Jutra
|
Da spet malo posežem vmes...;) Hvala, Tjazy, vsaj ti si končno dojel, kaj sem želala povedati s tistim člankom, predvsem pa vplivu TV na medsebojne odnose (zlasti v družini). In Kalbo, mislim, da je bila Tjazyeva pripomba glede teme "Vsak kovanec..." čisto umesna.;) TV, računalnik (igrice, surfanje po internetu...) zelo vplivajo na medsebojne odnose. Žal je ta vpliv večkrat negativen, zlasti, če si zato namenjamo manj časa za pogovor ali druge pametne stvari. Kar se pa tiče "kvazi znanstvenikov"... S tistim, kar sem prebrala in v tej debati povzela, sem želela samo podkrepiti svoje izkušnje iz poučevanja v OŠ in SŠ! Kalbo, če ne sprejemaš nobenih takšnih člankov in razprav v zakup, potem nasprotuješ razvoju današnje družbe. Potem so tudi kloniranje, raziskave o prehrani, psihosocialnih motnjah otrok in mladostnikov, pa umetna oploditev ženske pri 67 let (pred kratkim v medijih) ipd. ena sama neumnost nekih glupih znanstvenikov. Sicer je pa pri vsakem partnerskem odnosu tako: kakor si par postilje, tako spi. Da bi si medsebojno prepovedovali, kaj smemo delati in kaj ne, nima kvalitetnega učinka. Če pa tvoj partner porabi prekomerno časa za "prazne aktivnosti" (že omenjena TV, računalnik) in zaradi tega trpi gospodinjstvo in vzgoja otrok, potem je potrebno malo ukrepati. Sicer pa svoje otroke najbolj vzgajamo s svojim zgledom. Ne trdim, da TV-ja nikdar ne bomo imeli v naši družini. Tudi svoje :duda: nimam namena zavijati v celofan in vato! Logično mi je, da se bo morala v koraku s časom tudi vsesti pred TV in uporabljati računalnik. Čeprav sem proti mobilnim telefonom pri otrocih, vem, da ga bo tudi sama slej ko prej imela. Kalbo, vse pridobitve denašnjega časa ni potrebno jemati samo kot nujno zlo. Imajo tudi svoje prednosti, žal pa lahko hitro postanemo od njih odvisni ali pa se medsebojno odtujimo.
|