|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jetrca
17.2.2005 17:56:46   
pika74
Živjo punce.

Imam eno kuharsko vprašanje.
A ima katera mogoče izkušnje s pripravljanjem jetrc?
Zadnjič so mi pred operacijo naredili krvno sliko in ob tem ugotivili, da imam malo premalo rdečih krvničk. Pa sem svojo zdravnico vprašala, kaj bi morala bolj jesti in mi je rekla, da mi manjka železa. Baje je tega veliko v rdečem mesu in drobovini. Tako mi je predlagala, da jem več konjskega mesa, jetrc in podobnih reči.

Danes sem prvič kupila jetrca in sedaj gledam in razmišljam:zmeden2:, kako naj jih pripravim. OK najbrž naj jih najprej zrežem na male koščke. Pa kolikor se še iz mamine kuhinje spomnim, se je ponavadi nekaj popražilo na čebuli... kaj pa ve predlagate?

P.S.
Mislim, da pogostokrat tudi nosečnicam:nosecka: primanjkuje železo. Baje otrok:duda: "porabi" precej železa v času nosečnosti in pogostokrat so nosečnice zaradi tega v pomanjkanju železa. Posledica tega pa so glavoboli.

No, kakorkoli že, upam, da nisem preveč kiksala, kar se tiče biologije8).

Vas pa vseeno prosim za kakšen nasvet v zvezi s pripravo jetrc.

Hvala in lep pozdrav,

lačna Pika74 ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
17.2.2005 18:13:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Jetrca
17.2.2005 18:14:34   
ZARA
Jst jih tkole delam:
8)olivno olje
8)cebula (preprazis)
8)narezes jetra na tanke listice
8)prazis skupaj 20 min
8)zalijes z rdecim vinom
8)dodas majaron,petersilj,poper,baziliko,cesen...
8)lahko malo moke(jst je ne dajem,rajsi mal vec cebule)
8)potlej naj se mal vre
8)na koncu sladko ali kislo smetano
Dober tek!!
lp,Zara

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Jetrca
17.2.2005 18:16:09   
pika74
8)8)8) ma sej sm mogoče res mal čudno napisala:)-:)-.

Drgač so pa men tud bljek tale jetrca. Pa tud vse kar paše v skupino rdečega mesa mi je bljek. Ampak za zdravje se je včasih treba tudi mal potrudit. Nisem ravno pristaš raznih tablet in šumečih zvarkov. Pomoje je keč v tem, da če je neki dobr pripravljen, ti je lahko všeč, pa so lahko to tud vampi.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Jetrca
17.2.2005 18:17:17   
pika74
Hej ZARA kuharca :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Tole bom pa probala - evo že :kuza::kuza::kuza::kuza:

Mi že krul v želodcu.

Bohlončkej:love:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Jetrca
17.2.2005 18:22:22   
mika
jaz pa mam ful rada piščančja jetrca. Svinjska so tud men fuuuuj.namočim jih v kruhove drobtine in spečem. 20min.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Jetrca
17.2.2005 18:24:40   
puri
Jaz pa samo prepražim čebulo (veliko čebule) na olivnem olju, dodam jetrca, vse skupaj pražim, na koncu pa samo še posolim in malo popopram in so mi mljask:love:!
Lahko pa na koncu zraven spečeš še jajce na oko!

Joj, zdej se mi pa že prav sline cedijo:)-

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Jetrca
17.2.2005 18:27:39   
Anonimen
Ja, najprej prepraži čebulo, pa kar nekaj jo daj, da dober okus, če je je več. Jetrc pa lepo obreži, da ne bo vmes tistih ta zoprnih zadev, ki se jih ne da zgrizt! Potem jih pa nareži na male koščke in jih vrži čez čebulo in popraži. Potem dolij malo vina za boljši okus. Potem dodaj še mlo česna. To je v bistvu vse.

Najbolj pomembno: soliš jih čisto na koncu, drugače ratajo trde in žvečilnaste!

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Jetrca
17.2.2005 18:33:16   
KIRA
jaz jetrca pošteno operem in popražim na čebuli, pa ledvičke tud. mož oboje rad je, jaz pa ne. so pa vseeeno dobra - njemu.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Jetrca
17.2.2005 18:46:31   
Magi*
jaz sem jih enkrat delala, pa me je vse minlo, ko sem jih rezala. sem bila krvava do komolcev. pa mi je prijateljica rekla, da jih naj dam prej malo v zmrzovalnik, da ne bom do komolcev krvava:) nisem še poskusila.


(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Jetrca
17.2.2005 18:48:36   
ZARA
Magi*...ja to je pa res,velik boljse se rezejo ce so mal zamrznjene...

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Jetrca
17.2.2005 19:32:59   
kepica
No,pa še en recept iz moje kuhinje.
Jetrca najprej narežem na dokaj majhne koščke. Na olivnem olju popražim čebulo in dodam jetrca.Pražim toliko časa,da se jetrca zmehčajo.Na koncu posolim in dodam kislo smetano.To je to.Zraven pa kakšen kos kruha,pa je.Pa solata ne sme manjkat.

No,pa še eden.
Ja,mož pa tega načina ne mara,mu jih pa naredim v omaki.Ravno tako popražim čebulo,dodam jetrca in pražim,da se zmehčajo.Dodam malo vode,paradižnikove mezge,poper, na koncu pa še malo soli in vina.Lahko se doda tudi malo kisle smetane za boljši okus.Zraven pa pire krompir ali pa kos kruha.

Aja,pa veliko boljše so mi piščančja jetrca,kot telečja.So bolj mehke.

Dober tek!

lp
Kepica

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Jetrca
18.2.2005 7:52:35   
pika74
Uuuuuuuu hvala vsaki posebej :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:.

Včeraj sva jih imela in zraven nazdravila z vinčkom:bravo::bravo:. Pa mislim, da jih bova kmalu spet ponovila. Res so dobre.

Hvala še enkrat.

Lp
Pika74
:metulj:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?