|
RE: prosim pomoč z vašim mnenjem, nujno, ker ... 31.5.2008 16:55:14
|
|
|
|
Janai
|
Ja...jaz sem tista žena....in nisem nič kaj nora ali kakorkoli drugačna od vseh vas... tudi sama imam napake katerih se pač zavedam, ne poskušam bit idealna, ker ne rabim več tega...vem da sem takšna čisto uredu in da je motiti se človeško. S tem prekletstvom se rodimo in žal umremo...vsi se motimo..in razmišljamo kaj je bolj prav in kaj ne...nihče nima pravice obsojat nikogar za nič, ker ne veš nikol kdaj se tvoja življenjska zgodba zasuče tako, da si prisiljen ali ne ravnati podobno če že ne isto kot oni katerega si obsojal malo prej. Je pa res, da se eni učijo na tak način, da se kristalizirajo skozi več partnerjev, ker imajo pač okol tega več težav...eni pa imate težave s starši ali sestrami, brati...sorodniki, taščami? ... Prav nikogar izmed nas ni, ki nebi imel kje kak problem...res. Morda peščica misli da ga nima...še ne vedo da morda preži za naslednjim vogalom. Vsi smo nareč na tej poti življenja, hočeš nočeš...vsak se ima nekaj za naučit... prisluhnimo si... Še to: na tej temi sem se javiola, ker sem bila pred kratkim v istem košu z anonimno, samo na drugem koncu... Preko bolečine in poraza sem prišla sama s svojo močjo....priznam da sem se medtem dokopala do marsikakega spoznanja... anonimni bi rada svetovala naj se opre na notranje čute...pa čeravno to pomeni, da si vzame en mesec odmora in se neha videvat z tem tipčkom in se odmakne tudi svojem partnerju v tem času, to je čas ki ga rabi zase, ker le tako ko bo sama nekja časa, bo imela priliko spoznat sebe...svoje resnične ppotrebe in želje...znala in mogla bo razsodno misliti in se odločiti glegde na notranje občutke ne pa na podlagi strasti.. saj iz strasti je lepo črpati ljubezen...sam to je na žalost po moje le strast, ne ljubezen....ljubezen je zame to, da premaguješ vsemogoče ovire, da razumeš človeka ob sebi kot človeka. Kot bitje, ki mu je hudo, ki je kdaj pa kdaj zgubljeno, ki je bolno in ranljivo, ne vedno nasmejano in koketno...ni nujno vedno mačo in nabildan frajer...lahko je samo iskalec boljšega načina življenja. Ne, ne zamerim mojemu kar je naredil je bilo v celoti prav glede na situacijo, ker drugače ni znal ne mogel=!). .. Verjamem, da je s tem naredil notranje premike....ni mu bilo vseeno...kot ni zdaj anonimni vseeno, ker ima rada svojega partnerja....samo malo jo mika tanovi...ker je tako svež in brez obveznosti...in vem kako je težko čutiti strast, ko deliš skupaj kup neplačanih položnic in še kakaega malega razgrajača ki vama ne da miru podnevi ne ponoči...ko si ne privoščiš več niti sproščenega klepeta niti orenk sexa...kaj je že to? Z obsojanjem pa ne bomo nikoli rešili ničesar...prej z odpuščanjem, razumevanjem....čeprav je zelo težko razumeti...mi je čudno, kako lahko hitro zamerite človeku, v katerega ste bili nedolgo tako zaljubljeni....dali ste mu del sebe in ga ljubili, pol pa pride pač do tega da ta človek ni idealen in se mu zgodi prevara...pol je pa za odstrel! Ne...ko se poležeta srd in žalost, ko je ego premagan, potem imaš šanso spoznatai pravega sebe...ko ne iščeš več lastnih koristi...izveš da pravzaprav lahko živiš uredu tudiu sam, celo fajn ti je, lahko užicvaš... spoznaš, da pa tega človeka ljubiš, ga vseeno pogrešaš, da ni kriminalec, ker je bil z nekom eno noč ali pa dve leti, vseeno... še vedno je tukaj, še te ima rad in ...ž velik bi lahko napisala tej anonimni...vse iz lastnih izkušenj... ker za njo še ni prepozno da se nauči iz izkušnje drugega, ker je zaprosila za pomoč...jaz nisem, sem mislila da je ne potrebujem ... smešno.
|