puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: karamela Vsak mesec nič. Je pa res, da plačujeva kredit za nepremičino kot naložbo za prihodnost, varčujeva za otroka 100 eur mesečno, plačujeva sebi v pokojninski sklad za penzijo, nekaj sva naložila v delnice, pa tudi na srečo lepo zaslužila. Drugače pa ko plačam vse položnice, hrano kupujem v 90% le na kartico, ker ne nosim v denarnici več kot 10 Eur,varčevanja, kredit za nepremičnino , nama na mesec ne ostane nič. Bo pa boljše septembra ko mi poteče en kredit. Drugače pa obleke kupujeva samo toliko kolikor potrebujeva, frizerja imamo vsi 4 zastonj oz. kompenziramo, moj zelo veliko naredi sam (od knaufa do popravila čevljev, do otroške sobice, delo mizarja, šivanja), ne kadiva, ne pijeva, kofetkam jaz ene 4x na teden, gsm porabiva vsak le ene 5 Eur na mesec... Pride pa vsak mesec nekaj dodatnih storškov od zimovanja za otroka, do letovanja, rojstni dnevi mojih otrok in prijateljevih. zavarovanja avtomobila, menjava gum , moj ima 10 let star avto in je vsako leto treba nekaj zamenjat in stane po par 100 € na fuš.., pa še 100 drugih stvari. Si pa privoščimo dopust vsaj 2x letno in to daljši. Konce meseca aprila sem imela na računu 9 Eur. Še na bankomat nisem mogla iti. Brez zamere, sam zakaj že jamraš? Po mojem mnenju ne moreš odgovorit na vprašanjem koliko ti ostane na mesec z NIČ, če pa varčuješ zase pa za otroka pa še ne vem kje. TO je denar KI TI OSTANE NA MESEC. Da ti na mesec ne ostane nič, zame pomeni, da plačaš stanovanje, hrano, bencin... pač sprotne stroške... in ti potem ne ostane NIČ. To je NIČ.
|