Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra Zanimivo. Včasih dobim občutek, kot da sem na drugem planetu. Berem različne teme o imenih in sem velikokrat presenečena kakšne odgovore pišejo nekateri. Napišejo "no, ja...ime mi ni prav ful všeč ampak vseeno boljše kot neke nove skovanke, trendovska imena ipd" ....in tle se začne nizanje "trendovskih izmišljotin" kot so...Ante, Stella, Žan, Tai, Liam.... Torej, en Ante ne more imet očeta iz Splita? Pa Stella mamo iz Barija, Žan očeta iz Nice, Tai očeta Kitajca....in moj Liam očeta iz centra Dublina, kjer je Liam vsak drugi pegasti rdečelasec? Ker to namreč niso trendovske izmišljotine, pač pa imena, ki imajo izvor in svoj pomen in mogoče imajo za koga, ki živi v tujini, še bolj globok pomen, ker ga vežejo na svojo domovino. Lahko so nenavadna, lahko so čudna, lahko so tuja, lahko da so vam celo smešna (tudi jaz sem že slišala imena, ki imajo v našem okolju pomen, da krepneš od smeha) ne pa "trendovska" s tem, da "trendovska" poudarimo seveda v negativnem smislu. Saj jaz tudi mislim, da je lepo, dat slovensko ime, če gre človek živet v tujino - samo dejmo, a se lahko zmenimo, da se naredi tudi obratno? Samo razmišljam, me ni treba požret. Se strinjam s tabo. Ampak veš, midva oba z možem imava "tuja" imena, pa sva imela zarad tega več težav kot ne. Tudi moja hčerka nima ravno slovenskega imena. Ima ime, ki nama je obema bilo všeč, je pa pri nas vedno bolj pogosto. Pa smo tudi imeli že probleme, ker niso prav napisali.
|