ronja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Polonca H. Ja veliko sva se pogovarjala in takrat ko še ni bilo ˝nevarsnosti˝ni imel nič proti, sedaj pa...najbolj me jezi, prizadene ko mi reče da me ima zelo rad in želi da sem srečna, da želi da si ustvarim družino, vendar da on tega ne more narediti. Rad me ima, vendar raje vidi da sem z drugim...ne razumem. Sva se pa včeraj dokončno dogovorila da greva skozi življenje vsk po svoji poti. Jaz ga ne želim prepričevati, siliti v nekaj kar ni pripravljen, ker od tega nobeden od naju ne bi imel nič. Da bi pa bila z njim in točno vedela da ne bom nikoli imela otrok...ne tega pa ne morem!!! Glede na napisano si zrela in odgovorna punca in zato po moje ni prav nobene bojazni zate! 6 let - se strinjam, dolga doba, ampak j* ga, boljše, da si zvedela zdaj, pri 33, ko še ni nič prepozno, kot pa pri 45, ko bi bilo pa res malo kasno... Sama sem z očijem svoje sicer že dolgo in sva začela še mladička, ampak ko sem bila v porodnišnici, sem spoznala OGROMNO mamic v tvojih letih pa še malo čez, ki so se s svojimi "moškimi življenja" spoznale res pred kratkim! So bile skupaj z lubiji pol leta, leto, kakšna mogoče dve, pa tudi kakšna, kjer sta se že po 2 mesecih odločila za ! Ja, namenoma in to oba skup! Se spomnim, kako sva se z lubijem pogovarjala, da so kar pogumni - midva sva bila skup 8 let predno sva se odločila za otroka - ampak je to drugače, če začneš pri 20ih, takrat si želiš druge stvari in potem stvari počasi pripeljejo do sem... One so rekle, da je v teh letih drugače, ker si že bolj izoblikovan in veš, kaj hočeš in drugi tudi, potem samo pogledaš, če se listi skladata, tak na grobo povedano;) Pri starejših gre pa vse to po hitrem postopku - moraš vedet, da obstajajo tudi fantje tvojih let, ki si tudi že fejst želijo otroka! OK, jim ne tiktaka biološka urica tako kot tebi, ampak ravno tako človek v teh letih po navadi pač pride do tega, da si začne želet potomstvo, če ima pač ta nagon, pa spol gor ali dol... Seveda je pri ženskah bolj izražen, ampak tudi moški ga imajo, hočem rečt. In tudi njim se takrat bolj mudi kot pri 20ih. In večina ljudi si ipak ne želi met otroka v plenicah pri 50ih, tudi fantje ne... Ti rečem, da punce, ki so začele s svojimi dragimi v tvojih letih, so po letu, dveh že bile v porodnišnici... Ker se tudi oni hitreje odločijo, ker si to itak želijo - potem samo "preverijo", če bi bila ti ok za "njihovo izbrano mami" in če narediš test, je to to. Vsekakor pa se ne daj spet ujet temu istemu človeku, ker poznam par punc, ki so zatrle svojo željo po otroku, češ, da bosta pač sama, ker si on tako želi (večinoma so moški imeli otroke že od prej) in jim je zdaj vsem po vrsti žal - so še skup s temi moškimi, ampak niso pa srečne - in vem, kako jim je bilo težko gledat mene ! ne si tega delat, ker to ni stvar, okoli katere bi lahko sklepala kompromise - to boš sklepala okoli števila otrok Zaenkrat pa daj vse skup na stranski tir in uživaj življenje, kot da ni jutri! Da ne boš dajala predatorskega vtisa, kot je razložil tehnofil;)
|