Jutra -> televizija...da/ne? (20.2.2005 20:36:10)
|
Ja, hvala za vaša mnenja:) Se v marsičem strinjam z vami glede koristnosti TV, da bi bila pa kar naprej prižgana, pa tudi meni ne bi bilo všeč.8) Midva sva se resnično navadila živeti brez nje:) Ampak, preden je prišla :duda: sva za ogled TV-ja večkrat obiskala moje starše (to ni bil edini razlog :)-). Glede vpliva TV na otroke pa bom samo na kratko povzela iz tistega članka, s katerim vsebino se kar strinjam: "Znanstveniki na podlagi novejših raziskav priporočajo, da otroci do dveh let ne gledajo TV niti računalnika, ne glede na njihovo navdušenje nad risankami, računalniškimi igricami, animacijami ipd. Od 2 let do OŠ omejitev gledanja na 2 uri/dan z obveznimi odmori. Pretiravanje s TV in računalnikom ne škodi le očem, povzroča glavobole, nespečnost, psihične in psihosocialne motnje ter vpliva na moteno pozornost. Pojavljajo se težave z zbranostjo, spremljajo jih nemirnost, neposlušnost, impulzivnost in hiperaktivno vedenje. Otroci, ki so v času hitrega razvoja možganov (v obd. prvih treh let) izpostavljeni intenzivnim, nerealnim, virtualnim drežjajem, ki se odvijajo z bliskovito naglico, bodo tovrstne drežljaje oz. spodbude potrebovali tudi pozneje, sicer ne bodo pozorni na dogajanje v neposredni okolici in se ne bodo mogli zbrati." No, in izkušnje z zbranostjo otrok v šoli sem kot učiteljica okusila na lastni koži. Torej - pomembna je zmernost;)
|
|
|
|