|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   seznam želja?
18.2.2005 9:30:08   
Naja31
Pozdravljene,

ze veckrat sem prebrala, da ste se nekatere opravila roditi z nekim seznamom zelja oz. porodnim nacrtom. Zadnjic nam je v soli za starse babica omenila, da se pred porodom pogovoris z babico o svojih zeljah.
Zdaj pa meni ni jasno :zmeden: Vse kar si jaz zelim, je da rodim :) Kaj si lahko se zelim?
Ok, verjetno sem sodi tudi (ne)uporaba protibolecinskih srdestev. Pa se kaj? :zmeden:

Lp,Naja v
Neposredna povezava do sporočila: 1
   seznam želja?
18.2.2005 10:11:34   
lan
Nacin poroda,se pravi kako hoces roditi (sede,leze,,...),Glede protibolecinskih sredstev,...v glavnem kako si ti predstavljas,da bi rodila.Seveda se moras zavedati,da ni nujno,da bo to tako potekalo kot si ti napisala,ampak bodo poskusali upostevati vse tvoje zelje.
Jaz sicer nisem imela napisanega nacrta,sem pa babici povedala kaj priblizno so moje zelje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   seznam želja?
18.2.2005 10:45:03   
anne
Ojla,

mislim, da lahko napišeš tudi ali želiš klistir ali ne, potem o prerezu presredka, morda si ga masiraš in želiš, če je le mošno, da ti ga ne prerežejo, nato ali oče želi prerezati popkovnico, ali želiš otroka takoj po porodu na trebuh ali želiš da ti ga prej malo umijejeo, itd....

Skratka izraziš svoje želje glede poroda.:sloncek:

anne

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   seznam želja?
18.2.2005 14:09:14   
Seven*
Naja. Vse zelje si zapisi in vztrajaj pri njih. Enostavno bodi tecna... Zahtevaj, kar ti pripada. Jaz sem bila pridna in pokorna, zato pa totalno razocarana nad svojim porodom..

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   seznam želja?
18.2.2005 19:38:22   
Anonimen
Jaz nisem imela nobenega seznama. Odločila sem se le da bom sodelovala z babico in vso ekipo, in to sem jim tudi povedala. POvedala sem jim, naj me vodijo tako kot menijo da je prav, in naj ne bodo hude name če mi karkoli ne bo šlo. Želela pa sem si tudi droge, tako da sem dobila super protibolečinska sredstva.
S svojim porodom sem zelooo zadovoljna (pohvale ljubljanski porodnišnici in babici Maruši) zato vem da bom naslednjič naredila isto. Mislim da prav ekipa v porodni sobi najbolje ve kako se stvari streže.
Predvsem je pomembno da misliš pozitivno.
lp
Tasha

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   seznam želja?
19.2.2005 23:58:38   
Anonimen
Jaz pa sem imela seznam porodnih želja. Napisala sem, da želiva z možem, da je prisoten cel čas poroda od prihoda v porodnišnico do konca, da bi želela piti majhne količine vode med porodom, kar so mi v celoti ustregli, spila sem sigurno 2l vode, da naj pazijo na presredek, kar se ni izšlo, ker ni bil dovolj raztegljiv, poleg tega sem imela tudi notranje raztrganine, da želim roditi napol sede, kar je bilo tudi izvedeno, da želim dobiti otroka takoj na trebuh po rojstvu. To so tudi izvedli, čeprav samo za sekundo, ker se je že napil plodovnice in so ga morali aspirirat. Če tega ne bi imela napisanega, mi ne bi ustregli. Sedaj pa mi je tista sekunda, ko so mi ga položili na trebuh, pomenila vse na svetu. Tako da moram reči, da je nama pismo porodnih želja zelo pripomoglo. Aja, želela sva tudi alternativno sobo, ki pa je bila zasedena ob mojem prihodu, so me pa takoj tja preselili, ko je bila prosta. Tako da so mi v vsem ustregli, če se je le dalo. Sva pa seveda napisala zelo prijazno pismo, da jim popolnoma zaupava in da se zavedava, da mogoče nekaj stvari ne bo šlo izvest po najinem in da to razumeva. So bili zelo navdušeni nad najinim pismom.

Bye,

Blacky in Nejc

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   seznam želja?
20.2.2005 15:50:22   
Mirna*
Kam pa to "pismo" naslovis? A ga neses s sabo, ko gres rodit?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   seznam želja?
20.2.2005 18:05:30   
Seven*
To tudi mene zanima. V drugo nikakor ne sme iti tako slabo, kot je slo v prvo!!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   seznam želja?
20.2.2005 21:32:22   
Anonimen
Naslov pisma je Najine porodne želje, naslovila nisem na nikogar. Pismo sem imela sprintano in vstavljeno v materinsko knjižnico, ki jo oddaš ob prihodu v porodnišnico.Nisem nič omenila, a so ga takoj prebrali in vstavili v mojo mapo, tako da ga je vsak, ki je karkoli imel z mojim porodom, od sester, babic in zdravnikov, lahko prebral. So ga pa prebrali takoj, ker sem ležala v porodni pol ure, pa je prišla zdravnica in se pogovorila z menoj o poteku poroda, potem pa je takoj prišla še babica in sva se lepo pomenili o pismu. Pohvalila me je, da je pismo napisano res iz srca, da se vidi, da ni kar tjavendan sprintano z interneta, kot je že postala navada. Da so takih pisem ful veseli, ker se vidi, da sva se oba z atijem pripravila na porod. Pa čeprav na koncu ne izpade vedno vse tako, kot si zamisliš. A večina stvari je.

Bye,

Blacky :rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?