Anonimen
|
Večina moških rabi en čas, da se adaptirajo na nove razmere, ko enkrat steče, potem so fajn očki, ampak kljub temu včasih rabijo dolgo časa,da pogruntajo da niso več otroci, temveč, da imajo svojega otroka, da imajo odgovornost. Vendar: Kot je napisala ena, šok terapija - daj mu otroka, pa naj sam poskrbi zanj, kakšne pol urice bo za prvič dovolj. In ne se oglašat na telefon, naj se znajde, kot se moraš ti. Ko boš prišla nazaj, pa se pripravi na en zelo dolg razpotegnjen, užaljen obraz, ker je on revček bogi tako zelo trpel, ker si ga pustila samega in bogi otrok, kako si neodgovorna mama. Po njegovem seveda. Sem zihr, da bi imel kakšne take fore. Jaz bi mu potem rekla: dragi moj, si oče tega otroka. To pomeni, da si zanj moralno, materialno in pravno dolžan skrbeti 24 ur na dan 365 dni v letu naslednjih 18. let oziroma dokler ne konča šolanja. Trenutno pa se obnašaš kot stric: otroka pogledaš izključno takrat, ko tebi paše in samo glede tistih stvari, ki tebi pašejo. Za vse drugo je tam mama. Ampak to ne pomeni biti oče. Oče skrbi za svojega otroka vedno, tudi ko bi rad spal, jedel, igral igrice, vse to počaka, kadar ga njegov otrok čaka. Stric lahko otroka preda staršem, oče pa tega ne more, ker je sam starš. Ker je temu otroku dolžan lepo, brezskrbno otroštvo, varnost, ljubezen, dolžan je poskrbeti za njegove potrebe. In zdaj je čas, da odrasteš in mesto otrka prepustiš drugemu. Oče si je z mamo po pravicah in dolžnostih povsem enak, edino da mama lahko doji in rodi, česar očka ne more. Vse ostalo pa lahko. Naj pokaže sedaj, ali je dec ali fantek.
|