Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 14:35:56
Nenya
Poskušam razumeti, da objave, ki imajo čustveno komponento, ponavadi niso preveč slovnično pravilne. To lahko nekako razumem, ljudje tipkajo v afektu.
Težje razumem 'klobasanje' ko je vse v enem kosu, brez ločil in presledkov. Objava mora dihat! Mislit moraš tudi na ljudi, ki te berejo.
Zelo me pa moti neko lokalpatriotsko pisanje v narečju. ne rečem kakšna beseda, je tako kot začimba, da popestri. Ne pa pisat nekega nerazumljivega lokalnega podnarečja, ki ga na forumu morda razumejo še trije ljudje, za take ekskurze so ZS.
Po drugi strani pa bi bilo smešno, če bi pisali v zbornem knjižnem jeziku.
Po moje če vsaj enkrat za sabo prebereš, mal odstavkov narediš, pa kakšno vejico popraviš, je že dovolj. Če te vmes seveda ljubi RR ne vrže dol, ker si prekoračil sejo, grrrrrr .
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 14:37:44
amaya
Včeraj sem zasledila naslov na prvi strani Primorskih novic s slovnično napako....jaooooooooo meni...pa dejte prej pregledat: PRVA STRAN!
Da o reklamah in prevodih le teh niti ne govorim. Sredi Portoroža stoji jumbo plakat, za primorsko internetno stran s prevodom v italijanščini in to : NAROBE!!!! Ma ke mone... Za tiste, ki italijanščino poznate: tudi-ance (namesto anche)
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 14:42:10
Anonimen
Kaj si mislim? Ma, a veš, da čisto nič konkretnega, me ne moti grozno, niti mi ni všeč. Pač, ima tak stil, moderen, slengovski ali kaj pa vem. Fajn ni edino, ker je težko razumeti samo vsebino brez vejic in ostalih ločil, velike začetnice, že tako se marsikdaj smisel v napisanem izgubi, ker sogovornika ne vidiš in ne moreš brati neverbalnih znakov iz njegove mimike, tona govora,... vse kar imaš pred sabo je besedilo.
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 14:42:18
kjava
Ja, amaya, take obupne napake v javnih občilih pa tud mene živcirajo. Ma ne da bi se zdej življenjsko obremenjevala zarad tega, ampak da pa ne morjo enga plakata napisat brez napake, je pa res
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 14:46:26
srki
Meni se zdi, da tudi veliko mlajših uporabnic, tam okoli 18 let, delajo veliko teh napak, ker se po MSN-jih pogovarjajo, kot govorijo. In blazno na živce mi gre, ko nekdo napiše hwala. WTF?
Moj brat je tudi med njimi. In zadnjič je nekaj na listek pisal mami, ko sem prebrala, bi ga najrajši še enkrat v OŠ poslala.
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 14:56:24
rija
IZVIRNO SPOROČILO: srki
Meni se zdi, da tudi veliko mlajših uporabnic, tam okoli 18 let, delajo veliko teh napak, ker se po MSN-jih pogovarjajo, kot govorijo. In blazno na živce mi gre, ko nekdo napiše hwala. WTF?
Moj brat je tudi med njimi. In zadnjič je nekaj na listek pisal mami, ko sem prebrala, bi ga najrajši še enkrat v OŠ poslala.
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 15:13:20
ZmajTolovaj
Volga, hvala, sem mislila, da sem samo tečna, ker mi grejo te stvari do živega ... Jaz pravim - nismo vsi za vse; jaz tudi ne znam ploščic polagat. Moti me samo brezbrižnost in ena osnovna ... ma ne vem, kultura, no! Da se ti ne da niti presledkov delat ...
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 15:17:01
Anonimen
O osebi ki tako piše na forum, si ne mislim nič.
Si pa precej več mislim o osebkih, ki se imajo za napovedovalce/povezovalce/ pač kakršnekoli govornike v javnih občilih, pa govorijo v ljubljanščini, mariborščini, narečju, brez dvojine, brez rodilnika, uporabljajo tujke (kratki nasveti za šoping, npr.)
Ne bi škodilo v šole dati vzgoje za državljansko in nacionalno zavest.
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 15:27:51
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: srki
RE: Kaj si mislite o človeku, ki napiše neko ... 29.5.2008 15:30:04
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica
O osebi ki tako piše na forum, si ne mislim nič.
Si pa precej več mislim o osebkih, ki se imajo za napovedovalce/povezovalce/ pač kakršnekoli govornike v javnih občilih, pa govorijo v ljubljanščini, mariborščini, narečju, brez dvojine, brez rodilnika, uporabljajo tujke (kratki nasveti za šoping, npr.)
Ne bi škodilo v šole dati vzgoje za državljansko in nacionalno zavest.
In to je še bolj res.....
Zadnjič so po Ljubljani spraševali o naši Rebeki in Evro songu in bla, bla, bla...pa vprašajo enga mulca, da kaj si misli. Pa mali reče: "Upam, da gre Bosna naprej".............. Tolko o državljanski vzgoji in nacionalni zavesti.