pika74 -> Jetrca (17.2.2005 17:56:46)
|
Živjo punce. Imam eno kuharsko vprašanje. A ima katera mogoče izkušnje s pripravljanjem jetrc? Zadnjič so mi pred operacijo naredili krvno sliko in ob tem ugotivili, da imam malo premalo rdečih krvničk. Pa sem svojo zdravnico vprašala, kaj bi morala bolj jesti in mi je rekla, da mi manjka železa. Baje je tega veliko v rdečem mesu in drobovini. Tako mi je predlagala, da jem več konjskega mesa, jetrc in podobnih reči. Danes sem prvič kupila jetrca in sedaj gledam in razmišljam:zmeden2:, kako naj jih pripravim. OK najbrž naj jih najprej zrežem na male koščke. Pa kolikor se še iz mamine kuhinje spomnim, se je ponavadi nekaj popražilo na čebuli... kaj pa ve predlagate? P.S. Mislim, da pogostokrat tudi nosečnicam:nosecka: primanjkuje železo. Baje otrok:duda: "porabi" precej železa v času nosečnosti in pogostokrat so nosečnice zaradi tega v pomanjkanju železa. Posledica tega pa so glavoboli. No, kakorkoli že, upam, da nisem preveč kiksala, kar se tiče biologije8). Vas pa vseeno prosim za kakšen nasvet v zvezi s pripravo jetrc. Hvala in lep pozdrav, lačna Pika74 ;)
|
|
|
|