robinzon
|
Sxy, na nekaj bi te opozorila glede poročnega kotička. Ne vem, kakšne izkušnje imajo druge neveste, mi smo bili nad njimi zelo razočarani. Hčerka se je tudi zaljubila v eno od njihovih oblek in bila je res lepa, še nenošena. Pasala ji je kot ulita, rezervirala jo je za več kot pol leta naprej. Plačala je akontacijo in zmenjeno je bilo, da jo caa deset dni pred izposojo pokličejo in da se s šiviljo pogovorita, če bo kaj ven ali not za vzet ali za krajšat. Do sem je bilo še vse v redu, ko pa je prišla na pomerjanje, ni bilo nobene šivilje, ampak prodajalka, na vprašanje, kje je obljubljena šivilja, pa se je sprenevedala in rekla, da je ona za to. Obleka je bila vzeta not in prodajalka jo je prepričevala, da tako mora biti, da ne leze dol. Končno smo prišle do tega, da je treba obleko spustit ven na obeh straneh. Škoda, ker jo nisem zmerila in zapisala. Ko sva jo prišli par dni pred poroko iskat, jo je še zmeraj precej stiskala. Ko sem kasneje o tem premišljevala, sem prišla do zaključka, da jo sploh niso ven dali, ker je bila čisto enako natrgana pod pazduhama, kot prejšnikrat. Malo bolje je bilo že zaradi tega, ker je bila v zadnjih dneh precej nervozna in je bolj malo jedla in kakšno kilco vzela dol. Obleka je bila zmahana, določeni detalji na njej so manjkali. Ne vem no, če sva midve to opazili, kako da niso oni. Sicer se je pri prvem pomerjanju k sreči fotografirala in sva z obleko in slikami šli od tam naravnost k svoji šivilji, da je obleko dopolnila. V zagovor se je prodajalka samo nasmihala in rekla, da je zato cena izposoje 100€ nižja, kot ob podpisu pogodbe o izposoji. Verjemite mi, da bi takrat raje dala 100€ več od dogovorjene cene, samo, da bi bila obleka v takem stanju, kot mora bit. Torej, šivilja je obleko dopolnila z rožami, ki so manjkale in so dale obleki tisto piko na i, sama sem doma par ur ročno prešivala čipke, ker so dobesedno stran visele. Pa ne mi rečt, da sem sitna, ker se je morala na poroki predčasno preoblečt in ni čakala do polnoči, ker bi drugače zlezla skupaj, ker ji je bilo slabo od stiskanja. Čeprav je od tega že nekaj mesecev, sem se morala skašljat, pa v opozorilo drugim, na kaj naj bojo pozorne, da jih ne bojo tako grdo nasamarili. Konec koncev te izposoje niso niti tako poceni.
|