|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bi dale v tujini slovensko ime otroku?
1.6.2008 15:37:34   
Anonimen
Bartul?

Ne...user posted image .

Se bom probala spomnit.

(odgovor članu Azzurra)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
1.6.2008 15:42:32   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Zanimivo.

Včasih dobim občutek, kot da sem na drugem planetu. Berem različne teme o imenih in sem velikokrat presenečena kakšne odgovore pišejo nekateri. Napišejo "no, ja...ime mi ni prav ful všeč ampak vseeno boljše kot neke nove skovanke, trendovska imena ipd" ....in tle se začne nizanje "trendovskih izmišljotin" kot so...Ante, Stella, Žan, Tai, Liam....

Torej, en Ante ne more imet očeta iz Splita? Pa Stella mamo iz Barija, Žan očeta iz Nice, Tai očeta Kitajca....in moj Liam očeta iz centra Dublina, kjer je Liam vsak drugi pegasti rdečelasec? Ker to namreč niso trendovske izmišljotine, pač pa imena, ki imajo izvor in svoj pomen in mogoče imajo za koga, ki živi v tujini, še bolj globok pomen, ker ga vežejo na svojo domovino.  
Lahko so nenavadna, lahko so čudna, lahko so tuja, lahko da so vam celo smešna (tudi jaz sem že slišala imena, ki imajo v našem okolju pomen, da krepneš od smeha)  ne pa "trendovska" s tem, da "trendovska" poudarimo seveda v negativnem smislu.

Saj jaz tudi mislim, da je lepo, dat slovensko ime, če gre človek živet v tujino - samo dejmo, a se lahko zmenimo, da se naredi tudi obratno?

Samo razmišljam, me ni treba požret.

Se strinjam s tabo. Ampak veš, midva oba z možem imava "tuja" imena, pa sva imela zarad tega več težav kot ne. Tudi moja hčerka nima ravno slovenskega imena. Ima ime, ki nama je obema bilo všeč, je pa pri nas vedno bolj pogosto. Pa smo tudi imeli že probleme, ker niso prav napisali.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 27
1.6.2008 15:44:42   
Azzurra
Kakšne vrste težave sta imela? Da imena niso pravilno izgovorili ali pravilno napisali?

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 28
1.6.2008 16:35:51   
bumerang
Če pod slovenska imena smatramo imena, ki vsebujejo sičnike in šumnike, potem ne.
Dala bi mu ime, zaradi katerega ne bi s prstom kazali nanj. Tako, ki bi bilo sprejemljivo tako zame kot za moža, predvsem pa za okolje, v katerem bo otrok preživel otroštvo.
Obstaja množica imen, ki so povsod sprejemljiva, zakaj bi mu komplicirala življenje?

Tisti iz Barija, ki bi svojo hčer poimenoval Stella, bi tudi močno izstopal iz okolja. user posted image

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 29
1.6.2008 17:15:15   
Naja30

Kakšne vrste težave sta imela? Da imena niso pravilno izgovorili ali pravilno napisali?

Oboje.
H temu prištej še nenavaden priimek in imaš večno zbrko.user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 30
1.6.2008 20:28:23   
Abby
Mimogrede, na hrvaškem je Jure je v bistvu Đuro. 

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 31
1.6.2008 20:28:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Abby

A ni to v Bosni user posted image

(odgovor članu Abby)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
1.6.2008 21:26:30   
Lara Croft
Ma ne..... slovenska imena mi sploh niso všeč.... user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 33
1.6.2008 23:01:42   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: Abby

Na Hrvaškem je Jure.
Bosna in Srbija pa imata Đurota.

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 34
2.6.2008 9:42:25   
Nea

Še enkrat - ne me razumet narobe, tudi jaz nisem brez greha - samo lahko si zatiskamo oči, a dejstvo je tako, da tuje v Sloveniji ni dobro, medtem ko bi mi v tujini mirne duše uveljavljali svojo in vztrajali, kar je absolutno prav. Samo potem je prav tudi obratno.  

Se popolnoma strinjam!!! user posted image user posted image user posted image In se to ne dogaja samo pri imenih, ampak pri ostalih zadevah tudi.

To da Kajetan in Andraž živita v Bosni je isto kot da Amin in Enes  živita v Sloveniji. Prvo bi bilo poplnoma pohvalno in normalno, iz drugega bi se vsi norčevali.

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.6.2008 12:40:56   
čipka
Dala bi mu ime, zaradi katerega ne bi s prstom kazali nanj. Tako, ki bi bilo sprejemljivo tako zame kot za moža, predvsem pa za okolje, v katerem bo otrok preživel otroštvo.
Obstaja množica imen, ki so povsod sprejemljiva, zakaj bi mu komplicirala življenje?

Se strinjam

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.6.2008 12:49:32   
viv_
Azzura - smisel tegale posta je?

Da si se lahko pol zlajala al kako?

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
6.6.2008 13:49:05   
Azzurra
In smisel tvojega posta je kakšen, viv? Se ti zdi, da sem se na koga zlajala, da sem koga žalila, da sem koga prizadela?

Punca moja zlata - JAZ SEM SAMO VPRAŠALA! Kaj ni to smisel takega foruma? Pač, zanimalo me je, kako razmišljate. Sicer pa ne vem kaj si se morala obregnit, na vprašanje pa nisi odgovorila.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 38
7.6.2008 12:48:58   
Azzurra
in, ojej viv - ti si...."Moderator"....

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 39
12.6.2008 18:47:38   
murkica
Od moje kolegice brat živi v AMeriki in je dal sineku ime Jaka( za slovensko okolje)za ameriško okolje pa Jack. Tko, da men je to ful v redu.

Ampak tudi, če bi mi bilo všeč kakšen drug, ki bi bil "normalen" za naše okolje, bi ga pač izbrala.

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 40
12.6.2008 19:18:53   
mateyka
kako potem, ali mu je ime Jack Jaka (2 imena) + priimek?
ker ne vem, če ma lahko v slovenskem listu drugo ime kot v ameriškem.

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.6.2008 8:29:20   
stunfek
jaz imam moža tujca in sva za hčerko izbrala ime, ki se samo slliši slovensko :) napiše pa tako, kot se pač napiše v indiji - v okolju, kjer naju poznajo vsi to sprejmejo kot nekaj običajnega ampak recimo enkrat sem pa šla torto naročit za ta malo in seveda povem ime za napis...in una prijazna prodajalka vpraša, če je to kakšna numerološka fora...hahaha...ampak samo z odgovorom, da je očka iz indije takoj dobim nazaj "aja, potem pa razumem".

Zmenila sva se pa z možem takole: on je želel, da je ime hindujsko, meni je bilo pa to absolunto prav, saj so mi imena res lepa, le da se drživa naslednjih pravil:
1. ime za fantka naj se ne konča na A, ker se potem to pri nas sliši kot za punčko in za punčko sem želela, da se konča na A.
2. nobenih črk, ki jih ni v naši abecedi, a la x, y, w in seveda, ki jih ni v njihovi č,š,ž
3. in pa ime naj ne vsebuje črke j, ker jo indijci berejo vedno brez izjeme kot Đ! (npr. Arjun se izgovori Arđun)

In to je vsa znanost. Važno, da se obema lepo sliši. Najine predloge so vedno lepo sprejeli tudi v širšem krogu družine (na obeh koncih) in sploh se mi izbira imena zdi zelo prijeten in pozitiven proces in me nič ne obremenjuje, če sem še vedno v dilemi kako bomo poimenovali fantka, ki ga zdaj pričakujemo user posted image . Pač tuhtaš in brskaš dokler ne klikne neki "to je to".

Srečno pri izbiri!

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
18.6.2008 10:34:05   
glista
Ja seveda, če bi nama bilo všeč, samo brez č, š, ž.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 43
21.6.2008 21:31:33   
Paštetka
štunfek, zdaj pa me res zanima kako je hčerki ime user posted image

kar se tiče imen- je meni vseeno od triglava pa nazaj kakšno kdo komu da. Boli me patka. Življenje ni potica in človek se navadi na vse.

Sem zavedna Slovenka, ponosna slovenka in ima moj sine tujo črko v imenu, pa nisem niti pomislila, da bi imela zato Slovenijo kaj manj rada. user posted image

Kar se tiče težav s tujimi imeni: mah ne se slepit punce, lepo prosim. Povejte mi kako se napiše Sebastijan, Sebastjan, Sebastian ....  pa še več bi lahko takih slovenskih imen naštela, za katera moraš prav tako razlagati kako se napiše.

Bo pa moje dete, če bo šlo v tujino (že v Avstrijo ali Hrvaško) imela veliko manj problemov z imenom kot nekateri drugi.

Jaz imam prelepo slovensko ime in me v službi vsak 2. vpraša, ko se predstavim: kako ste rekli?

p.s.

res ne vem, zakaj se toliko palite na slovenska/neslovenska imena.  A vas kaj boli, če je sosedovemu otroku ime TAI?
Mater mi gredo na živce obrekovanja in pametovanja in slovenska nevoščljivost

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu glista)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
21.6.2008 23:48:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
22.6.2008 7:59:53   
mateyka
res ne vem, zakaj se toliko palite na slovenska/neslovenska imena. A vas kaj boli, če je sosedovemu otroku ime TAI?
Mater mi gredo na živce obrekovanja in pametovanja in slovenska nevoščljivost

to tudi meni ni jasno. koliko kolobocije se pri nas zganja okoli tega - nikjer nisem to zasledila tako izrazito kot pri nas. se vidi da smo mali in nas ni veliko - ogrožena vrsta user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
22.6.2008 8:15:36   
Azzurra
o hruška, tudi ti koprčanka? user posted image

Ma ne, mi smo menda zaključili z izbiro imen. Imamo 2 letnega Liama in 4 mesečno Dašo. Če bomo še kdaj izbirali, bo to verjetno samo za kako domačo živalco.

Me je samo zanimalo koliko nestrpnosti je - za slovence se mi zdi, da še vedno pomeni "tuje ni dobro" in da lepa, tuja imena, z nekim izvorom, pomenom in zgodovino, veljajo za "novodobne spakedranke". 

čeprav po mnenju nekoga sem se tukaj hotela samo..."zlajat" al kako je že rekla...user posted image  - toliko o nestrpnosti!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 47
22.6.2008 15:45:03   
Paštetka
ne, ne narobe si to napisala. Če daš  tuje ime se imaš za nekaj več, si poln sebe, vzvišan, nadut... mah se ne spomnim kak je že bilo to napisano par tem nazaj user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 48
23.6.2008 17:10:38   
Nikita***
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Ma ne..... slovenska imena mi sploh niso všeč.... user posted image

Tudi meni ne... Mogoče zato, ker imam sama staro slovensko ime in sem bila kot najstnica zaradi tega pošteno zafrustriranauser posted image . Staršema celo dobo odraščanja nisem mogla oprostiti, da sta mi dala takšno grozno ime...  In to "grozno" ime slišim še danes, ko starši za svoje otroke zbirajo slovenska imena "iz naftalina" user posted image user posted image user posted image

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
24.6.2008 11:42:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Azzurra)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?