Pobalami
|
IZVIRNO SPOROČILO: taška30 IZVIRNO SPOROČILO: hmm... Enako. Po moje ga več ne moreš odvadit, ker je tega stikanja že navajen. To bi mu mogla takoj preprečit. Ojoj, ampak malo pa pretiravate no. A zdaj mislite, da bo pa kar do pubertete stikal po predalih ali kaj?!? Jaz moji tasterejši nisem nikoli prepovedovala, umaknila sem nevarne stvari in to je to. To je samo ena faza raziskovanja, ki mine v par mesecih. Mislim, da že dveletnikov več ne zanima odpiranje predalov, sploh se jim pa že da dopovedat kako se na obiskih obnašajo. Al je pa samo moj otrok tako čuden, da ga je minilo samo od sebe?! Se strinjam s taško30. Pri enem letu je to faza raziskovanja, otroku sem pustila da je odpiral omare, kjer nisem hotela sem dol odšraufala ročke oz. umaknila stvari za katere nisem hotela da jih šlata. Če tako majhnemu otroku prepoveš raziskovat ga samo frustriraš za brez veze. Ker otroci so različni, jaz bi morala za mojim skoz hoditi in težit in še znorela bi zraven. Ker težim in norim samo za pomembne stvari ne pa za vsak drek, in odpiranje omar pri enem letu je zame normalno. Na obiskih pa niti ni odpiral, če pa že je so ponavadi razumeli, da tako majhnega otroka vodi firbec, če pa niso pa nič. Edino ven vlačit stvari nisem pustila. Če že, je samo pokukal. In vztrajnost, da ga odvadiš ni potrebna, nehal je sam od sebe, pri okoli dveh letih. Pa ne mislit, da sem kar pustila, da na obiskih odpira omare po vrsti in ven vlači stvari. Če je že odprl nisem v tem videla nekaj zelo slabega. Zdaj pri 2,5 letih tega ne počne oz. mu niti ne pustim, ker se mu že da povedati da to ni primerno. Tudi doma tega ne počne, ker je že vse videl. Pri večjih otrocih pa je to zelo neprimerno-sploh na obiskih. Moramo pa razumeti, da ljudje ne marajo, da se jim brska po omarah in nekateri ne razumejo, da enoletni otrok ne misli s tem nič slabega. Pač nočejo in pika. če tega ne moreš preprečiti raje ne hodi tja, vsaj še nekaj časa.
|