentgen kolkov (ja, na uz se gre, ampak naju so napotili na rentgen), pa je doblačisti ****is, da boma ubila tega otroka, najprej ga stradama, pol pa še na rentgen. Ni pomagalo, da sva ji rekla, da gre za uz. Sploh, ko da je gluha, samo da sma nora in budale in ne vem kaj vse še. Mislim, človeku res samozavest in samopodoba ful zraste.
Pol sem pač vidla, da malega po mlečnem šravfa in sem se temu odpovedla, citrusov, orehov, jagod in tega pa že od prvega dne ne jem, ker so alergeni in mi res ni problem se malo odpovedat, in sem ji že prvi dan pač povedla, da tega ne bom in tudi zakaj ne in da mi je tudi patronažna to svetovala, še posebej, ke4r so alergije v družini. Pa sem ji mogla še vedno vsak dan vsaj trikrat povedat, da tega trenutno ne jem.
Pol pa je že svetla mi za vratom pa vzdihovala,. kk je njen pobič bogi ko ga tk šrasvfa in govorila, kk velko joka in to je bila še dodatna motivacija, da sem se mlečnim odpovedala, ker ga je tako pač precej manj šravfala, pa mi je ona prišla vsaj petkrat na dan povedat, da ina na mojem mestu bi pa že vse jedla, da če pač malo joče pač naj. Mislim, halo.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 38
4.6.2008 22:30:26   
dido
Srce se mi para, ko sem te prebrala, saj sem čutila kako zelo trpiš ter kako zelo ti je hudo. Zlahka se postavim v tvojo kožo, saj sem doživljala podobno. Najprej je bilo, da ne znam dojiti, potem, da nimam mleka, potem, da ni dovolj kvalitetno mleko, potem da je lačen, da mu naj dom dodatek, potem, da je moje mleko nehranljivo, siljenje z dudo kljub temu, da ni hotel imeti dude. No, pri nas se ni končalo pri dojenju, ampak še je dodala, da ne sme jokat, da ga ne znam oblačiti, da kot mama nič nisem vredna, da nič ne vem, da mu ne dajem za pit, da ne bo nič jedel, ker se je pri 4.mesečih še samo dojil, da ...Joj, če bi ti naštevala, pa se raje ne spominjam. no, padla sem v poporodno depresijo in še danes pri treh letih dvomim v sebe kot v mater.
Ugotovila sem, da sem bila sama kriva, saj se nisem hotela kregat in nisem nič rekla. Po letu pa pol, pa mi je poknilo in sem vse povedala in kljub temu, da je vse zanikala, da ona pač tega ni delala, govorila, da je na koncu izpadla ona kot žrtev, je sedaj stanje tako, da ne dobim vač nepotrebnih nasvetov, da se več ne vtika ter me vsaj na videz kot mamo sprejema.
Sem pa imela eno srečo in  sicer, da sem imela moža popolno na svoji strani in ni niti enkrat podvomil v najin prav.
Postavi se ji po robu ali pa idi čim dalje vstran od nje, ker te lahko vse to uniči ali pa uniči tvojo družino, mojo je skoraj...

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 39
4.6.2008 23:55:24   
sneška_
Urši glej glih zaradi svojega sončka se smej in bodi vesela.Ker dojenčki čutijo ko so mamice napete in nervozne. Drugo če že dojiš pazi na mleko ker ti se lahko zgodi da bi ga ob stresu zmanjkalo. Zato sem prej napisala da se ne ubadaj z njo in bodi vesela. Presliši je kar govori in po svoje delaj.  Jaz ko nisem vedela nekaj lepo telefon v roke pa patronažno vprašam. In zdaj  ko rabim vprašam brez razlike da mi je to drugi otrok in da je vsak otrok poseben.

Tvoj sonček si ne zasluži zagrenjeno in nervozno mamico pa tudi če bo treba postavi ji se po robu. Najpomembno je da  si dobra mamica in verjami da ti bo lažje.Ker časi ko smo mi bili otroci in način na kateri so najini starši nas čuvali so drugačni. Zato obstajajo posvetovalnice pa pedijatri pa patronažne sestre in drugi strokovni ljudje.

Tako da  svojo taščo daj na ignore zaradi sebe in tvojega sončka in z možem se pogovori. 

Najdojenček

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?