Blejka26
|
nisem brala odgovorov ti bom napisala svoj odgovor.Bila sem na istem kot ti.Doma sem imela 13mesečno hčerkico,za katero sem porabila ves prosti čas in niti predstavljati si nisem mogla da bi sploh lahko še koga imela tako zelo rada kot imam rada svojo pikico.In naredila sem test,ker mi je zamujala mens.Bil je pozitiven.Doživela sem šok a čutila nisem ničesar enako kot ti.Preletela sta me strah in panika,kako bom imela lahko sploh rada dva otroka,kako mi bo zneslo z dvema...in priznam,razmišlajala sem o splavu,a se nikakor nisem mogla spraviti k zdravniku in to predlagati.Ko sem šla na prvi pregled in ko sem videla tisto malo pikico na ekranu me je preletel čuden občutek-žalost in sreča.Ne morem ti opisati tega občutka lahko rečem da mi je šlo zelo na jok.Punce tukaj na RR-ju so mi res zelo pomagale pri odločitvi in me držale pokonci z besedami "boš videla da boš zmogla kajti otrok je najlepši dar"Čas je mineval in kmalu so mili dnevi naokrog,da ni bilo več možnosti na splav.Priznam da celo nosečnost nisem čutila nič posebnega-nisem se je tako veselila kot prve nosečnosti..a vsak pregled me je delal močnejšo..in kmalu je na svet prijokala druga punčka.Prve dni je bil vse tko tko..seveda sem jo imela rada,le izmučena sem bila zaradi Cr-ja in v skrbeh sem bila za prvorojenko,ker ni bila ob meni.Samo niti ni bilo tako hudo,kot sem si predstavljala da bo.prvorojenka je čist lepo sprejela,da me ni kljub temu da sva bile prej 24ur skupaj.Priznam da je bila največja mora celo nosečnost prav to,da bom v bolnišnici brez prvorojenke in vem da je ta strah tudi pri tebi.Toda ne skrbi ob sebi boš mela nov zaklad.. lahko ti povem da sem sedaj najsrečnejša in ponosna mamica 2h prečudovitih punč.Obedve imam najraje na svetu in do obeh čutim enako.Tko da ne naredi napake katero bi kmalu storila jaz!!Obdrži otroka boš videla kako čudovito je to in otroka se bosta med sabo igrala.Poslušaj srce in boš videla da boš zmogla. mojedve se imata zelo rade..res staše majhne starejša je 29mesecev mlajša pa 7mesecev in starejša vedno ko kdo pridek nam vedno leti k sestrici in jo začne objemat in govori "Tjaši tjaši moja moja"..veš kako ti to seže v srce..in nasploh pogled na dva zdrava,srečna,zadovoljna otroka..boljšega si ne moreš želeti,noben denar te ne osreči tako kot te otrok.ni denarja da bi lahko plačal tako srečo.Res.In res je dobrovoljen otrok..ko me tako nagajivo pogleda in se nasmeje imam občutek kot da mi s tem sporoča :"hvala mami da si me pustila živeti".. verjemi da res prav dobro vem kaj sedaj doživljaš,toda tvoj trud bo vsekakor 100krat poplačan. Nočem ti ničesar vsiljevati,odločitev je seveda vajina jaz sem ti napisala svojo izkušnjo in upam da sem ti vsaj malo pomagala.poročaj nam..lahko tudi na ZS Naj še dodam-če boš otroka obdržala kljub parterjevem nasprotovanju,boš videla da mu bo žal da je kdaj to predlagal,sploh pa ko bo otroku pogledal v oči..Če te bo zaradi take odločitve zapustil,je škoda besed.. od sestre fant je moji sestri rekel,da mora narediti splav a ga seveda ni in še sedaj ko pogleda svojega sina,ga zapeče vest ker je pomislil na kaj takega.Je pa tko da niso vsi isti..
< Sporočilo je popravil Blejka26 -- 22.5.2008 14:33:51 >