|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tašča in vtikanje v naju in dojenčka
3.6.2008 21:56:04   
Ursi2
Punce, morem si dat mal duška. Kr ne gre mi iz glave, pa čeprav je od tega že dober mesec in me je strah imeti več otrok, čeprav si jih želim.
No da povem zakaj se gre. Naš sonček se je rodil se je s komaj 2380g in 45,5 cm, shujšal na 2320 g, po 5 dneh, ko smo šli, pa je imel 2490 g. No, pri dve mesecih pa je imel že 5240g in 56 cm. Me prav zanima, koliko ima sedaj. Počasi bo star 4 mesece, vendar je bil bolan in nismo imeli posvetovalnice pri treh mesecih. Mislim  pa, da bo kr lepo številko pokazalo, kr nekje blizu 7 kg. In če se sam spomnem, kako smo imeli doma, da nimam vredu mleka, da matram otroka, ker ga mam lačnega, da moje mleko ni dovolj kvalitetno,................ Ni blo važno, kaj sma rekla, da ni bolj zdravega, kot maminoi mleko, sma jim dala mnenja 10 zdravnikov in patronažnih na pladnu pa sma bla najslabša, ki nama ni mar za malega in ga matrama, da se nenormalno veliko joka,................Še zdej mi kr obrne želodec, ko pomislim in si ne upam imeti naslednjega, ker mi ni jasno, kako bo pol. Res je, da je moj veliko jedel, še posebej popoldan, ker je hotu 4-5 ur skupaj skor skoz jest. Malo pa mu je pasalo, ker ga je šravfalo in je blo potem boljši. Ampak to nisem mogla dopovedat. Pa jima niti to, da mali prav vidno raste in se redi ni dokaz in mislim da še zdej mislita, da ne delam prav. Vem, da nima smisla poslušat in se ubadat z njima, ampak, da bo pa pri naslednjem tud tk, bo pa kriza, ker sem veliko sama brez moža ob večerih,živimo pa skupaj v hiši z njegovimi. Zdej pa bom mogla tavelkega spravit spat, ta drugi se bo jokal, ker bo hozi bit še kaki dve uri prikloplen, spodaj pa tašča: ja kaj pa je pobeku, marija sveta, bogo dete. Kaj je narobe?, pa kaj je, zakaj jočeš, dej ga meni, ga bom jz mela,...........................user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
In kar je blo najhujši, kosem jima ga nesla pač, da bi ga malo mela in ga pocrtlala, je pa res, da sem bla skor ziher, da bo za neki cajta, ampak sem jima rekla, da sma jedla ampak ko bo jokal bo hotu jest, da mi ga naj prineseta, da ne bo kaj drugega pomagalo. Pa ni blo šans. Mali se je začel jokat in je una vzdihovala tam nad njim, ja bošček, ja kaj je narobe, pa kaj jočeš, ............... in sem ji rekla, da je lačen in mi ga ni prinesla, pa sem rekla možu, naj gre ponjga, ker nisem hotla, da bi izpadlo, kot da jima ga jemljem, pa mu ga nista hotla dat, ampak sta se spravbla na njega, darevež strada in ne vem kaj vse, sta mu in da ga ne data, da ga bota unadva porihtala, mali pa je skor dušo zravn zgubu in je v tem zaspal od utrujenosti. j Jz sem bla čist fertik. Tresla sem se cela, na bruhanje mi je šlo in sem bla na tem, da popokam in grem, pa me je mož nekak pomiru, ampak po tistem pa jima nisem nekaj časa ga ne dala, samo tk, da sem  ga jz mela. Pa sta mela še velko za povedat, da je sestradan in da mu morma dat dodatek in ne vem kaj, meni pa mleko teklo, tk ko noro, pa sem si ga ven spumpala, ker je trdila, da mam samo vodo in da ziher ni nič maščobe gor in sem ji pol pokazala, kolko se je nabralo na vrhu, pa še kr ni pomagalo. Pol sem ji pA rekla, da mam dost, da je to najin otrok in da je lahko brez skrbi da mu želima najboljš in da ni nič boljšrga kot pa da ga dojim in da če bo treba fa bom pa dojila tud25 ur na dan, da mi ni problema, sej ga bom jz in ne ona in če pa ji kaj ne paše, pa naj ma ona svojga otroka in ga štima kkr ji paše. Je bla itak da užaljena in ne vem kaj vse še,ampak sem pa mela zato pa mir. Je pa govorla okorog, kolko se naš joče in da ne pustima nič, da bi kaj svetovala. Pač ne more iz svoje kože
No zdej smo pa že tam, ko mi pravi, da je pa že skor predebel. Itak pa, da se še vedno dojiva.
Vem, da bi ji tud pasalo, da bi imela dodatek, zato ker bi lahko ga pol ona mela, midva bi pa šla po svoje, ker bi že zdej naju kr ne vem kam poslala ona bi pa Lukeca rihtala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tašča in vtikanje v naju in dojenčka
3.6.2008 22:13:38   
Naja30
Mogoče si še malo občutljiva zarad hormonov. Ne si tega toliko h srcu vzet, ker nima smisla. Samo sebe in svojo družino spravljaš v slabo voljo. Če so oni spodaj in vi zgoraj, zapri vrata, zakleni in briga te, kaj si mislijo in kaj govorijo. Ti veš, da sama najbolje poskrbiš za svojega otroka.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.6.2008 22:14:06   
Rakica_80
user posted image user posted image user posted image Beži iz te hiše čim dlje, če ne bo tebe in otroka uničlauser posted image user posted image user posted image

Jaz nevem zakaj in kako lahko nekdo tako trpi, za kakšno cenoooouser posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz verjamem, da se eni razumejo, ampak pri večini ..................nikoli negrejo starejša generacija in mlajša skupaj.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.6.2008 22:21:18   
Anonimen
ursi 2  dopovej jima, da je to vajin otrok in ne njun in da sta onadva že imala priložnost vzgajati in rihtati svoje otroke , zdaj pa naj pustita še vama, da jo imata in jih rihtata po svoje....saj ne rečem, vedno ti kdo da kak nasvet, pa ti velikokrat prav pride, če je pa preveč je pa preveč... .poizkusite se pogovoriti najprej na lepo.....če pa ne bo šlo, pa malo drugače ...pač tako je, če pa se pustiš, pa lahko manipulirajo s tabo celo življenje. jaz bi se pogovorila, ker bo slabše in slabše ti boš pa brez mleka ostala zaradi sekiranja.

(odgovor članu Ursi2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.6.2008 22:24:41   
Rakica_80
če pa se pustiš, pa lahko manipulirajo s tabo celo življenje. jaz bi se pogovorila, ker bo slabše in slabše ti boš pa brez mleka ostala zaradi sekiranja.
[/quote]

Se strinjamuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.6.2008 22:28:02   
Anonimen
BEBI III  midve imava pa očitno isto pamet....in mišljenje....že na dveh temah se strinjaš z mano-user posted image

(odgovor članu Rakica_80)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.6.2008 22:40:03   
Rakica_80
Ja res imamo isto razmišljanje in pametuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image malo je takih, ki so tu na forumuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.6.2008 22:42:25   
Anonimen
In kar je blo najhujši, kosem jima ga nesla pač, da bi ga malo mela in ga pocrtlala, je pa res, da sem bla skor ziher, da bo za neki cajta, ampak sem jima rekla, da sma jedla ampak ko bo jokal bo hotu jest, da mi ga naj prineseta, da ne bo kaj drugega pomagalo. Pa ni blo šans. Mali se je začel jokat in je una vzdihovala tam nad njim, ja bošček, ja kaj je narobe, pa kaj jočeš, ............... in sem ji rekla, da je lačen in mi ga ni prinesla, pa sem rekla možu, naj gre ponjga, ker nisem hotla, da bi izpadlo, kot da jima ga jemljem, pa mu ga nista hotla dat, ampak sta se spravbla na njega, darevež strada in ne vem kaj vse, sta mu in da ga ne data, da ga bota unadva porihtala, mali pa je skor dušo zravn zgubu in je v tem zaspal od utrujenosti. j Jz sem bla čist fertik.

Ce je to najhuje, kar se ti je v zivljenju zgodilo.....lahko mirno spis user posted image .

(odgovor članu Ursi2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.6.2008 22:45:04   
Anonimen
Ja res imamo isto razmišljanje in pamet malo je takih, ki so tu na forumu
    hahahaha    kaj pa si po horoskopu, če ni skrivnost???lahko pa je razlog, .....da sva blond z normalno pametjouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.6.2008 22:45:10   
urška
in kdaj se mislite potem odselit? če bi blo včeraj bi blo še najboljš. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.6.2008 22:46:52   
ZmajTolovaj
Pa kaj te boli patka, rec ji, naj se zase briga, to je tvoj otrok; mislim da si mlek pumpaš pa ji ga kažeš, kok je mastno, je pa adijo. Najboljš, da ga neseš na analizo v kak laboratorij, da boš mela črno na belem. Nimam besed.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.6.2008 22:47:05   
Netopirčy81
Preveč se pustiš!Jest bi znorela že ob izjavi, da matram otroka in glede hranjenja...user posted image . Najbolje da razčistiš z njo in možu tudi poveš, kaj in kako in da tako ne gre več. Upam, da se bo situacija uredila.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.6.2008 22:48:19   
mika
Kaj naj ti napišem.....od takšne tašče bi  letela daleč proč, kolk bi me noge nesle. Men se za kregat ni, da bi pa nekdo tako hodil po meni, pa ne bi dovolila.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.6.2008 22:49:54   
Anonimen
Kaj naj ti napišem.....od takšne tašče bi  letela daleč proč, kolk bi me noge nesle.

Ne vem.
Nekdo, ki s filigransko natancnostjo belezi vsak tascin korak in pripombo...ne vem, ce je sposoben samostojnega zivljenja.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.6.2008 22:51:05   
Anonimen
urška....pa si se ti že odselila kam????

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
3.6.2008 22:51:36   
mika
Nekdo, ki s filigransko natancnostjo belezi vsak tascin korak in pripombo...ne vem, ce je sposoben samostojnega zivljenja.

A ne dela to tašča?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.6.2008 22:54:51   
Anonimen

A ne dela to tašča?

Pa ona isto...user posted image .

Samo oni stavek, ki sem ga citirala, mi je padel v oci...pa sem ga brala in brala in ni bilo konca....user posted image . Zdaj sem preletela se ostale. Saj ni nic kaj takega, cesar sama ne bi slisala. Samo se mi ni zdelo konec sveta...user posted image .

Recimo vprasanje, a SPET joka? Lahko ga vzamemo kot vtikanje, kot sporocilo, ti si nesposobna mama, lahko kot samo usput vprasanje. Pac ce imas dojencka ves, da dojencki jokajo, spet in spet. Vprasanje je samo, kako si ga sami potem razlagamo in filigraniziramo.

< Sporočilo je popravil Mič II -- 3.6.2008 22:55:32 >

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
3.6.2008 22:59:22   
sneška_
Kje je zdaj tašča ali ap mama da mi dojenčka na 5 min vzame iz rok.user posted image user posted image

Ma daj punčka ne daj si k srcu preveč. Uživaj v svojem dojenčku in se lepo smej.user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image  

Najdojenček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.6.2008 23:00:47   
Anonimen
ampak sta se spravbla na njega, darevež strada
mali pa je skor dušo zravn zgubu in je v tem zaspal od utrujenosti.

Da sfiligraniziram se malo...user posted image .

Sestradan dojencek ne bo zaspal od utrujenosti. Drl se bo do onemoglosti, dokler mu ne das jest...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
3.6.2008 23:06:57   
pety78
Pa smo spet pri taščah...user posted image

in sem ji rekla, da je lačen in mi ga ni prinesla, pa sem rekla možu, naj gre ponjga, ker nisem hotla, da bi izpadlo, kot da jima ga jemljem, pa mu ga nista hotla dat, ampak sta se spravbla na njega, darevež strada in ne vem kaj vse, sta mu in da ga ne data, da ga bota unadva porihtala, mali pa je skor dušo zravn zgubu in je v tem zaspal od utrujenosti. j Jz sem bla čist fertik. Tresla sem se cela, na bruhanje mi je šlo in sem bla na tem, da popokam in grem,

Čisto preprosto...greš do tašče, vzameš otroka, poveš da se gresta podojit in lep pozdrav. Brezveze take zdrahe delat!
Pa kar ti reče, če ti ni všeč, pač čez eno uho noter in skozi drugo ven. Na vsak stavek in besedo se pa res ni potrebno obešat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.6.2008 23:09:45   
Anonimen
Na vsak stavek in besedo se pa res ni potrebno obešat.

Ko je tasca v pitanju, vsa teorija v trenutku pade...user posted image .

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
3.6.2008 23:21:31   
massylou
Jst te pa čist razumem, Ursi2. Ko pač vidiš, da ne daje takih komentarjev zaradi komentarja samega, ampak zato, da iz tebe dela budalo. Mam tud sama zmaja v jagenjčkovi preobleki namesto tašče (ko pride domov poleg plašča in čevljev odloži še masko, ki jo ima za tujce, za domačega pa pravi obraz špara).
Mi2 sva se mogla čist skregat z njo. Se pol lep cajt ni menla z nama in je imela miljone pripomb in je bila žleht, pa jo je minilo. Jo zdej malo grdo gledam in se bolj malo menim z njo, pa je vsa sladka. Ko sem bila pa jaz prijazna z njo na začetku, si je pa drznila marsikaj. Rečt in naredit. MARSIKAJ!

Ne razumem žleht babnic, kako si drznejo mladi mamici budalosti trosit. Itak da si občutljiva, in prav je tako, ker je narava tako poštimala, da smo mamice na začetku take. Pa kasneje tudi, ampak na malo drug način. In če ona tega ne zastopi, se morata oba postavit njej po robu in kak zob pokazat. Predvsem mož naj te (vas) brani.
Žlehtnica nemarna babja.

Pa brez skrbi, če ji kaj nazaj rečeš te ne bo pojedla. Kar reči, da je tako za malega najboljše. Če bo pa še naprej svoje trajbala, ji pa lahko rečeš, da vidiš, da malega sploh ne mara, ker hoče da ne delaš tako, kot je prav... Njene besede uporabi proti njej, da bo videla, kako je to.
Drugače pa ignoriraj in si misli svoje. Boš še najmanj energije zgubljala. In živcev, ki jih za malega rabiš.
Pa čim prej stran. Tudi mi2 pospešeno delava na tem.

Upam, da boste ok, da boš prišla k sebi in se ne preveč sekirala zaradi zlobnih babjih gobcev. Srečno vsem 3, sploh pa tebi in malemu.
Pa še eno user posted image za srečo in user posted image  za mirnejše živce.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.6.2008 0:40:09   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: tekila

urška....pa si se ti že odselila kam????

ja jaz sem se. na koncu tudi ločila. bo dost dobr zate?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.6.2008 1:01:15   
mavrica24

se popolnoma strinjam z mnenjem massylou. user posted image
sem mela sama podobno izkušnjo z zelo posesivno in ljubosumno taščo, ki se je vtikovala v vsako stvar in imela nenehne komentarje in kjer na žalost ni veljalo: če spoštuješ, boš spoštovanje dobil nazaj in se bo drugi že unesel...

ker sem jaz prišla k hiši - sicer v najin prizidek z vsem ločeno, sem potrpela, da bo mir, se prilagajala, poskušala na lepo povedati kaj mi je ok in kaj ne - a ni pomagalo, je bilo polno vtikanja in pranja možganov ter cinizma, se nobena meja ali želja ni spoštovala: in je tašča celo mislila, kako fino pomaga in kako me mora prevzgojit in učit da bom dobra partnerka sinčku in ugodila njenim željam in kakšni prijateljici da sva...

in ko se ji nisem uklonila v vsem ter se ji začela umikati, tudi kaj povedala nazaj, sem bila najslabša, čudna, tečna, zaplankana, da jo zapostavljam, ji ne posvečam dovolj časa...je bilo polno nalaganja krivde, igranja žrtve, manipulacij...nekaj časa sem še trpela in si rekla, da ima slab dan ali da jo skrbi in sem svojemu govorila, da naj postavi mejo, a ker ni šlo, sem imela končno dovolj in najprej možu direktno povedala, da se tega ne grem več in naj mami postavi mejo, če hoče, da še živim tam, potem pa še tašči (tokrat ne zavito v vato), kaj me moti in česa ne pustim: da sem odrasla, da imava svoj odnos z možem in se že zmeniva med sabo kar se morava in da svojo mamo že imam, da me uči o življenju, če bom pa rabila kak nasvet bom pa sama prišla vprašat

Od takrat imam mir - sem raje čudna, občutljiva, trmasta, nevzgojena, scrkljana......kot pa da bi se zbala zamerit in trpela celo življenje, da mi nekdo soli pamet...tako delam in živim svoje življenje s svojimi vrednotami, v druge se ne vtikam ali jim silim svoj prav ter to pričakujem tudi nazaj...zato pustim možu, da se sam zmeni z mamo, ko je spet kaj in gre do njiju, kolikor mu pač ustreza...
če ima pa tašča tako potrebo po urejanju tujega življenja naj se usmeri v svojega, da bo zadovoljna, to ni moj problem...  zdaj vem, to ni več moja skrb, nikomur nisem naredila nič slabega in se več ne obremenjujem, da bi morala iti na dan ali dva pozdravit ipd. ker se spodobi ali ugodit tašči, če meni ni do tega, čeprav s tem tvegam, da me ne bo marala...in izplen: se veliko manj vidimo, a ko se, je ok, nismo skregani, če si je treba pomagat, si pomagamo in tudi ni več neumestnih komentarjev... se drži nazaj...meni pa se tudi ni treba branit in mi je ok z njimi...
sem pa sama morala naredit to tlako najprej pri sebi, da sem si dovolila to mejo postavit: da me nima noben pravice v nič dajat in me obtoževat ali dajat krivdo brez razloga, mi diktirat moj urnik in vsiljevati svoje želje in strahove.... tudi če je to nekdo iz moževe družine, ki bi ga morala spoštovat in kateremu bi bilo sramotno in tvegano karkoli reči nazaj... je bilo pa vmes veliko težkih besed, prizadetosti na obeh straneh...

zato - iz lastne izkušnje: ne boj se zamerit in ohladit odnosov, povedat, kaj te žuli najprej svojemu, naj ti da to varnost: da se postavi zate in za vaju, potem pa še tašči in tastu (najbolje, da naredi to sin, ker je njegova naloga, da vas zavaruje ter svojima pove, kako sram ga je, ko te/vaju tako ponižujejo, itd....), ker ni prav, da se kdorkoli toliko v vas vtika: svoje otroke sta vzgojila, kot sta jih, ti si pa mama svojim in pika. In jih boš-bosta vzgojila, kot jih bosta - po tem kar ti oz. vidva čutita, da je prav ne pa zaradi mnenja ali panike nekoga drugega. Ne daj se zmesti. Ko bo varno tebi, bo čustveno varen in miren tudi otrok ob vama. In to je treba spoštovat in cenit. Srečno. Pa upam, da boste lahko čimprej šli kot svoja družinica na svoje, da bo lažje!user posted image

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.6.2008 7:14:33   
Volga
Jaz ti lahko pa samo čestitam, da si vztrajala in dojila in nisi podlegla njenim nasvetom po adaptiranem mleku. Bravo zate!

(odgovor članu mavrica24)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?