sazi
|
Dobrodošle nove februarčice. Ste se tako razpisale čez vikend, da nisem šla vsega brat. Sem hotela v petek še nekaj odgovoriti, pa je zaštekal internet, vikend pa smo preživeli v Bohinju, odklopljeni od internetnega sveta. Sem samo videla, da nekaj o sobicah pišete (no, Katjušin odgovor). Mi smo tudi imeli samo sposojeno zibko in potem posteljico v spalnici, za vse ostalo pa en večji IKEA pedalnik, kjer ima mali še vedno vse stvoje obleke, posteljnino in podobno. Previjalno imamo kar v kopalnici na banji, plenice in ostalo pa v eni omarici v kopalnici. No, pri pol leta smo pa pregradili del dnevne sobe in je mali dobil svojo sobico - s posteljico in tistim predalnikom, pa je soba polna. Povijalne plenice imam pa jaz še tiste predpotopne, ki smo jih v otroštvu imeli mi - tiste res ogromne, bele, rebraste, z dolgimi belimi štrikci in tudi za naslednjega otroka bodo kar te. Sem jih pa zato, ker sem jih res imela veliko tudi porabila veliko. No, tema je sicer že mimo, pa bom vseeno nalepila tule, kar sem hotela še v petek, pa ni šlo... Katjuša, no, očitno gre za 2 različni vrsti zlatenice. Saj zato so jim pa jemali kri in ugotavljali, za katero vrsto gre. AMpak da bi šla pa kar domov - si ne bi upala. So mu merili bilirubin v krvi in je bil ful visok. So ga dali pod lučko, je padel, pa spet brez lučke ful narasel in tako v nedogled. Če bi šla domov, bi bila pa raven bilirubina lahko res nevarno visoka, ker mu je z lučko ne bi pomagali zbijati. No, pa 7 dni sem morala čakati v porodnišnici, da mi je ena pediatrinja razložila, zakaj lučko rpivažajo in odvažajo - ker sem se ji zjikala, da jaz tega ne razumem, zakaj jo odpeljejo, če jo še rabi in naj mu že 1x zbijejo ta bilirubin na nulo, pa bo. No in si je vzela minutko časa (zelo prijazna) in povedala, da čakajo, da njegova jetra začnejo sama razgrajevati bilirubin, zato pa delajo krajše terapije, da vidijo vmes, če že zmore sam. Potem sem bila pomirjena. Če bi mi to kdo povedal 5 dni prej, bi veliko lažje prenesla vse skupaj. Je bil pa sinko rojen 2 tedn aprezgodaj in malo nezrel in je bilo itak pričakovati zlatenico. No, zdaj upam, d anisem katere od nosečk prestrašila. Ampak se mi zdi, da ne škodi, če preberete kaj, kar sem si jaz zeloooo želela izvedeti v prvih dneh, pa si nihče ne vzame časa, da bi razložil - vse v stilu, slepo nam zaupajte, pa bo.
|