Freycha -> RE: Občutek krivde za brezveze?! (17.5.2008 9:22:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ONE Hvala vsem za odgovore in vzpodbudo! Tudi jaz razmišljam podobno kot večina prisotnih na tej temi,zato sem precej pomirjena. Hudo mi je pa vseeno za mater,ker vem da se sekira(čeprav ne zaradi sebe,ampak zaradi mojega ravnanja).Hudo mi je zanjo,ker ne spregleda,kaj počne že vse življenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] .Meče si pesek v oči in zelo uspešno sama sebi laže,vem pa,da dolgoročno to ni dobro zanjo. Vidiš, tu je napaka. Ko boš dojela, da so drugi sami odogovrni za svoje življenje, čeprav vidiš, da ne živijo prav, ti ne bo tako hudo kot ti je sedaj in ne boš več požirala takega sranja. Ona točno ve, kaj dela in tudi če si meče pesek v oči ve, da to počne. Ampak to je njena odločitev, tako bo živela in ne ti ne nihče drug ni na poziciji, da bi jo spremenil. Ljudi se ne da spreminjati, mi se lahko prilagodimo njim. Ker pa je ta situacija taka, da se ti temu ne moreš prilagajat, kar je logično, ker redko kdo bi bil res rad krivec za vse in človek, na katerega se zdira, se ne smeš in ne moreš sekirati, če je tvoja mama taka, kot je. Sicer jaz to tebi pišem, pa imam probleme s svojim očetom, pa bi si mogla tudi prebrati, kaj ti pišem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak to samo pokaže, da je treba ogromno na sebi narediti, da to pri sebi popraviš. Pri sebi sem ugotovila, da sem začela boljše živeti in imeti tudi boljši odnos (v začetku z mamo, z očetom je šlo težje), ko sem se otresla občutka, da sem hčerka (ker sem sedaj tudi sama mama) in ko sem jima tudi dopovedala, da se ne moreta z mano pogovarjati kot s kako najstniško hči, ker sem sedaj (pri tridesetih) odrasla oseba s svojim življenjem in svojo familijo in da pričakujem, da to sprejmeta. Še vedno so kaki izpati in tiha izsiljevanja na račun odnosa starš-otrok, ampak mene to ne gani več tako, kot me je včasih..... Zato o darilu sploh ne bom debatirala, ker je čisto brezpredmetno. Danes je darilo, jutri je ne vem kaj, pojutrišnjem spet kaj...... Dejstvo je, da moraš mami dopovedati, da tako s tabo ne bo več ravnala in pika! Če tega ne more sprejeti, potem tudi ti ne moreš sprejeti njenega obnašanja, kar pomeni, da si nista kompatibilni in da je potrebno vajino druženje in pogovarjanje spraviti na minimum. Pa ko bo drugič preko tebe kaj hotela, ji samo reči: tu imaš telefonsko številko, pokliči in se zmeni.
|
|
|
|