|
RE: prosim pomoč z vašim mnenjem, nujno, ker ... 30.5.2008 15:30:38
|
|
|
|
Gorenjec80
|
RR forume prek nicka od partnerke spremljam že kar nekaj časa. Teme prebiram kar naprej, čeprav me zelo moti dejstvo, da v večini primerov, ko gre za občutljive teme iz partnerskih odnosov, večina uporabnic(vsa čast izjemam-Ankica pa še katero sem pozabil-se opravičujem) kar na hitro popljuva tistega, ki prosi za pomoč s posti "ala": Ti moža že nimaš rada... Mogoče v lastnem ogledalu nato izpadete lepše in boljše, človeku, ki prosi za pomoč pa s takimi bedastimi posti v ničemer ne pomagate. In iz lastne izkušnje vam povem, da situacija v kateri se je znašla anonimna ni čisto nič lahka in da anonimna potrebuje vzpodbudo in pomoč, ne pa pluvanje... Zgodba moje partnerke in mene je identična. Gradnja hiše, dva majhna otroka-posledica tega je bilo premalo časa eden za drugega ter čustvena praznina in meni se je pač zgodilo podobno kot anonimni. Pa ne zato, ker partnerke ne bi imel rad. Daleč od tega... samo nisem pač bil v tisti situaciji dovolj močan, da bi zadevo prekinil. Začutil sem adrenalin, v življenju se mi je končno poleg navadne dnevne rutine nekaj dogajalo in stvar sem spustil "way too far". Tako daleč, da sem se znašel v dilemi ali ostati s partnerko in dvema otrokoma ali iti s to žensko, ki sem jo spoznal na interntu. Stvar je šla tako daleč, da sem bil en mesec že odseljen in sem razmišljal ter šel vase... Pri vsem skupaj mi je najbolj pomagal en pogovor na chatu z eno punco, ki mi je rekla približno takole..."Najprej sam pri sebi razčisti, če se še vidiš s svojo sedanjo partnerko v zvezi in šele nato razmišljaj o možni novi zvezi z prijateljico s chata... " In res, do takrat sem jaz bluzil v svojih mislih...petkrat na dan sem spremenil mnenje...bil bi z eno pa z drugo, pa spet z eno itd. Rešitve pa nisem in nisem našel. Stvari so pač v takem primeru veliko bolj zakomplicirane, da bi jih lahko zreducirali na en poflozan stavek: "Moža nimaš rada"... Dejstvo, je da imaš pač lahko rad dva človeka naenkrat. Samo čustva so drugačna. Do partnerjev globoka(po 7.5 letih zveze) do teh "prijateljev/ic" s chata je pa pač adrenalin in vonj po novem tisti, ki prevlada... In tako sem začel razmišljati o sedanji partnerki, o 7 krasnih letih zveze, o tem, da je še vedno krasna ženska, o tem, da mogoče se pa še vidim z njo, o najinih dveh sončkih, o tem kako bomo živeli v novi hiši, o tem kako bom otroke vozil v šolo in na krožke.... in pol odločitev sploh ni bila več težka. Čeprav sem za to porabil mesec, ki je bil peklenski. Tako zanjo(za njo bolj ) kot zame. S partnerko sva se dogovorila, da si vzameva časa kolikor ga potrebujeva(večina RR-jevk bi mi seveda spakirala kufre, ali celo garderobo zmetala skozi okno, ali kaj podobnega...no, na najino sedanjo srečo je moja partnerka pametnejša in modrejša od večine tukaj), da razčistiva kaj si želiva. Ali jaz želim ostati z njo in ali gre ona lahko čez "svinjarijo", ki sem ji jo naredil? Tko, da anonimna, jaz te razumem in vem kaj preživljaš. Človek kdaj v življenju stori napako, eni jo plačajo drago, drugi ceneje. Važno je, da se iz svojih napak nekaj naučimo. Midva sva se naučila, da se za zvezo nikoli ne smeš nehat truditi(BTW.... to seveda vsi vedno vedo, pa vseeno jih večina enkrat vmes tudi pozabi)... Če ti lahko dam nasvet, ki je meni "rešil" življenje.... Preden karkoli storiš resnega, razčisti sama pri sebi, če se še vidiš s sedanjim možem in partnerjem. Zakoplji se vase in odkrij v svojem srcu kakšna čustva še gojiš do njega. Ker na koncu moraš poslušati samo svoje srce. Ko boš v srcu začutila(verjemite, da se to da začutiti) kaj moraš storiti, se boš odločila prav. Pa ne glede na to, kako se boš odločila. Za svojega zdajšnjega moža ali prijatelja z interneta... Jaz sem v svojem srcu začutil sedanjo partnerko, ti boš pa mogoče nekaj drugega. Važno, je samo da poslušaš svoje srce in ne nekih forumskih pisačic, ki imajo seveda vso pravico do svojega mnenja. Da pa zadev o katerih tako lahkotno pišejo ne razumejo, je pa jasno vsakemu, ki si vzame toliko časa, da o zadevi malo bolj podrobno razmisli....
|
|
|